29 apr Lente risotto met garnalen, doperwten en limoen
Eindelijk ik kan weer koken in onze nieuwe keuken! Wat ben ik daar blij mee. Een beetje wennen wel en eerst ons nieuwe gasfornuis, maar eens uittesten met een eenpansgerecht en ik eigenlijk ben ik ook nog een beetje zuinig op onze nieuwe keuken alles is zo spik splinter nieuw! Ik ben gestart met een frisse lente risotto met garnalen, doperwten en limoen. Heel fris met de garnalen, groente en frisse kruiden.
Ingrediënten Lente risotto met garnalen, doperwten en limoen voor 2 personen
- 1 kopje risotto rijst
- 100 gram Hollandse garnalen
- 100 gram diepvries doperwten
- 1 handje verse dille
- 1 handje verse munt
- 1 blokje visbouillon
- handje geraspte parmezano
- halve limoen
- 1 teen knoflook
- 50 gram creme fraiche
- snufje rode peper kruiden
- 800 ml water
- 1 el olijfolie
Tips voor de bereiding
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, kaasrasp, maatbeker, knoflookpers, waterkoker, pan, lepel, kruidenschaar
Recept voor Lente Risotto met garnalen, doperwten en limoen
Verhit de olijfolie in de pan. Als de olie warm genoeg is bak dan de rijst mee, totdat deze gaat knapperen. Het bouillonblokje kan erbij en blus af met 400 ml van het water. Laat de rijst koken, totdat het water bijna helemaal is verdampt en is opgenomen door de rijst.
Snij ondertussen de dille en de munt fijn.
De tweede 400 ml water kan er nu bij, samen met de doperwten en knijp de halve limoen uit. Laat het water en de limoen bijna inkoken. Als dit is gebeurd meng dan de dille, munt, creme fraiche, garnalen, geraspte parmezano, rode peper kruiden door de risotto en laat het nog vijf minuten sudderen. De risotto wordt ook iets natter en moet zeker kleverig blijven. Opscheppen en smullen!
Deze risotto naar je smaak? Of meer inspiratie voor risotto kijk dan ook eens naar deze risottorecepten:
* Een smaakvolle en luxe risotto met truffel en een zacht eitje maak je simpel en snel
* Aspergeseizoen? Dan maak je natuurlijk risotto met asperges
* Risotto met witte wijn kan, maar waarom geen risotto met rode wijn?
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's