Saffraanrijst met paprika en halloumi recept van foodblog Foodinista

Saffraanrijst met paprika en halloumi

Deel deze post

Gele rijst vind ik altijd een beetje feest rijst. Een gerecht ziet er gewoon al heel erg vrolijk uit. Zo maakte ik een tijdje terug al confettirijst met chorizo en veel groente. Snel op tafel en zo klaar. Deze keer maakte ik een vegetarische variant van de confettirijst met de altijd heerlijke halloumi! Een zou kaasje dat je kunt grillen. Heerlijk voor de zomer in een rijst gerecht, bij de couscous of voor op de barbecue. Deze keer is de halloumi de ster van het gerecht dat zorgde voor de simpele en snelle combinatie saffraanrijst met paprika en halloumi.

Ingrediënten voor saffraanrijst met paprika en halloumi voor 2 personen

  • 160 gram gele rijst
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • handje verse peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blok gele rijst

Tips voor de bereiding van de saffraanrijst met paprika en halloumi

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: steelpan, grillpan, wok, snijplank, barbecuetang, spatel

Variëren met saffraanrijst? Maak dan ook eens deze Mexicaanse confettirijst. Lekker, snel en simpel!

Saffraanrijst met paprika en halloumi recept van foodblog Foodinista

Recept voor de confettierijst met paprika en halloumi

Start met het koken van het water voor de rijst en kook vervolgens de gele rijst volgens de verpakking. Snijd vervolgens de paprika fijn en snipper de ui. Snijd de halloumi in plakken. Smeer de grillpan in met een theelepel olijfolie. Verhit de grillpan en grill de halloumi op laagvuur. De halloumi smelt niet. Het is belangrijk en mooi als de halloumi aan beiden kanten grillstrepen krijgt. Dit duurt voor beiden kanten ongeveer vijf minuten. Verhit ook een theelepel olijfolie in de wok en wok de ui en de paprika. Wok vervolgens de rijst mee. Verdeel de rijst over de borden en verdeel de halloumi over de rijst. Maak het rijstgerecht af met de peterselie.

Zomerse recepten van Foodblog Foodinista

Meer zomerse recepten maken? Maak dan ook eens één van de volgende couscous of risottorecepten:

* Maak een risotto met rucola en kabeljauw.
* Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar ook de gebakken rijst met krab is een aanrader!
* Variëer met vis en maak een couscous salade met langzaam gegaarde zalm.

Meer blogs en saladerecepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie