Thaise gebakken rijst met krab en garnalen foodblog Foodinista

Thaise gebakken rijst met krab

Deel deze post

Gebakken rijst maak ik eigenlijk meestal met left-over rijst en als ik een snelle maaltijd wil maken met nog meer leftovers uit de koelkast. Ik kijk gewoon simpelweg welke groente ik nog heb, kruiden of er nog eieren zijn eventueel vis of vlees. Maar eigenlijk is het laatste geeneens echt nodig. Zo maakte ik bijvoorbeeld al een keer de vegetarische gebakken rijst goed. Een smakelijke snelle maaltijd voor een doordeweekse avond of als bijgerecht bij een goede saté. Maar toen kwam ik in het kookboek food plus bier deze hele fijne en zomerse Thaise gebakken rijst tegen die net iets luxer is en je eigenlijk net zo snel maakt. Een recept om te delen en om kennis te maken en jou kennis te laten maken met dit leuke kookboek waar bier op een hele smakelijke manier gecombineerd wordt met hele fijne recepten. Een Thaise gebakken rijst met krab en garnalen.

Thaise gebakken rijst met krab recept foodblog Foodinista

Ingrediënten gebakken rijst met krab voor 2 personen

200 gram jasmijnrijst
60 ml zonnebloemolie
2 tenen knoflook
12 grote rauwe garnalen
1/4 theelepel witte peper
1/4 theelepel suiker
1 ei
1 blikje krab
60 ml sojasaus
2 lente uitjes
Voor erbij: limoen, koriander en komkommer

Tips voor de bereiding van gebakken rijst met krab

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten (zonder koken van de rijst)
Benodigdheden: wok, spatel, snijplank, mes, garde, schaaltje, lepel en eventueel pan en vergiet voor de rijst.

Recept Thaise gebakken rijst met krab

Kook als eerste de rijst, zoals aangegeven op de verpakking, wanneer je deze nog niet klaar hebt staan. Laat na het koken de rijst zo goed mogelijk afkoelen.

Hak de knoflook en de lente uitjes fijn, maak de garnalen schoon en kluts het eitje. Dan staan deze alvast klaar.

Verhit de wok op hoog vuur en en giet de olie in de wok. Zorg er voor dat de hele wok goed is ingevet. Roerbak de knoflook en de garnalen 1 minuut. De rijst, witte peper en suiker kunnen erbij. Roerbak deze een aantal minuten. Alle krijgt een goede knoflooksmaak.

Maak in het midden een gaatje en giet het geklutste ei erin. Roer het ei als de randjes beginnen te stollen door de rijst. Nu kan de krab er ook doorheen, net als de sojasaus en de lente uitjes. Roer het goed. Serveer de gebakken rijst met krab en garnalen met limoen voor een zuurtje, koriander voor een extra thaise smaak en frisse komkommer en met een fris wit biertje.

Meer over kookboek Food plus bier

Food plus bier kookboek review en recept voor gebakken rijst met krab foodblog Foodinista

Kookboek: Food plus bier
Auteur: Ross Dobson
Pagina’s: 233
Aantal recepten: 80 op de grotendeels Aziatische, Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse keuken geïnspireerde recepten. Met natuurlijk allemaal een combinatie advies voor een perfect biertje erbij. Recepten voor tapas, dipjes, snelle pasta’s, uitgebreide stoofschotels, barbecuegerechten, maar geen desserts. Denk aan heel veel dudefood! Lamsshoarma, krokante kwartel in vijfkruidenzout, zoetzuur varkensvlees, calamaris fritti, visstoof met caramel. Grotendeel robuust en echt koken. Een kookboek, waarmee je echt de keuken in kunt en uitgebreid kunt koken. Zelf kruidenmengsels maken en marinades. Stoven, grillen en achter de barbecue. P.s. Food plus bier is geen kookboek voor vegetariërs.

Meer rijstrecepten maken van Foodblog Foodinista? 

Dan kunnen de volgende rijstrecepten ook wel iets voor jou zijn. Maak bijvoorbeeld gebakken rijst met krabsaffraanrijst met halloumi, het recept Spaanse paella of een variant op de Chinese zoetzuur met gebakken rijst met zoetzuur.

Meer kookboeken tips en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie