Mosselragout recept uit Easy Nordic kookboek review Foodblog Foodinista

Mosselragout uit Easy Nordic

Deel deze post

Mosselen kunnen altijd! In dat kader hoort er op de blog ook een mosselragout bij die je het hele jaar door kunt maken. Voor zo ver ik nu kan bedenken is dit denk ik wel een beetje het enige ragout recept dat nog ontbreekt. Ongetwijfeld komt ik daar nog op terug. Maar op de blog kun je bijvoorbeeld het recept vinden voor een vegetarische groente ragout en ook een garnalen ragout. Dan noem ik er nog maar een aantal, want er zijn er meer terug te vinden. Ik zal toegeven, zelf had ik nooit aan een ragout met mosselen gedacht. Mijn gedachte zou zijn: veel te zilt en dat de structuur niet prettig is. Maar onlangs kreeg ik het kookboek Easy Nordic van Dagny Ros. Een modern Scandinavisch kookboek vol met kleurrijke recepten. Aangezien er al meer ragout recepten op de blog staan bleef de mosselragout mijn aandacht trekken en moest ik deze proberen. Het recept van Dagny was eigenlijk voor partyhapjes en ik heb er een dinerrecept van gemaakt. Natuurlijk kun je deze hapjes ook weer verkleinen. Maar voor nu mijn mosselragout variant. Ook vertel ik je nog meer over het kookboek. Dat naar mijn idee, ik verklap het nu al een musthave is. Maar ik geef je de reden nog waarom.

Mosselragout recept uit Easy Nordic kookboek review Foodblog Foodinista

Mosselragout recept van Dagny Ros uit Easy Nordic

Mosselragout ingrediënten voor 4 personen

400 gram mosselvlees (zonder schelp)
1 prei
1 ui
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
200 gram champignons
1 eetlepel olijfolie
200 gram Philadelphia roomkaas
150 ml creme fraiche
1 blokje groentebouillon
4 bladerdeegbakjes
1 handje geraspte kaas
2 lente uitjes en peterselie
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de mosselragout

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, garde, 2 kleine pannen, spatel

Bereiding van de mosselragout

Verwarm de oven voor op 210 graden of volgens de verpakking van de bladerdeegbakjes.

Maak de groente schoon en snijd deze als volgt. Snijd de prei in halve ringetjes, snipper de ui, snijd de paprika’s in kleine blokjes en de champignons in plakjes.

Verhit de olie in één pan. Roerbak hierin alle groente. Verhit in de andere pan de roomkaas met de creme fraiche en klop deze met de garde laat het bouillonblokje met een snufje peper oplossen in de roomkaas en creme fraiche mix. Voeg de mosselen toe en laat deze zeker vijf minuten even mee verhitten. Voeg vervolgens de groente toe en laat ook deze mee verhitten voor ongeveer drie minuten.

Vul de ragoutbakjes met de mosselragout. Gratineer met de kaas en plaats de gevulde ragoutbakjes voor vijf tot zeven minuten in de oven. Plaats de mosselragout bakjes op de borden. Als je saus over hebt dan serveer je deze erbij. Garneer af met de gesneden lente uitjes en peterselie.

Variëren met mosselen? Maak ook eens risotto met mosselen en geroosterde tomaatjes

Mosselragout recept uit Easy Nordic kookboek review Foodblog Foodinista

Meer over kookboek Easy Nordic van Dagny Ros

Als je het kookboek Easy Nordic openslaat is het recept voor de mosselragout één van de eerste recepten tegen je komt. Een fris recept om te zien, maar door de ingrediënten natuurlijk een goed gevuld recept. Wel moet ik zeggen dat het een simel recept is. Mijn ragout maak ik normaal moeilijker, wellicht klassieker. Mijn ragoutrecepten zijn met een roux en bouillon. Dit recept is daardoor verfrissend en snel te maken. Vernieuwend en goed van smaak. Dat staat eigenlijk wel voor het hele boek. In de Scandinavische cultuur kunnen natuurlijk originele recepten voor smörrebröd niet ontbreken. Een goed beleg, maar juist staat het boek vol met originele vis partyhapjes, lichte vismaaltijden en met mijn reiservaringen in Stockholm en Oslo is dit waar de Scandinavische keuken ook voor staat en is het voor de thuiskeuken een mooie ervaringen om verrassende recepten zelf te bereiden en een echte musthave!

Easy Nordic kookboek review foodblog Foodinista

Kookboek: Easy Nordic
Pagina’s: 244
Recepten: 75

Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie