Sinterklaas Tiramisu met speculaas en kruidnootjes - Foodblog Foodinista

Sinterklaas Tiramisu met speculaas en kruidnootjes

Deel deze post

Sinterklaas komt dit weekend weer aan in Nederland. Alles zal anders zijn, maar dat we uitkijken naar een gezellige tijd met de kinderen is denk ik wel duidelijk. Sinterklaasrecepten zijn denk ik ook wel welkom. Want hoeveel speculaas en kruidnootjes heb jij altijd al op voordat Sinterklaas überhaupt maar één stap op de kade heeft gezet? Ik kan je zeggen dat het er bij ons best wel wat zijn. Maar dit jaar ga ik natuurlijk weer leuke Sinterklaasrecepten delen! We beginnen met een Sinterklaas Tiramisu lekker als dessert, maar ook bij de koffie of thee. Weer eens iets anders dan de kruidnootjes uit het vuistje en deze tiramisu kunnen de kinderen of zwangere dames ook prima mee eten. Geen alcohol, geen rauwe eieren en wanneer je wilt caffeïne vrije koffie, maar wel volledige smaak! Wil je lekker aan het werk met Sinterklaasrecepten dan is deze Tiramisu met speculaas en kruidnootjes een goed idee, maar het is niet het eerste Sinterklaas recept op de blog. Hier ga je nog meer Sinterklaas recepten vinden, zoals een Sinterklaas cheesecake in een glas en Spaans stoofpotje, maar nu is het tijd voor deze Sinterklaas Tiramisu in met speculaas en kruidnootjes.

Sinterklaas Tiramisu recept - Foodblog Foodinista
Sinterklaas Tiramisu maken - Recept van Foodblog Foodinista

Op zoek naar mooie Sinterklaas en Kerst cadeautjes voor foodies? Laat je dan hier inspireren.

Ingrediënten Sinterklaas Tiramisu met speculaas en kruidnootjes voor 10 personen

1 bak mascarpone 250 gram
250 ml slagroom ongeklopt
1 theelepel speculaaskruiden, zoals deze
5 kopjes espresso (cafeïne vrij) het is voor de smaak
2 eetlepels suiker
1/4 limoen voor de limoenschil
1 theelepel amandel aroma, zoals deze
300 gram speculaas koekjes
200 gram kruidnoten
handje chocolade kruidnoten
20 gram pure chocolade

Tiramisu recept met speculaas en kruidnootjes voor Sinterklaas - Receptblog Foodinista

Tips voor het bereiden van de Sinterklaas Tiramisu met speculaas en kruidnootjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, staafmixer, garde, lepel, handrasp, theelepel, pannenlikker, schaaltje

Een van mijn beste investeringen in de keuken blijft:

Sinterklaas recept Sinterklaas Tiramisu met speculaas en kruidnootjes

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de speculaas in er in soppen. Breng de koffie op smaak met de amandel extract.

Tiramisu recept met speculaas en kruidnootjes voor Sinterklaas - Receptblog Foodinista
De Grote Speelgoedwinkel - Speelgoed, Spellen en Puzzels

Bodem maken voor de Sinterklaas tiramisu

Sop de speculaas in de koffie, niet te nat, en plaats de speculaas in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Houd ongeveer 3 speculaasjes over voor de topping. Bewaar de koffie nog.

Tiramisu room kloppen

Klop de slagroom stevig. Breng op smaak met de suiker en de speculaaskruiden. Klop met een garde de mascarpone los in de slagroom. Rasp de schil van de limoen voor een frisse smaak in de mascarpone. Klop alles nog een keer door elkaar. Schep de helft van de mascarponeroom op de speculaas. Strijk de mascarponeroom voorzichtig glad met de pannenlikker.

Tweede laag met kruidnootjes

Bedek de mascarponeroom met kruidnootjes. Schep met lepel voorzichtig de koffie over de kruidnootjes, zodat de kruidnootjes vochtig worden en een koffie amandelsmaak krijgen, bewaar nog een beetje koffie. Schep de tweede en laatste laag mascarponeroom op de kruidnootjes. Smeer alles weer glad met de pannenlikker. Maak de Sinterklaas tiramisu af. Maak de speculaasjes nat met de laatste koffie. Duw de speculaasjes in de mascarpone. Rasp de chocolade over de tiramisu en maak af met een klein handje mini chocolade kruidnootjes. De Sinterklaas Tiramisu moet nu een uurtje in de koelkast opstijven. Maar langer mag ook! Eet smakelijk!

Leuke cadeautjes voor Sinterklaas om te geven zijn Adventskalenders! Hier verzamelde ik er 15 voor Foodies!

Sinterklaasrecepten van Foodblog Foodinista

Meer leuke Sinterklaasrecepten? Kijk dan verder rond op de blog!

Lekker sinterklaassnacken? Dat kan natuurlijk met kruidnootjes, pepernoten en chocolade letters, maar je kunt ook zelf Sinterklaas popcorn maken! Het Sinterklaas recept kun je hier vinden.

Sinterklaasrecepten maken? Maak dan ook eens dit Sinterklaasdessert of ontbijt in Sinterklaassfeer met de Sinterklaasgranola.

Op zoek naar leuke cadeautjes voor Sinterklaas of de feestdagen? Kijk dan hier verder voor de leukste cadeautjes tips van Foodblog Foodinista.

Meer Sinterklaasrecepten ontvangen en Foodinista blijven volgen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.


2 Reactie's
 • Heidi
  Geplaatst op 11:59h, 10 november

  • Ziet e4 allersinds heerlijk uit.
  • Maar ik zelf eet niet zo graag die kruidnoten.

 • Daphne van Aken
  Geplaatst op 18:19h, 13 november

  Dan gewoon lekker met speculaas maken :-). Gewoon herhalen.

Geef een reactie