Romige kippensoep met veel groente - Foodblog Foodinista

Romige kippensoep met veel groente

Deel deze post

Kippensoep het beste medicijn tegen verkoudheid. Een romige kippensoep recept met groente is verwennerij en als avondmaaltijd is romige kippensoep meer vullend. Een maaltijdsoep is bij ons tenslotte ook echt de maaltijd, een broodje erbij en klaar. De romige kippensoep met veel groente maak je makkelijk zelf. Je kunt natuurlijk variëren met een Aziatische kippensoep met gemengde paddenstoelen. De Aziatische kippensoep is vol met groente en vooral met paddenstoelen. Een beetje afwisselen en kippensoep naar eigen smaak. Beiden zijn ze even makkelijk om te maken. Maar welke kippensoep maak jij? Het recept voor de romige kippensoep met groente, zoals wortel, prei en bleekselderij ga nu met je delen. Hier komt het!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Romige kippensoep recept met veel groente - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Romige kippensoep met voor 4 personen

  • 300 gram kipfilet
  • 750 ml water
  • 2 preien
  • 1 rode ui
  • 3 wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram vermicelli
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 1 boursin kaasje 80 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje peper en zout
  • handje verse peterselie
  • handje verse bieslook
Romige kippensoep met veel groente - Kippensoep recept van foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de Romige kippensoep 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 1 uur

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • mes
  • knoflookpers
  • soeppan en kleine pan
  • spatel
  • garde
  • dunschiller

Recept Romige kippensoep

Kook in een pan 500 ml water. Laat vervolgens de kip hierin zakken en gaar de kip. De verhitting mag uit. De kip zal garen in het warme water. (Ondertussen kun je de groente snijden). Het water trekt ondertussen als kippenbouillon. Controleer na 20 minuten of de kip gaar is. Snijd de kip even open. Zo niet kook dan het water met de kip erin voor 5 minuten dan is de kip wel gaar. Zorg niet dat alles kookt, maar wel dat het warmer wordt. Haal vervolgens met 2 vorken en eventueel een mes de kip uit elkaar (ga plukken). Bewaar de ‘bouillon’ in de pan en de kip even apart.

Romige kippensoep recept met veel groente - Foodblog Foodinista

Groente snijden voor de kippensoep

Snipper de rode ui en de knoflook. Schil de wortels en snijd de wortels in kleine plakjes. Maak de preien schoon en snijd in fijne ringen. Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes. Verhit in de soeppan de olijfolie. Roerbak de knoflook, rode ui en de preien voor ongeveer 3 minuten. Blus af met het vocht waarin de kip bereid is. Blus af met nog 250 ml extra water. Kook ook de wortel en de bleekselderij mee. Laat de groente voor 15 minuten zacht koken. Breng op smaak met een snufje peper en zout.

Romige kippensoep bereiden

De kip mag in de pan. Roer deze door de soep. De roomkaas kan in de pan. Blijf roeren voor ongeveer 2 minuten, want de roomkaas dikt iets in en moet goed mengen. Deze geeft veel smaak en maakt de soep extra romig. Klop voorzichtig met een garde. Het kaasje valt uit elkaar en het maakt de soep romig. Doe dit ongeveer 2 miuten. Laat nu de vermicellig mee koken. Maak de soep af met de helft van de peterselie en de bieslook. De andere helft gebruik je voor de garnering. Verdeel de soep over de kommen of de borden. Eet smakelijk!

Meer soeprecepten van Foodblog Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie