Kalkoenragout met champignons recept van foodblog Foodinista

Kalkoenragout met champignons

Deel deze post

Kalkoen past helemaal bij de kerst, je kunt natuurlijk een echte hele kalkoen bereiden, maar je kunt ook een kalkoenragout maken. Perfect voor de kerstavond, wanneer je het mij vraagt. Ga je nog naar de kerk dan hoort het erbij na de kerk een koninginnehap met kalkoenragout, maar zo niet dan is het ook heerlijk. Ik maakte bijvoorbeeld al eerder een lamsragout en aspergeragout met zalm ook heerlijke variaties, maar voor de kerstdagen is een ragoutrecept met kalkoen natuurlijk een echte klassieker.

Kalkoenragout met champignons recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten kalkoenragout met champignons voor 4 personen

  • 1 kalkoenfilet
  • 250 gram champignons
  • 125 ml slagroom
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 50 gram roomboter
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels bloem
  • snufje zout en peper

Tips voor de bereiding van de kalkoenragout met champignons

Moeilijheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: pan, spatel, garde, snijplank, mes, maatbeker, zeef, wok

Kalkoenragout met champignons recept van foodblog Foodinista

Recept kalkoenragout met champignons

Verwarm in de pan de kippenbouillon en kook de laurier en de en tijm mee. Kook vervolgens de kalkoen gaar in 20 minuten.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snipper de sjalot. Roerbak deze in de wok met een klontje boter. Bewaar de groente apart in de wok.

Haal de kalkoen uit de bouillon en leg op de snijplank. Bewaar de bouillon in de maatbeker deze heb je nodig voor het maken van de ragoutsaus.

Verdeel de kalkoen in kleine stukjes en bewaar apart.

Start met het maken van de ragout basis en start met het maken van de roux. Smelt de boter in de pan en klop de boter er met de garde doorheen, totdat het een gladde roux is. Giet al kloppend langzaam een halve liter bouillon erbij. Langzaam aan en op lage verhitting gaat de saus binden. Maak af met de slagroom. Roer de champignons, sjalot en kalkoen door de saus. Laat nog 10 minuutjes langzaam doorkoken en maak af met een snuf peper en zout.

Bak natuurlijk ook de ragoutbakjes af volgens de verpakking of maak net als bij de hartige tompouche zelf bladerdeeg koekjes.

Inspiratie voor meer ragoutrecepten op Foodblog Foodinista

Variëren met het vullen van ragoutbakjes? Wat dacht je van deze recepten:
* Drie keer snel ragoutbakjes vullen
* Zelf lamsragout maken
* Het is aspergeseizoen! Maak ragout met asperges en zalm

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie