Sinterklaas chocolade kruidnootjes mousse - Recept van Foodblog Foodinista

Sinterklaas chocolade kruidnootjes mousse

Deel deze post

Hallo Sinterklaas! Wat leuk dat je er weer bent. Wij kunnen dus weer uitpakken met lekkere Sinterklaasrecepten. Altijd een lekkere smaakmaker. Kruidnootjes, speculaaskruiden, chocolade natuurlijk. Kom maar op! En voor de gezellige avonden mag er wel een beetje verwennerij bij. Al heel lang is bijvoorbeeld het recept voor deze Sinterklaas pudding populair op de blog, maar ook deze Sinterklaas tiramisu met speculaas en kruidnootjes heeft jullie gevonden en ik moet toegeven het is om je vingers bij af te likken! De tiramisu is ideaal wanneer je met een iets grotere groep bent en een lekker Sinterklaas recept zoekt als dessert of voor bij de koffie, maar je kunt ook een heel lekker dessert maken in glazen, zoals deze Sinterklaas chocolade kruidnootjes mousse en het is best wel eenvoudig, want dit is een simpele en snelle chocolademousse die we allemaal kunnen maken. Kortom of de Sinterklaas periode een reden is om te snoepen? Dat wisten we natuurlijk al lang! Kruidnootjes, marsepein, schuimpjes en de beste chocolade het komt allemaal voorbij. Dat je er ook nog recepten mee kunt maken. Dat maakt het natuurlijk nog leuker. kortom duik de keuken in maak deze heerlijke chocolade kruidnootjes mousse voor een gezellig en vooral heel lekker Sinterklaas moment.

Sinterklaas chocolade kruidnootjes mousse - Recept van Foodblog Foodinista
Sinterklaas recept chocolade kruidnootjes mousse - Recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Chocolade kruidnootjes mousse voor 4 personen

500 ml ongeklopte slagroom
50 gram witte chocolade
100 gram pure chocolade
1 theelepel speculaaskruiden, zoals deze
8 speculaasjes
handje kruidnootjes voor de garnering

Tips voor de bereiding Sinterklaas chocolademousse met kruidnootjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + een nachtje opstijven in de koelkast
Benodigdheden: pan, mengschaal, bewaardoosjes, handmixer, pannenlikker (we gaan geen chocolademousse verspillen), garde, hakmolen en voor het netjes in de glazen krijgen adviseer ik een spuitzak met rond spuitmondje

Voor het maken van heerlijke toetjes en nog meer recepten is een keukenset als deze ideal!

Nog zo’n lekkere chocolade mousse maken? Maak dan het recept witte chocolademousse met limoncello

Simpel Chocolademousse recept voor Sinterklaasavond - Recept van Foodblog Foodinista
Recept Sinterklaas Chocolademousse met Speculaas

Recept Sinterklaas Chocolademousse met Speculaas

Makkelijk chocolademousse maken

Verwarm op laag vuur de helft van de ongeklopte slagroom en zorg dat deze niet gaat koken. Hak ondertussen in de hakmolen de pure chocolade fijn of gebruikt smeltchocolade. Meng deze in de slagroom, totdat de chocolade is gesmolten. Bewaar de slagroom met de gesmolten chocolade minimaal vier uur in de koelkast, het liefst een nacht.

Herhaal hetzelfde met de slagroom en de witte chocolade. De witte chocolade is inderdaad de helft van de pure. De witte chocolade is zoeter en kleeft meer daarom de helft. Meng door de witte chocolademousse de speculaaskruiden.

Plaats alles in een afgesloten bak een nachtje in de koelkast en anders minimaal 4 uur.

Witte en pure chocolademousse met speculaas - Recept van Foodblog Foodinista
sinterklaas

Sinterklaasdessert maken met 2 kleuren chocolademousse

Giet de witte chocolademousse in een schaal. Alles is plakkerig dus een pannenlikker of plastic spatel is fijn. Klop de chocoladeslagroom tot een stevige chocolademousse. Doe het zelfde met de pure chocolademousse. Schep de chocolademousse in 2 spuitzakken. Breek met de hand of in een hakmolen de speculaasjes fijn. Leg een eerste laag speculaaskruimels in de glazen. Spuit de pure chocolademousse in de glazen. Verdeel de tweede laag speculaaskruimels over de chocolademousse. Spuit de witte chocolademousse in de glazen. Maak het Sinterklaasdessert af door het te versieren met bijvoorbeeld kruidnootjes, pepernoten, speculaas of schuimpjes. Genieten maar en een fijne Sinterklaastijd!

Op zoek naar leuke cadeautjes voor de feestdagen? Bekijk dan ook eens mijn tips voor 50! Cadeau tips voor foodies!

Witte en pure chocolademousse met speculaas - Recept van Foodblog Foodinista

Sinterklaasrecepten van Foodblog Foodinista

Meer leuke Sinterklaasrecepten? Kijk dan verder rond op de blog!

Lekker sinterklaassnacken? Dat kan natuurlijk met kruidnootjes, pepernoten en chocolade letters, maar je kunt ook zelf Sinterklaas popcorn maken! Het Sinterklaas recept kun je hier vinden.

Dol op tiramisu? Wat dacht je dan een echte Sinterklaas tiramisu! Het recept voor dit Sinterklaas dessert ga je hier vinden.

Sinterklaasrecepten maken? Maak dan ook eens dit Sinterklaasdessert of ontbijt in Sinterklaassfeer met de Sinterklaasgranola.

Op zoek naar leuke cadeautjes voor Sinterklaas of de feestdagen? Kijk dan hier verder voor de leukste cadeautjes tips van Foodblog Foodinista.

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Diana Nieuwenhuijzen
    Geplaatst op 19:18h, 16 november

    Wij gaan het zeker proberen! Bedankt voor het recept

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 20:00h, 16 november

    Wat leuk Diana! Ik ben benieuwd!

Geef een reactie