Sinterklaaspopcorn met kruidnootjes en chocolade recept Foodblog Foodinista

Sinterklaaspopcorn met kruidnootjes en chocolade

Deel deze post

Snacken tijdens de Sinterklaasdagen. Maak dan Sinterklaaspopcorn met kruidnootjes en chocolade. Lekker en meer verantwoord dan handen vol kruidnootjes. Extra makkelijk om te maken met je eigen toffe popcornmachine. De popcornmachine is niet alleen erg handig voor het maken van popcorn, maar ook nog eens in een mooie retro stijl. Op het aanrecht in de keuken staat deze popcornmachine geweldig. Een happy musthave voor in de keuken. De popcornmachine is leuk om te geven en te krijgen en je kunt er het recept voor Sinterklaaspopcorn met kruidnootjes en chocolade mee maken.

Voor een leuk en gezondere Sinterklaassnack ging ik er samen met de kinderen mee aan het werk en maakte wij alvast de eerste Sinterklaassnack. Je kunt het denk ik al raden. Het resultaat met de popcornmachine werd Sinterklaaspopcorn met chocolade en kruidnootjes. Ook maken? Wat heb je nodig voor de Sinterklaaspopcorn? Want dit popcorn recept met kruidnootjes en chocolade wil je maken.

Volg Foodblog Foodinista op TwitterInstagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

Sinterklaas popcorn met kruidnootjes en chocolade recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten Sinterklaas popcorn met kruidnootjes en chocolade voor 6 personen

  • 200 gram popcorn maïs (zonder suiker en zonder zout)
  • 1 reep witte chocolade
  • 1 reep bruine chocolade
  • 200 gram kruidnootjes
  • klontje roomboter

Ingrediënten Sinterklaaskruiden voor de Sinterklaassmaak

Je kunt kant-en-klare kruidnootjesmix kopen en daar nog een theelepel cacaopoeder aan toevoegen, maar mijn kruidenmix maak je als volgt.

  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel cacao
  • snuf kruidnagelpoeder, snuf witte peper, snuf anijszaad en korianderzaad
  • Voor de popcorn mag je er ook een goede snuf zout bij en voor het zoete een beetje suiker.

Tips voor de bereiding van de Sinterklaas popcorn met kruidnootjes en chocolade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benoidgdheden: snijplank, mes, bakje, lepel, schaal, popcornmachine

Sinterklaas popcorn met kruidnootjes en chocolade recept Foodblog Foodinista

RECEPT SINTERKLAAS POPCORN MET KRUIDNOOTJES EN CHOCOLADE

Start met het voorbereidingen, zodat je wanneer de popcorn gepopt is de popcorn direct kunt maken en wat het lekkerste is, warm kunt eten. Meng de zelfgemaakte Sinterklaas kruidenmix, snijd de chocolade met een scherp mes in kleine stukjes en smelt de boter in een pannetje.

Doe de popcorn in de popcornmachine en plaats de schaal onder de popcornmachine. Deze vangt de popcorn op. Kinderen vinden het geweldig om te zien en grote kinderen ook! De popcorn gaat poppen. Wanneer alle popcorn klaar is schenk je de boter door de popcorn terwijl je roert. Schep vervolgens de kruiden door de popcorn en daarna de chocolade en de kruidnootjes. Veel Sinterklaas snoep plezier! Extra lekker natuurlijk met een grote beker met warme chocolademelk met slagroom.

Sinterklaas popcorn met kruidnootjes en chocolade recept Foodblog Foodinista

Sinterklaasrecepten van Foodblog Foodinista

Sinterklaasrecepten maken? Maak dan ook eens dit Sinterklaasdessert of ontbijt in Sinterklaassfeer met de Sinterklaasgranola.

Meer Sinterklaasrecepten ontvangen en Foodinista blijven volgen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie