Biefstukspiesen met garnalenboter recept van Foodblog Foodinista

Biefstukspiesen met garnalenboter

Deel deze post

Helaas is het barbecueseizoen is afgelopen en als je het mij vraagt was het veel te kort. Bij ons heeft de barbecue deze zomer echt heel weinig, veel te weinig aan gestaan. Jammer, want ik barbecue echt heel graag! Eén keer hebben we deze heerlijke shaslicks gemaakt en de laatste keer waren deze biefstukspiesen met garnalenboter een groot succes! Reden genoeg om deze toch nog met je te delen, wellicht ben je wel gewoon een fanatieke winter barbecueër en maakt het je helemaal niet uit of het mooi weer is. Gaat deze winter de steen grill weer aan dan is het ook een top recept of maak je de biefstukspiesen met garnalenboter gewoon in de grillpan, want dat vind ik zeker een aanrader voor een lekker surf en turf gerechtje wat je gewoon makkelijk thuis maakt. De garnalenboter kun je natuurlijk ook maken bij een gewone kogelbiefstuk aan jou de keuze. Wat je wel nodig hebt? Het recept voor de garnalenboter.

Biefstukspiesen met garnalenboter recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor 4 biefstukspiesen met garnalenboter

300 gram biefstukpuntjes of meer
1 eetlepel olijfolie
snufje peper en zout
125 gram roomboter
handje verse dille
1 limoen
100 gram Hollandse garnalen

Tips voor de bereiding van de garnalenboter

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en voorbereidingduur 1 uur moet de boter in de koelkast
Benodigdheden: snijplank, mes, mengschaal, rasp, bakpapier, vork, barbecuespiesen

Biefstukspiesen met garnalenboter recept van Foodblog Foodinista

Recept voor biefstukspiesen met garnalenboter

Haal de boter uit de koelkast, zodat deze zachter kan worden. Dat is makkelijker voor het mengen van de kruidenboter.

Marineer ondertussen de biefstukspiesen. Simpel en snel met olijfolie, peper en zout. Rijg deze aan de spiesen en de biefstukspiesen kunnen in de koelkast.

Maak de kruidenmix voor de garnalenboter. Peper, zout, snijd de dille fijn, rasp de limoenzest en meng deze door elkaar. Prak met een vork de roomboter fijn en meng de kruiden door de boter. De garnalen willen we heel houden, daarvoor maken we een rol aan kruidenboter. Verspreid de garnalen midden op het bakpapier en verdeel de boter er op. Rol de kruidenboter in een cilinder in het bakpapier als een soort toffee en de garnalen verspreiden zich door de garnalenboter. Laat de kruidenboter opstijven in de koelkast en snijd de kruidenboter bij gebruik in plakjes garnalenboter.

Grill de biefstukspiesen op de barbecue, steengrill of in de grillpan tot een bereiding naar wens. In grillpan zou ik voor de bereiding een klontje boter gebruiken.

Recepten voor barbecuespiesen

Meer recepten voor barbecuespiesen? Maak dan ook eens deze barbecuespiesen met gedroogd fruit, klassieke shaslicks of maak een keer iets anders en kies voor visspiesen, zoals deze zalmspiesen met limoen en courgette.

Meer barbecuerecepten  ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie