17 jun Zalmburger met avocado van de Weber barbecue
Er zijn van die zomers dat de barbecue nooit aan gaat. Het weer valt tegen, weekendjes weg, vakanties gepland en als het dan toch mooi weer is dan ben je te druk of alsnog niet thuis. Nou deze zomer is het anders! Het is qua weer een geweldige zomer de zon laat ons niet in de steek en ik heb gewoon weg geen vakantie plannen. Wij zijn thuis. Dat is ook niet zo gek met een zwangerschap in de lente en als resultaat ons klein meisje Philou. Het zorgt er voor dat we extra genieten van onze thuismomentjes, zelf koken, lange zomerse dagen en ook van onze barbecue. De avond is tenslotte het moment waarop ook wij even buiten kunnen zitten en gezellig gaan eten met onze peuter. Onze nieuwe Weber barbecue de Weber original kettle helpt daar ook wel bij. Geniet onze peuter het meest van een worstje of hamburger van de barbecue en oké een paprikaspiesje of tutti frutti spiesje mag ook voor meer vitamines. Wij vinden het juist leuk om aan het werk te gaan met gerechtjes en zo maakten we deze keer de zalmburger met avocado en tomaat. Zalmburgers zelf maken is veel simpeler dan je misschien zou denken en het recept deel ik met je in dit blog.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Maak ook eens deze spiesen met biefstuk en tutti frutti
Ingrediënten zalmburger met avocado en tomaat voor 2 personen
- 1 zalmfilet 200 gram
- 1 ui
- 5 takjes verse bieslook
- 2 takjes verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 wortel
- halve limoen
- snuf peper en zout
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 2 eetlepels creme fraiche
- 1 eetlepel olijfolie
- hamburgerbroodje
Tips voor de bereiding van de zalmburger met avocado en tomaat
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding: 15 minuten en grillen 10 minuten
Benodigdheden: hakmolen, snijplank, mes, staafmixer, rasp, barbecue, Weber bakplaat of folie
Maak ook eens de barbecue spiesen met zalm en limoen
Recept zalmburger met avocado en tomaat van de barbecue
Snijd de zalm grof en verdeel deze in de hakmolen ook de bieslook en peterselie mag erbij. Maak de knoflook schoon en sijd deze grof. Doe het zelfde met de ui en de wortel. Alles mag bij elkaar in een hakmolen met een snuf peper en zout. Rasp een beetje limoenrasp bij het mengsel. Hak het geheel fijn tot een soort zalmgehakt. Haal alle zalm uit de hakmolen en maak met je handen twee burgers van de zalm. Bewaar deze apart op een bord in de koelkast.
Meng de avocado en limoensap met de creme fraiche. Dit kun je prakken met een vork, maar ook tot een mousse pureren met de staafmixer. Het laatste vind ik ideaal.
Snijd vervolgens de tomaat in plakjes en bewaar deze net als de avocadomousse apart.
Het barbecueën kan beginnen. Natuurlijk moet je de barbecue goed op temperatuur brengen. Wij gebruiken zelf bij de barbecue een brikettenstarter. Daarin verhitten we de kolen, wanneer deze niet meer volop roken gaan deze in de Weber barbecue. De barbecue sluiten we vervolgens af en met de luchtfilters brengen we deze op de gewenste temperatuur. Voor de zalmburgers is dat 150 graden. Ideaal gezien gebruik je de Weber bakplaat, zodat de burgers mooi heel blijven, maar op folie ingesmeerd met olijfolie lukt het ook. Snijd hamburgerbroodjes op en grill deze op het rooster voor vijf minuten en grill de zalmburgers op de bakplaat of het folie en draai deze na vijf minuten om. Haal bij het omdraaien de broodjes eraf. Deze kun je alvast insmeren met de avocado en de tomaat. Na vijf minuten zijn de zalmburgers klaar. Deze kunnen op de broodjes en het is tijd om je tanden er in te zetten!
Meer inspiratie voor barbecuerecepten?
Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
* Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
* Niks boven de echte klassieker een shaslick.
* Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.
Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's