Maaltijdsalade met gerookte zalm recept van Foodblog Foodinista

Maaltijdsalade met gerookte zalm en aardappeltjes

Deel deze post

Ik ben helemaal in de salades. Eerlijk gezegd dat is maar goed ook, want ik wil er wel wat kilootjes af en de vitamines kan ik ook wel gebruiken. Wellicht helpt het zomerse weer ook wel mee, want ik kan mij goed voorstellen dat ik, zodra het zomerse weer weg is, ik trek krijg in veel hartigere gerechten. Kortom laat ik er maar gebruik van maken. Herkenbaar? Of ben jij het hele jaar door een salade liefhebber? Een salade moet ik wel een beetje lekker maken. Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Neem de Aziatische salade met biefstuk of de salade met meloen en ham. Gezond en met heerlijke ingrediënten. Een ander voordeel de salades staan heel snel op tafel. Heerlijk zo in het drukke gezinsleven. Dat is allemaal weer mooi meegenomen. Een salade vind ik ook altijd heerlijk combineren met een soepje. Zo past bijvoorbeeld de mosterdsoep met spekjes en prei heel goed bij de salade met gerookte zalm. Het is maar een idee! Deze keer heb ik gekozen voor een andere favoriet de maaltijdsalade met gerookte zalm en aardappeltjes. Inderdaad een paar koolhydraten in de salade, maar dat maakt deze salade wel weer heel erg lekker en voedzaam. De gerookte zalm hebben we zelf gerookte in onze eigen rookoven die sinds kort in de tuin staat. Ook daar vertel ik je binnenkort meer over. Het roken, hoe je de zalm rookt en eigenlijk moet de mister je daar meer over vertellen, want het is zijn ding. Nou ja voor nu de maaltijdsalade met gerookte zalm, daar gaan we!

Maaltijdsalade met gerookte zalm, aardappeltjes en honingmosterddressing recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten maaltijdsalade met gerookte zalm en aardappeltjes voor 2 personen

  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 grote aardappel
  • 50 gram rucola
  • 50 gram veldsla
  • 1 rode ui
  • halve komkommer
  • eetlepel gehakte verse bieslook
  • eetlepel gehakte verse peterselie
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten voor de mosterd dille dressing

  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • snufje peper en zout
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel gehakte verse dille
Boek je vakantie op Molecaten Park Waterdunen

Tips voor de bereiding van de frisse maaltijdsalade met zalm, aardappeltjes en komkommer

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, maatbeker met schenktuit, lepel, kleine garde, pan, airfryer (de aardappeltjes zijn gebakken in de airfryer, maar dit kan natuurlijk ook gewoon in de pan)

Recept maaltijdsalade met gerookte zalm en aardappeltjes

Kook water met een snufje zout. Snijd ondertussen de aardappel in blokjes. Kook de aardappel voor drie minuten in het water. Giet de aardappel af. Bak de aardappel vervolgens in de airfryer met een theelepel olijfolie voor 10 minuten op 200 graden.

Maak ondertussen de dressing voor de salade. Meng in een maatbeker met schenktuit de olijfolie, witte balsamico azijn, mosterd, mayonaise, honing en peper en zout. Klop dit alles tot een gladde dressing. Snijd vervolgens de dille fijn en meng deze door de dressing. Zet de dressing even apart.

Het is tijd om de salade te maken. Meng de sla voor de salade door elkaar. Snijd de veldsla fijner en meng deze met rucola. Snijd de rode ui en ringen meng deze door de sla. Schep ook de peterselie en de bieslook door de salade. Snijd de komkommer in halve maantjes en meng deze door de salade. Verdeel de salade over de borden. Snijd vervolgens de zalm in kleinere stukken en verdeel deze over de salade. Wanneer de aardappeltjes klaar zijn kun je deze over de borden verdelen. Druppel vervolgens de honingmosterddressing over de salade met zalm en geniet van je maaltijdsalade! Eet smakelijk!

Meer saladerecepten van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens de zomerse salade met ham en meloensalade nicoise met makreel of probeer de aardappelsalade met tonijn eens.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie