
17 jun Zalmburger met avocado
Genieten van barbecuemomentjes met een worstje of hamburger, maar deze zalmburger met avocado wil je maken! Oké een paprikaspiesje of tutti frutti spiesje mag ook voor meer vitamines. Wij vinden het juist leuk om aan het werk te gaan met barbecuegerechtjes en meer variatie op de barbecue en zo maakten we deze keer de zalmburger met avocado en tomaat. Zalmburgers zelf maken is veel simpeler dan je misschien zou denken en het recept voor de zalmburger met avocado deel ik met je in dit blog.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Maak ook eens deze spiesen met biefstuk en tutti frutti
Ingrediënten zalmburger met avocado en tomaat voor 2 personen
- 1 zalmfilet 200 gram
- 1 ui
- 5 takjes verse bieslook
- 2 takjes verse peterselie
- geraspte Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 wortel
- halve limoen
- snuf peper en zout
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 2 eetlepels creme fraiche
- 1 eetlepel olijfolie
- hamburgerbroodjes
Tips voor de bereiding van de zalmburger met avocado en tomaat
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding: 15 minuten en grillen 10 minuten
Benodigdheden in de keuken
- hakmolen
- snijplank
- mes
- staafmixer
- rasp
- barbecue
Maak ook eens de barbecue spiesen met zalm en limoen
Recept zalmburger met avocado en tomaat van de barbecue
Zalm hamburgers maken
Snijd de zalm grof en verdeel deze in de hakmolen ook de bieslook, peterselie en Parmezaanse kaas mag erbij. Maak de knoflook schoon en snijd deze grof. Doe het zelfde met de ui en de wortel. Alles mag bij elkaar in een hakmolen met een snuf peper en zout. Rasp een beetje limoenrasp bij het mengsel. Hak het geheel fijn tot een soort zalmgehakt. Haal alle zalm uit de hakmolen en maak met je handen twee burgers van de zalm. Bewaar deze apart op een bord in de koelkast.
Avocadomousse maken
Meng de avocado en limoensap met de creme fraiche. Dit kun je prakken met een vork, maar ook tot een mousse pureren met de staafmixer. Het laatste vind ik ideaal.
Snijd de tomaat in plakjes en bewaar deze net als de avocadomousse apart.
Zalmburgers en broodjes grillen
Het barbecueën kan beginnen. Natuurlijk moet je de barbecue goed op temperatuur brengen. Wij gebruiken zelf bij de barbecue een brikettenstarter (deze kun je bestellen bij de LIDL). Daarin verhitten we de kolen, wanneer deze niet meer volop roken gaan deze in de barbecue. De barbecue sluiten we vervolgens af en met de luchtfilters brengen we deze op de gewenste temperatuur. Voor de zalmburgers is dat 150 graden. Ideaal gezien gebruik je een barbecue bakplaat, zodat de burgers mooi heel blijven, maar op folie ingesmeerd met olijfolie lukt het ook. Snijd hamburgerbroodjes open en grill deze op het rooster voor vijf minuten en grill de zalmburgers op de bakplaat of het folie en draai deze na vijf minuten om.
Hamburgerbroodjes vullen met zalmburgers, avocado en tomaat
Haal bij het omdraaien de broodjes eraf. Deze kun je alvast insmeren met de avocado en de tomaat. Na vijf minuten zijn de zalmburgers klaar. Deze kunnen op de broodjes en het is tijd om je tanden er in te zetten!
Meer inspiratie voor barbecuerecepten?
Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
- Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
- Niks boven de echte klassieker een shaslick.
- Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.
Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's