28 jul Risotto met mosselen en geroosterde tomaatjes uit kookboek Eataly
Haal de Italiaanse keuken in huis met een Italiaanse risotto Milanese. Saffraan risotto die je zelf maakt in je eigen keuken naar het recept uit kookboek Eataly. Het recept risotto met mosselen en geroosterde tomaatjes uit kookboek Eataly is een meer mediterraan recept, maar de risotto doet denken aan de risotto Milanese die je bijvoorbeeld ook kunt combineren met de Ossobuco Milanese.
Eataly ontdekken rond de wereld
Het is geen nieuws dat Eataly een walhalla is rondom Italiaans eten in Italië en dat zij zich al flink wereldwijd aan het uitbreiden zijn. In de VS kun je al diverse fillialen vinden, zoals in New York waar ik Eataly ook als tip deel. Het grootste Eataly filliaal ga je in Milaan vinden, maar ook in Florence is een mooie Eataly locatie met kookcursussen om je vingers bij af te likken.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Eataly dichtbij huis
Terug naar Eataly, want ze komen ook voor ons dichterbij ons thuis. Wij doen het met het Eataly kookboek, wat bij mij op de kookboeken plank staat en waar ik de risotto met mosselen en gegrilde tomaatjes uit maakte. Deze keer deel ik het recept met je voor de risotto met mosselen en geroosterde tomaatjes en vertel ik je natuurlijk meer over het Eataly kookboek en deel ik mijn mening met je over dit Italiaanse kookboek of is het een kookbijbel uit Italië.
Risotto met mosselen en geroosterde tomaatjes uit kookboek Eataly
De keuze voor het gerecht saffraan risotto uit kookboek Eataly
Eerlijk gezegd moest ik best wel even zoeken naar een recept dat ik ging maken uit kookboek Eataly. De redenen zijn goed. Het kookboek Eataly is zeer uitgebreid. Je kunt wel stellen; de keuze is reuzen, maar wel verrassend. De Italiaanse keuken staat voor velen toch bekend als de koolhydraten keuken met pastarecepten. Dan zal dit Italiaanse kookboek je verrassen.
Verrassend Italiaans kookboek
Bij Eataly geven ze je het Italiaanse gevoel, maar willen ze ook op een iets gezondere tour, zoals bijvoorbeeld pastavervangers, meergranen recepten en koolhydraatarme Italiaanse recepten bereiden. Een goede keuze. Ook afstappen van de verwachting, maar wel met Italiaanse smaakbeleving blijven koken. Het kookboek is een Italiaanse moderne kookbijbel. Precies, zoals Eataly is en wat je mag verwachten! De recepten zijn duidelijk omschreven en er worden mooie Italiaanse kookproducten beschreven. Eigenlijk kun je het zo zeggen, ga je voor klassiek? Kies voor koken met de Zilveren lepel, wil je moderner kies voor koken met Eataly en van beiden ga je erg gelukkig worden!
Ingrediënten risotto met mosselen en geroosterde tomaatjes voor 4 personen
- 250 gram risottorijst
- 500 gram mosselen
- 1 liter visbouillon
- 2 gram saffraandraadjes
- 1 sjalotje
- 1 takje peterselie
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Extra ingrediënten volgens mijn idee en voor groente:
- 500 gram geroosterde pomodori tomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- goede snuf zeezout
TIP! voor de mosselen heb ik mosselvlees gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook mosselen in de schelp gebruiken.
Tips voor de bereiding van de saffraanrisotto met mosselen en geroosterde tomaatjes
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden voor de bereiding van de saffraanrisotto met mosselen en tomaatjes
- pan
- ovenschaal
- snijplank
- mes
- spatel
- maatbeker
Recept risotto met mosselen en geroosterde tomaatjes uit kookboek Eataly
Laat de saffraan trekken in een bakje met water, zodat het water de kleur van de saffraan krijgt en de smaak overneemt. Verhit de oven voor op 180 graden.
Tomaatjes grillen in de oven
Plaats de tomaatjes in de ovenschaal en bedruppel ze met olijfolie en zout. Plaats de tomaatjes in de oven voor 12 minuten op 180 graden.
Saffraanrisotto bereiden
Snipper de sjalot. Verhit olie in de pan. Smoor de sjalot en vervolgens de risottorijst. Giet er 3 eetlepels witte wijn bij en kook op hoog vuur, totdat de wijn verdampt is. Voeg vervolgens 1 soeplepel visbouillon toe en kook ook deze, totdat deze verdampt is en herhaal dit continue. Wanner je de laatste bouillon toevoegt dan giet je ook de witte wijn erbij. Je kunt dan ook het saffraanwater en de mosselen bij de risotto doen. Laat dit 9 minuten pruttelen en roer af en toe door. Verdeel over de borden en verdeel de peterselie en parmezaanse kaas. Plaats de tomaatjes ernaast.
Meer risotto recepten?
Ook dol op risotto alleen al omdat het goed smaakt en omdat het een éénpans wonder gerecht is? Dan heb ik nog meer risotto recepten voor je klaar staan op de blog.
- Maak eens een verrassende risotto met rucola en kabeljauw
- Varieer eens met een tomatenrisotto
- Of maak in het aspergeseizoen de risotto met witte asperges en Reypenaer kaas.
Meer kookboeken tips en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's