Macaroni met spruitjes, prei en feta recdept van Foodblog Foodinista

Macaroni met spruitjes, feta en prei

Deel deze post

Macaroni een favoriet in Nederland, maar alleen maar macaroni eten met een tomatensaus is niet nodig. Al is het natuurlijk wel heel lekker! Zo maakte ik al eerder om te variëren de macaroni, prei en feta. Smakelijke ingrediënten, maar meer op een kruidenbasis was een absolute aanrader is! Deze keer varieerde ik weer iets meer met andere ingrediënten dan de gebruikelijke voor macaroni. Zo kwam dit recept met Marokkaanse Ras el Hanout kruiden in combinatie met spruitjes bij ons op tafel en wij waren door de smaken direct enthousiast. Eigenlijk is het een gevarieerd spruitjesrecept en speelt de macaroni een bijrol. Wij vinden spruitjes lekker, zelfs de peuter, maar in sommige gevallen moeten spruitjes ook lekker gemaakt worden. Dat doen we met deze macaroni met spruitjes, feta en prei absoluut!

Macaroni met spruitjes, prei en feta recdept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor macaroni met spruitjes, feta en prei voor 4 personen

500 gram macaroni
500 gram spruitjes
1 prei
handje rozijnen
1 blok feta
3 eetlepels Ras el Hanout
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de macaroni met spruitjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: 2 pannen, wok, snijplank, mes, lepel, spatel

Recept voor macaroni met spruitjes, feta en prei

Start met het koken van het water voor de spruitjes en de macaroni in twee aparte pannen.  Maak ondertussen de spruitjes schoon en snijd eraf wat je niet nodig hebt. Kook vervolgens de macaroni, met een scheutje olijfolie en snufje zout, volgens de verpakking en de spruitjes beetgaar. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen. Verhit in de wok de olijfolie. Roerbak de prei en de rozijnen met de ras el hanout kruiden. Knijp ook de knoflook uit en roerbak deze mee. Giet de spruitjes af en roerbak ook de spruitjes mee. Giet vervolgens de macaroni af en bewaar ongeveer drie eetlepels kookvocht. Het kookvocht is met zetmeel en bindt de saus beter. Meng de macaroni door de groente en blus vervolgens af met het kookvocht. Meng dit alles nog een keer goed door elkaar en laat het geheel sudderen op laag vuur voor ongeveer drie minuten. Ondertussen kun je de feta in blokjes delen en deze mengen door de macaroni.

Meer macaroni recept inspiratie

Variéer met macaroni en maak ook eens deze macaroni carbonara of de Marokkaans geïnspireerd macaroni.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie