Wat je moet eten en drinken in Thailand - Foodblog Foodinista

Wat zijn de must-eats als je in Thailand bent?

Deel deze post

Thailand wordt een steeds populairder vakantieland voor alle leeftijdsgroepen. Niet gek natuurlijk, er valt heel veel te doen in dit land. Maar of je er nu voor de cultuur of het landschap komt, één ding is zeker: in dit land kan je echt authentiek lekker eten.

Thailand bevind zich namelijk op een bijzondere plek als het gaat om toerisme en kookcultuur. Het land is aangenaam aangepast om toeristen goed te kunnen accommoderen, maar heeft zijn kookstijl nog echt authentiek gehouden.

Om deze reden wordt Thailand dan ook gezien als het voedsel-walhalla van Azië. Steeds meer Nederlanders maken dan ook een reis naar Thailand speciaal om al het lekkere eten te proeven.

Wij kunnen echter snappen dat het lastig is om in tussen de bomen van al dit lekkers het bos te zien. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de must-eats van dit land.

1. Pad Thai, het ultieme begin voor jouw Thaise eet avontuur

Zelfs binnen het diverse Thailand vindt je in iedere provincie wel een variatie op de Pad Thai. Het is een gerecht dat zich heeft verbonden met de essentie van het land. Pad Thai en Thailand zijn zo onafscheidelijk als Nederland en zijn stampot.

Pad Thai is een noodles gerecht dat op traditionele manier wordt gewokt met kip of garnalen, alhoewel de geheel vegetarische optie ook populair is. Je kan dit gerecht eigenlijk in ieder restaurant vinden, maar is ook terug te vinden in één van de vele foodtrucks en eetzaakjes langs de straten.

2. Pak Boong is scherp en gezond

De naam Pak Boong betekent vrij vertaald ‘ochtend glorie’. Dit gerecht wordt gemaakt van de gelijknamige groente die overal in Thailand wordt verbouwd. Deze groente is qua structuur te vergelijken met spinazie, maar heeft een opvallend scherpe smaak. Het zit vol met gezonde bouwstoffen en vitaminen, waardoor het een graag gebruikte groente is in de nationale cuisine. Pak Boong wordt vaak gewokt samen met wat sojabonen, pepertjes voor extra scherpte en natuurlijk sojasaus. Het is een perfect bijgerecht voor iedere vlees- of vismaaltijd, tenminste… als je van scherp eten houdt.

Reisartikelen.nl

3. Voor de mensen die niet van pittig houden: Pad See Eiw

Alhoewel veel mensen al snel aan pittig eten denken wanneer ze aan een Thailand vakantie denken, doet dit tekort aan het diverse aanbod. Een goed voorbeeld hiervan is de Pad See Eiw. Dit is een noodle gerecht, maar dan even net wat anders.

In plaats van de dunne sliertjes bestaat dit gerecht juist uit dikke platte noodles. Dezen worden gewolkt met een dikke donkere sojasaus en kip, varken of rundervlees. Het gerecht wordt geserveerd met meegewokte broccoli en kool. Elke regio heeft zijn variaties op dit gerecht, maar het concept is eigenlijk overal hetzelfde.

Eten in Thailand strand vakantie tips Foodblog Foodinista

Een gouden oude foto uit Thailand. Zie mij genieten. 

4. Lekker voor op het strand: Kao Niew Ma Muang

Ontspannen in Thailand, strand, zee en natuurlijk een zoet lekkernij. En lekkernijen heeft dit land genoeg. Als je lekker op het strand hebt gelegen en zin hebt in iets anders dan geschaafd ijs, dan raden wij de Kao Niew Ma Muang aan.

Dit bijzondere gerecht wordt gemaakt van zoete plakrijst en mango. Het is een simpel gerecht maar desalniettemin erg lekker. De gecondenseerde melk en de stukken mango maken het gerecht, en jouw dag naar het strand, helemaal af.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • Chris W.
    Geplaatst op 14:18h, 18 mei

    Lekker! Ben binnenkort weer in Bangkok. Een lekkere curry (goed spicy) gaat er altijd ook wel in. En goed street food wel inclusief het rare spul. Maar dan wel vers en niet uit de toeristen straat.

  • admin
    Geplaatst op 08:53h, 22 mei

    Wat heerlijk! Daar zou ik ook wel weer zin in hebben. Heel veel (eet)plezier.

Geef een reactie