12 jul Thaise gebakken rijst met krab
Gebakken rijst maak ik eigenlijk meestal met left-over rijst en wanneer ik een snelle maaltijd wil maken met nog meer leftovers uit de koelkast. Met gebakken rijst kun je altijd snel een perfecte maaltijd op tafel zetten met left-overs uit de voorraadkast. Maar eigenlijk is het laatste geeneens echt nodig. Deze Thaise gebakken rijst met krab kun je zo ook maken. Alle ingrediënten uit het kookboek Food+Bier had ik al in een huis en snel stond er een heerlijke maaltijd Thaise gebakken rijst met krab op tafel. Een budget maaltijd met krab bedoel ik dan met een lekker biertje. Ik kreeg bijna een vakantiegevoel naar Thailand.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Thaise keuken thuis bereiden
Een smakelijke snelle maaltijd voor een doordeweekse avond of als bijgerecht bij een goede saté. Maar toen kwam ik in het kookboek food plus bier deze hele fijne en zomerse Thaise gebakken rijst tegen die net iets luxer is en je eigenlijk net zo snel maakt. Een recept om te delen en om kennis te maken en jou kennis te laten maken met dit leuke kookboek waar bier op een hele smakelijke manier gecombineerd wordt met hele fijne recepten. Een Thaise gebakken rijst met krab en garnalen.
Ingrediënten gebakken rijst met krab voor 2 personen
- 200 gram jasmijnrijst
- 60 ml zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook
- 12 grote rauwe garnalen
- 1/4 theelepel witte peper
- 1/4 theelepel suiker
- 1 ei
- 1 blikje krab (budget tip! krab in blik)
- 60 ml sojasaus
- 2 lente uitjes
- Voor erbij: limoen, koriander en komkommer
Tips voor de bereiding van gebakken rijst met krab
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten (zonder koken van de rijst)
Benodigdheden in de keuken:
- wok
- spatel
- snijplank
- mes
- garde
- schaaltje
- lepel en eventueel pan en vergiet voor de rijst
Recept Thaise gebakken rijst met krab
Rijst koken
Kook als eerste de rijst, zoals aangegeven op de verpakking, wanneer je deze nog niet klaar hebt staan. Laat na het koken de rijst zo goed mogelijk afkoelen.
Ingrediënten voorbereiden
Hak de knoflook en de lente uitjes fijn, maak de garnalen schoon en kluts het eitje. Dan staan deze alvast klaar.
Gebakken rijst maken met krab en garnalen
Verhit de wok op hoog vuur en en giet de olie in de wok. Zorg er voor dat de hele wok goed is ingevet. Roerbak de knoflook en de garnalen 1 minuut. De rijst, witte peper en suiker kunnen erbij. Roerbak deze een aantal minuten. Alle krijgt een goede knoflooksmaak. Maak in het midden een gaatje en giet het geklutste ei erin. Roer het ei als de randjes beginnen te stollen door de rijst. Nu kan de krab er ook doorheen, net als de sojasaus en de lente uitjes. Roer het goed. Serveer de gebakken rijst met krab en garnalen met limoen voor een zuurtje, koriander voor een extra thaise smaak en frisse komkommer en met een fris wit biertje.
Meer over kookboek Food plus bier
Kookboek: Food plus bier
Auteur: Ross Dobson
Pagina’s: 233
Aantal recepten: 80 op de grotendeels Aziatische, Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse keuken geïnspireerde recepten. Met allemaal een combinatie advies voor een perfect biertje bij de recepten. Recepten voor tapas, dipjes, snelle pasta’s, uitgebreide stoofschotels, barbecuegerechten, maar geen desserts. Denk aan heel veel dudefood! Lamsshoarma, krokante kwartel in vijfkruidenzout, zoetzuur varkensvlees, calamaris fritti, visstoof met caramel. Grotendeel robuust en echt koken. Een kookboek, waarmee je echt de keuken in kunt en uitgebreid kunt koken. Zelf kruidenmengsels maken en marinades. Stoven, grillen en achter de barbecue. P.s. Food plus bier is geen kookboek voor vegetariërs. Verwacht niet bij ieder recept een compleet ander bier advies. Soms komen er dubbelingen voor, maar het advies bij het gerecht is spot on.
TIP! ZELF MEER LEREN OVER BIER? DENK DAN EENS AAN EEN BIERISTA BIERCURSUS
Meer rijstrecepten maken van Foodblog Foodinista?
Dan kunnen de volgende rijstrecepten ook wel iets voor jou zijn. Maak bijvoorbeeld gebakken rijst met krab, saffraanrijst met halloumi, het recept Spaanse paella of een variant op de Chinese zoetzuur met gebakken rijst met zoetzuur.
Meer kookboeken tips en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's