Sinterklaas Granola Recept Receptblog Foodinista

Sinterklaas Granola

Deel deze post

Nu Sinterklaas in het land is mag de Granola in Sinterklaasstijl. Een echte Sinterklaas granola met kruidnootjes en chocolade. Deze granola met kruidnootjes of granola met speculaas kant-en-klaar kopen is niet nodig, want Sinterklaas granola met kruidnootjes maak je heel simpel zelf. Ja, het wordt snoepen met de Sinterklaas granola als ontbijt met yoghurt. Dit is een combinatie van Sinterklaassnoep en powerfood om de dag mee te starten in de Sinterklaasperiode. Zo maak je de granola voor het Sinterklaasfeest zelf.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sinterklaas Granola recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten Sinterklaas granola voor een weckpot van 0,75 Liter

  • 100 gram pindakaas
  • 80 gram ahornsiroop
  • 375 gram havervlokken
  • 50 gram kruidnootjes
  • 3 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels cacaonibs
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels rozijnen

TIP! Variëer bij de Sinterklaas granola met kruidnootjes en Pindakaas eens met een andere smaak Pindakaas en maak de granola zo persoonlijk of pas deze een beetje aan met een lekkere Pindakaassmaak! Bij De Pindakaaswinkel kun je je eigen favoriete Pindakaas shoppen! Dit maakt de granola nog lekkerder. De Pindakaas is een bindingmiddeld voor de granola en deze geeft een kleine smaakmaker.

Tips voor de bereiding van de Sinterklaas granola

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: spatel, pannetje, ovenplaat, bakpapier

Recept Sinterklaas granola met kruidnootjes

Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats het bakpapier op de ovenplaat. De granola kan dan snel de oven in.

Sinterklaas granola met kruidnootjes maken

Verhit in een kleine pan de pindakaas, zonnebloemolie, kaneel en ahornsiroop en meng deze door elkaar tot één saus. De binding voor de Sinterklaas granola met kruidnootjes. Meng met de spatel de cacaonibs en havervlokken door de siroop. Giet alles op de bakplaat en plaats deze voor twintig minuten in de oven op 175 graden. Laat de Sinterklaas granola afkoelen. Meng vervolgens de rozijnen en de kruidnootjes door de granola. De rozijnen en de kruidnootjes bak je niet mee, want deze verbranden in de oven.

Granola met kruidnootjes bewaren

De Sinterklaas granola met kruidnootjes blijft zeker twee weken goed in een luchtdichte pot of weckpot. Zelf eet ik de granola het liefst met frisse Griekse yoghurt, maar er zijn natuurlijk ook nog heel veel andere manieren. Alvast een fijne Sinterklaas! Natuurlijk is het ook een leuk Sinterklaas cadeautje voor het dobbelen in een weckpot.

De dag iedere dag met een heerlijk ontbijt beginnen kijk dan bij de ontbijtrecepten op de blog, waar je nog meer granola recepten kun vinden.

Meer Sinterklaas recepten?

Maak ook eens deze Sinterklaaspudding voor een heerlijk snoepdessert of lekker snoepen met het recept Sinterklaas popcorn met kruidnootjes en chocolade!

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Maud, Leuk met kids blog
    Geplaatst op 14:40h, 11 november

    Wat een super lekker recept Daphne, die ga ik zeker even proberen binnenkort. Ik ga hem ook even delen via social media!

  • Foodinista
    Geplaatst op 14:58h, 11 november

    Dank je Maud! Wat super lief van je!

Geef een reactie