SInterklaas cheesecake in glas recept met chocolade, speculaas en kruidnootjes van Foodblog Foodinista

Sinterklaas cheesecake in een glas met chocolade en kruidnootjes

Deel deze post

Hoeveel pepernoten en kruidnootjes heb jij altijd al op voordat Sinterklaas überhaupt maar één stap op de kade heeft gezet? Ik kan je zeggen dat het er bij ons best wel veel zijn. Dit seizoen hebben wel zelfs al proberen om kruidnootjes en pepernoten te bakken, maar dat viel toch nog een beetje tegen. Ik vond ze iets te pittig gekruid, dus ik ga de volgende keer denk ik dit pepernoten recept van Jumbo proberen. Daar vind je ook nog meer leuke creatieve recepten vinden voor de Sinterklaas periode! Maar naast dat ik al diverse kruidnootjes en pepernoten in mijn mond stak maakte ik ook een heerlijke Sinterklaas cheesecake in een glas met kruidnootjes en chocolade om bijvoorbeeld te serveren bij de koffie tijdens het Sinterklaas diner of om pakjesavond met een Sinterklaas diner heel erg lekker mee af te sluiten! Dat klinkt toch als een heel erg lekker idee?

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

SInterklaas cheesecake in glas recept met chocolade, speculaas en kruidnootjes van Foodblog Foodinista

Mag je voor Sinterklaasavond een surprise maken en heb je dus geen idee hoe of wat?

Ingrediënten Sinterklaas cheesecake in glas met chocolade en kruidnootjes voor 4 glazen

 • 250 ml slagroom ongeklopt
 • 200 gram roomkaas
 • 2 handjes chocolade kruidnootjes
 • handje normale kruidnootjes
 • 8 verkruimelde speculaasjes
 • klontje roomboter
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • snuf kaneel
 • 1 eetlepel suiker
SInterklaas cheesecake in glas recept met chocolade, speculaas en kruidnootjes van Foodblog Foodinista

Tips voor het bereiden van de Sinterklaas cheesecake in glas met kruidnootjes, speculaas en chocolade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: schaal, staafmixer of keukenmachine, spatel, garde, lepel, theelepel, eventueel een spuitzak maar het kan ook met een lepel, hakmolen

Sinterklaas recept Cheesecake in een glas met kruidnootjes, chocolade en speculaas

Roomkaas vulling maken voor de cheesecake in glas

Start met kloppen van de slagroom als deze bijna stijf is dan klop je ook de suiker, cacao en kaneel nog even mee de slagroom. Klop de slagroom met de handmixer of in een keukenmachine, maar houd er rekening mee dat je vervolgens verder gaat met een garde. Klop de roomkaas los in de slagroom, totdat het één geheel is. Zet de schaal in de koelkast.

De koekjesbodem voor de cheesecake in glas

Verkruimel de speculaasjes, 1 hand chocoladekruidnootjes en normale kruidnootjes voor de Sint cheesecake in glas. Doe dit in een hakmolen. Door vier keer op puls te drukken. Heb je deze niet doe de kruimels dan in een ziplock sla er dan op met een deegroller. Fijn wanneer je een beetje agressie kwijt wilt. Dan zou ik het sowieso op deze manier doen. Smelt het klontje boter in de pan. Meng de helft van de koekjeskruimels door de boter. Verdeel de speculaaskruimels met boter onder in de glazen en druk dit aan. Zet de glazen even weg in de koelkast.

De glazen vullen met de cheesecake

Vul een spuitzak met de cheesecake. Je kunt de glazen ook gewoon vullen met een lepel, maar ik vind dit mooier. Steek het spuitmondje in de spuitzak en steek de spuitzak in een groot glas. Het is makkelijk en niet nodig om de spuitzak dan vast te houden. Schep de chocoladecheeseroom in de spuitzaak en draai deze dicht. Haal de glazen uit de koelkast. Houd de zak op de kop en knip de onderkant er uit. Spuit vervolgens de eerste helft in de glazen. Strooi speculaaskruimels over de cheesecakeroom en spuit vervolgens in alle glazen de spuitzak leeg. Maak de glazen af met chocoladekruidnootjes, pepernoten en leuke Sinterklaas chocolade. Eet smakelijk!

SInterklaas cheesecake in glas recept met chocolade, speculaas en kruidnootjes van Foodblog Foodinista

Sinterklaasrecepten van Foodblog Foodinista

Meer leuke Sinterklaasrecepten? Kijk dan verder rond op de blog!

Lekker sinterklaassnacken? Dat kan natuurlijk met kruidnootjes, pepernoten en chocolade letters, maar je kunt ook zelf Sinterklaas popcorn maken! Het Sinterklaas recept kun je hier vinden.

Sinterklaasrecepten maken? Maak dan ook eens dit Sinterklaasdessert of ontbijt in Sinterklaassfeer met de Sinterklaasgranola.

Op zoek naar leuke cadeautjes voor Sinterklaas of de feestdagen? Kijk dan hier verder voor de leukste cadeautjes tips van Foodblog Foodinista.

Meer Sinterklaasrecepten ontvangen en Foodinista blijven volgen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.


2 Reactie's
 • Diana Brouwer
  Geplaatst op 15:26h, 26 oktober

  Kun je dit leuke nagerecht kant en klaar in de koelkast bewaren tot na het eten of moet je het ter plekke maken?

 • Daphne van Aken
  Geplaatst op 16:30h, 26 oktober

  Hi! Dank je. Ja deze kun je in de koelkast klaar zetten (juist) dan wordt de cheesecake nog even lekker stevig. En daarna nog even aftoppen met de kruidnootjes. Snoepze.

Geef een reactie