risotto met asperges en oude kaas recept van foodblog Foodinista

Risotto met asperges en oude kaas

Deel deze post

De Italiaanse favoriet risotto met asperges, maar dan met een Nederlandse twist. Een recept om seizoensproducten en Nederlandse streekproducten te combineren. In dit geval een risotto met asperges en oude kaas de zoute smaak van de kaas komt deze keer echt uit Nederland. Mooie streek en seizoensproducten gecombineerd in een mooi aspergerecept en risottorecept met het recept voor risotto met asperges en oude kaas.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Benodigdheden risotto met asperges en oude kaas voor 2 personen

 • 150 gram risotto rijst
 • 500 gram witte asperges
 • 1 liter groentebouillon
 • 100 ml witte wijn
 • 25 gram roomboter
 • 5 stronkjes verse bieslook fijngesneden
 • 50 gram geraspte oude kaas
 • olijfolie

Tips voor de risotto met witte asperges

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: aspergeschiller, snijplank, kaasrasp, waterkoker, maatbeker, aspergepan, pan, lepel

Recept voor risotto met asperges en oude kaas

Asperges bereiden

Start met het koken van water voor de asperges in de pan en verwarm 1 liter water in de waterkoker. Maak vervolgens de asperges schoon en snij deze steeds in vier stukken. Als het water voor de asperges aan de kook is, kook dan de asperges mooi zacht en laat ze nog even nagaren.

Risotto bereiden

Verhit olijfolie in een pan en de risottorijst mag erbij. Roer de risotto een paar keer om en je ziet dat de risotto zich opent. Giet vervolgens de groentebouillon erbij, totdat de risotto net onder het vocht staat. Herhaal dit, todat de risotto gaar is en doe ook tussendoor de wijn erbij.

Risotto met oude kaas en asperges maken

De asperges zijn ondertussen ook klaar, deze mag je afgieten en even apart zetten. Breng de risotto op de perfecte garing met de boter en beetje voor beetje de geraspte oude kaas of andere pittige kaas uit de streek. Meng de helft van de asperges door de risotto.

Roer de risotto door en deze wordt goed plakkerig, meng ook de bieslook erdoorheen. Serveer de risotto met witte asperges op de borden, de tweede helft van de asperges er overheen en af garneren met nog een beetje geraspte kaas en bieslook.

Meer recepten meer asperges maken? Denk dan ook eens aan een aspergeragout of aan een salade met asperges en aardbeien.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

5 Reactie's
 • Persoonlijk Alfabet A Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 15:03h, 09 maart

  […] Brabant, tja het wordt nu een stuk makkelijker om de asperges in huis te halen. Lekker! Genieten! Aspergerecepten! Dat worden er alleen, maar meer dus. Het gaat mij om de witte asperges, maar anders eet ik ook wel […]

 • Nom nom nom tag Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 12:59h, 10 april

  […] wonen. Asperges! Hier kan ik nooit genoeg van krijgen en gelukkig heel gezond. Alvast een favoriet recept. Risotto met witte asperges en Reypenaer […]

 • Risotto met witte en groene asperges
  Geplaatst op 13:42h, 06 mei

  […] fijne smaak behouden. Dat ik fan ben van asperges en risotto samen heb je al in een eerder blog recept kunnen lezen, maar ook dit asperge recept mag er weer zijn. Snel koken en lezen hoe je het […]

 • Risotto recept toppers Top vijf favorieten foodblog Foodinista
  Geplaatst op 07:06h, 02 juni

  […] Recept 5: Risotto met asperges en Reypenaer […]

 • Ilona
  Geplaatst op 12:10h, 05 april

  Oeh… ik ben gék op risotto én op asperges! Deze ga ik zeker weten een keer maken, dank je wel!

Geef een reactie