Paella met chorizo, kip en garnalen recept van Foodblog Foodinista

Paella met chorizo, kip en garnalen

Deel deze post

Paella! Het stond al zo ontzettend lang op mijn lijstje om een keer zelf te maken. Een gerecht dat je moet eten wanneer je in Spanje bent. Aangezien ik al een hele tijd niet meer in Spanje ben geweest, de laatste keer was op het prachtige eiland Menorca, had ik er al tijden trek in. Natuurlijk creëer je met paella in je achtertuin nooit die echte Spaanse sferen, maar deze zomer komen we met het geweldige weer, we kunnen wel zeggen hittegolven, aardig dichtbij. Een goede zoute paella past er dan perfect bij. Het leuke is wanneer je zelf een paella maakt je natuurlijk voor een klassieker kunt kiezen, heerlijk, maar je kunt ook je eigen favoriete smaken combineren in de paella. Zo maakte ik deze zomerse paella met chorizo, kip en garnalen. Een zomers feestje met een Spaanse touche die mij even mee nam op vakantie naar Spanje.

Paella recept met kip, garnalen en chorizo van Foodblog Foodinista

Ingrediënten paella met chorizo, kip en garnalen voor 4 personen

200 gram arborio rijst
2 saffraan draadjes
1 theelepel kurkuma
snuf gerookte zoete paprikapoeder
handje verse peterselie
1 ui
1 citroen of limoen
halve chorizo
2 kippendijen
250 gram cocktailgarnalen gepeld en rauw
150 gram diepvriesdoperwten
1 rode paprika
150 gram cherrytomaatjes
750 ml visbouillon
1 eetlepel olijfolie
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de paella met chorizo, kip en garnalen 

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 60 minuten
Benodigdheden: snijplank, klein bakje,  mes, spatel, paellapan

Paella recept met chorizo, kip en garnalen recept van Foodblog Foodinista

Recept paella met kip, chorizo en garnalen

Start met de saffraan apart te zetten in een bakje met 50 ml water, zodat deze de smaak en kleur los kan laten in het water.

Snipper ondertussen de ui en de paprika. Snijd de chorizo in stukjes en snijd de kip fijn. Verhit de olijfolie in de paellapan.

Roerbak als eerste de ui en bak vervolgens de kip mee, totdat deze niet meer rauw is. Bak vervolgens de chorizo mee en de paprika. Bak de rijst mee met de groente en het vlees voor vijf minuten en blijf dit om en om roerbakken met de spatel. Meng vervolgens de kurkuma, paprikapoeder en een snufje peper en zout door het paellamengsel. Verdeel de doperwten door de paella. Halveer de tomaatjes en verdeel ook deze door de paella. Blus de paella af met de visbouillon en het saffraanwater en verdeel de garnalen over de paella. Laat de paella zeker een half uur droog koken en eventueel verder aanbakken. Dat mag bij paella! Een randje in de pan maakt het extra lekker. Als de paella geheel is droog gekookt en de garnalen niet meer rauw zijn is de paella klaar!

Maak de paella af met extra citroen of limoen schijfjes en verse peterselie.

koken & tafelen algemeen

Meer rijstrecepten maken? 

Meer recepten zoals de paella met chorizo? Dan kunnen de volgende rijstrecepten ook wel iets voor jou zijn. Maak bijvoorbeeld gebakken rijst met krabsaffraanrijst met halloumi of maak ook eens deze Mexicaanse rijst met kidneysbonen, kip en avocado.

Meer rijst gerechten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie