16 nov Sinterklaas stoofvlees met speculaas, amandelen en chocolade (Ja echt!)
Sinterklaas is in het land en wij blijven binnen. Nou ja, dat doen we toch wel vaker in de herfst en winter? Het is toch gewoon heel leuk dat Sinterklaas er weer is en het nodigt uit om de keuken in te gaan en recepten met een Sinterklaassfeer te maken en de Sinterklaassmaken te verwerken in de keuken. Een recept voor Sinterklaas stoofvlees met speculaas, amandelen en chocolade mag dan ook niet ontbreken. Een heerlijke avondmaaltijd voor op 5 december of al eerder natuurlijk. Een alcoholvrij stoofvlees recept wat kidsproof is en toegankelijk voor de hele familie. Lekker met frietjes met appelmoes met peer en kaneel. Zo zet je een complete maaltijd op tafel tijdens het gezellige avondje.
Sinterklaas recepten – Zoet is lekker
Dit kan natuurlijk in zoete recepten, zoals Sinterklaas pudding die populair is op de blog, maar ook deze Sinterklaas tiramisu met speculaas en kruidnootjes hebben jullie gevonden en ik moet toegeven het is om je vingers bij af te likken! En ook het toetje voor Sinterklaas chocolademousse met speculaas. Maar je kunt de Sinterklaassmaken ook terug laten komen in hartige recepten.
Hartige sinterklaasrecepten
Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoofpotje met rundvlees en de herkenbare Sinterklaassmaken, zoals amandel, speculaas en chocolade? Het is weer eens iets anders, maar het werkt heel erg goed! Hoe vaak gebruiken we geen bier en peperkoek als smaakmakers en bindmiddel? Dit kan natuurlijk heel anders, maar nog steeds creëer je een heerlijk stoofvlees recept met geurige ingrediënten en door de smaken die je gaat toevoegen creëer je een alcoholvrij stoofvlees recept, waardoor het hele gezin, wat tijdens het Sinterklaasfeest wel belangrijk is, kan meegenieten. Ga de keuken in, pak de stoofpan en maak het Sinterklaas stoofvlees met speculaas, amandelen en chocolade voor een gezellig en vooral heel lekker Sinterklaas recept en een ideale maaltijd op Sinterklaasavond.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor Sinterklaas stoofvlees met speculaas, amandelen en chocolade voor 8 porties
- 750 gram runderlappen
- 2 uien
- 3 wortels
- halve theelepel amandel aroma, zoals deze
- 300 ml rundvleesbouillon, maak deze kruidig met 2 blokjes
- 6 speculaasjes
- 50 gram pure chocolade
- 1 theelepel speculaaskruiden, zoals deze
- 2 eetlepels appelstroop
- 1/4 limoen
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels mosterd
- laurierblaadje
- handje geschaafde amandelen
- snuf peper en zout
- klontje roomboter
P.s. één tip! Ik heb zelf een allergie voor citrus, maar een beetje sinaasappelrasp door het stoofvlees is een echte aanrader! In plaats van limoen wat ik er voor de frisheid in heb gedaan. (Ik kan wel tegen limoen).
Wat eet je bij het Sinterklaas stoofpotje?
Wij maken er een complete maaltijd van met sperzieboontjes en aardappeltjes uit de oven. Maar frietjes met mayonaise kan natuurlijk ook!
Tips voor de bereiding het Sinterklaas stoofvlees
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: voorbereiding 50 minuten en stoven minimaal 5 uur
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- hakmolen
- stoofpan
- spatel
- sudderplaatje
Recept stoofpotje met rundvlees, speculaas, amandelen en chocolade
Stoofpotje voorbereiden
Snipper de uien. Verhit in de stoofpan de boter. Glaceer de uien. Snijd ondertussen het vlees in stukken van ongeveer drie bij drie centimeter. Ht vlees mag bij de uien in de pan. Bestrooi het vlees met de bloem en breng op smaak met peper, zout en de speculaaskruiden. Braad het vlees rondom bruin.
Sinterklaasstoofvlees stoven
Blus het stoofvlees af met de amandel extract en laat de chocolade smelten tussen het stoofvlees. Meng alles nog een keer goed door elkaar. Je ruikt de aroma’s. Blus het stoofvlees nogmaals af met de bouillon. De laurierblaadjes kunnen erin. Zet de verhitting laag, deksel op de pan en laat het stoofvlees 3 uur sudderen. Maak ondertussen alvast de wortels schoon en snijd in stukken.
Heb je ook de favoriete cadeautjes tips al gezien Foodinista? Ik verzamelde 50! cadeau tips voor Foodies van groot tot klein.
Sinterklaasstoofpotje op smaak brengen en verder stoven
Na drie uur mogen de wortels bij het stoofpotje, smeer de speculaasjes in met de appelstroop en mosterd en verdeel deze over het stoofpotje. De speculaas, appelstroop en mosterd geven veel smaak aan het Sinterklaas stoofvlees recept en zo kun je ook een glanzend stoofvlees zonder alcohol maken. Laat alles nog 2 uur langzaam sudderen. Is het stoofvlees nog niet helemaal gebonden bind dan met nog één bruine boterham. De speculaas en het brood lossen op, maar binden wel en geven veel smaak aan het stoofvlees. Rasp er op het laatst nog van 1/4 limoen de schil door voor een frisse toon. Je stoofvlees is klaar. Zelf vind ik het het meest smaakvol om het pas de volgende dag te eten. Je maakt het stoofvlees af door het handje amandelen over het stoofvlees te strooien. Eet smakelijk!
Meer stoofpotjes recepten met rundvlees van Foodblog Foodinista
Maak dan ook eens een zoete Marokkaanse stoofschotel met appel,het Oosters stoofvlees met 5 spices of kies voor het echte zuurvlees. Nog een echte aanrader is het Spaanse stoofpotje met rundvlees en chorizo en daarvoor kun je het recept hier vinden.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's