11 aug Paella met chorizo, kip en garnalen
Paella! Het stond al zo ontzettend lang op mijn lijstje om een keer zelf te maken. Een gerecht dat je moet eten wanneer je in Spanje bent. Aangezien ik al een hele tijd niet meer in Spanje ben geweest, de laatste keer was op het prachtige eiland Menorca, had ik er al tijden trek in. Natuurlijk creëer je met paella in je achtertuin nooit die echte Spaanse sferen, maar deze zomer komen we met het geweldige weer, we kunnen wel zeggen hittegolven, aardig dichtbij. Een goede zoute paella past er dan perfect bij. Het leuke is wanneer je zelf een paella maakt je natuurlijk voor een klassieker kunt kiezen, heerlijk, maar je kunt ook je eigen favoriete smaken combineren in de paella. Zo maakte ik deze zomerse paella met chorizo, kip en garnalen. Een zomers feestje met een Spaanse touche die mij even mee nam op vakantie naar Spanje.
Ingrediënten paella met chorizo, kip en garnalen voor 4 personen
- 200 gram paella rijst
- 2 saffraan draadjes
- 1 theelepel kurkuma
- snuf gerookte zoete paprikapoeder
- handje verse peterselie
- 1 ui
- 1 citroen of limoen
- halve chorizo
- 2 kippendijen
- 250 gram cocktailgarnalen gepeld en rauw
- 150 gram diepvriesdoperwten
- 1 rode paprika
- 150 gram cherrytomaatjes
- 750 ml visbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de paella met chorizo, kip en garnalen
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 60 minuten
Benodigdheden: snijplank, klein bakje, mes, spatel, paellapan
Recept paella met kip, chorizo en garnalen
Start met de saffraan apart te zetten in een bakje met 50 ml water, zodat deze de smaak en kleur los kan laten in het water.
Snipper ondertussen de ui en de paprika. Snijd de chorizo in stukjes en snijd de kip fijn. Verhit de olijfolie in de paellapan.
Roerbak als eerste de ui en bak vervolgens de kip mee, totdat deze niet meer rauw is. Bak vervolgens de chorizo mee en de paprika. Bak de rijst mee met de groente en het vlees voor vijf minuten en blijf dit om en om roerbakken met de spatel. Meng vervolgens de kurkuma, paprikapoeder en een snufje peper en zout door het paellamengsel. Verdeel de doperwten door de paella. Halveer de tomaatjes en verdeel ook deze door de paella. Blus de paella af met de visbouillon en het saffraanwater en verdeel de garnalen over de paella. Laat de paella zeker een half uur droog koken en eventueel verder aanbakken. Dat mag bij paella! Een randje in de pan maakt het extra lekker. Als de paella geheel is droog gekookt en de garnalen niet meer rauw zijn is de paella klaar!
Maak de paella af met extra citroen of limoen schijfjes en verse peterselie.
Meer rijstrecepten maken?
Meer recepten zoals de paella met chorizo? Dan kunnen de volgende rijstrecepten ook wel iets voor jou zijn. Maak bijvoorbeeld gebakken rijst met krab, saffraanrijst met halloumi of maak ook eens deze Mexicaanse rijst met kidneysbonen, kip en avocado.
Meer rijst gerechten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ronald Kinneging
Geplaatst op 15:00h, 18 septemberEigenlijk maak ik paëlla altijd met deze ingrediënten. Heerlijk!
Daphne van Aken
Geplaatst op 16:34h, 26 oktoberWat leuk!
Ria
Geplaatst op 17:11h, 13 aprilIk maak deze paella ook altijd,wij vinden dit gerecht heerlijk.
Daphne van Aken
Geplaatst op 11:05h, 14 aprilWat leuk om te lezen Ria!