Sinterklaaspudding recept van foodblog Foodinista

Romige Sinterklaaspudding

Deel deze post

Dat Sinterklaas een reden is om te snoepen? Dat wisten we natuurlijk al lang! Kruidnootjes, marsepein, schuimpjes en de beste chocolade het komt allemaal voorbij. Dat je er ook nog recepten mee kunt maken. Dat maakt het natuurlijk nog leuker. Zo nemen wij er altijd best wel de tijd voor om Sinterklaas te vieren in het weekend. Twee keer zelfs met opa’s en oma’s erbij. Koffie, thee met snoep en in de avond ook nog eten. Als er dan nog ruimte is dan mag daar best wel een fijn dessert bij. Hoe leuk is het dan om ook het diner nog snoepend in Sinterklaas stijl af te sluiten met een sinterklaaspudding die je best simpel zelf kunt maken.

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

Meer Sinterklaasrecepten? Snack dan ook eens met het recept Sinterklaas popcorn met kruidnootjes en chocolade

Sinterklaaspudding recept van foodblog Foodinista

Benodigdheden Sinterklaaspudding voor 6 personen

  • 1 pakjes vanille kloppudding
  • half blikje gecondenseerde melk
  • 60 ml water
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 2 tl speculaaskruiden
  • Grote hand Sinterklaas snoepgoed

Tips voor de bereiding van de pudding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding dag vooraf en tijdbesteding 30 minuten
Benodigdheden: mixer, 2 schalen, lepel, spatel, theelepel, garde

Ook de dag beginnen met kruidnootjes? Maak dan het recept Sinterklaas granola met kruidnootjes

Sinterklaaspudding recept van foodblog Foodinista

Recept voor de Sinterklaaspudding

Meng in een bak met de garde het water met de gecondenseerde melk tot een gladde massa.
Meng vervolgens de kloppudding er door met de garde, tot het geheel iets dikker aan het worden is.
Plaats de bak afgesloten een nacht of dag in de koelkast.

Klopt de volgende dag de slagroom lobbig. Meng vervolgens de dik opgestijfde pudding door de slagroom. Meng ook de speculaaskruiden er doorheen. De pudding is nu klaar om te verdelen.

Verdeel onder in het glas snoepgoed en schep er een lepel Sinterklaaspudding bovenop, nog een een beetje snoepgoed en maak de Sinterklaaspudding af met een grote lepel pudding. Versier de Sinterklaaspudding met vrolijk snoepgoed en sluit zo een Sinterklaasdiner af of geniet er van bij de koffie als een soort taartje. Lekker snoepen toch met iets moois in je hand?

Feestelijke zoete recepten van Foodinista

Meer recepten voor fijne desserts? Wat dacht je van:
* Een romige Bananenpudding?
* Een snelle, simpele en frisse meloen romanoff?
* Of voor de kerst stoofpeertjes in vanillesaus?

Meer Sinterklaasrecepten of dessertrecepten ontvangen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

1Reactie
  • Marlies
    Geplaatst op 22:28h, 29 november

    Wat een lekker recept en ook erg makkelijk!

Geef een reactie