07 jun Zomerse stoofschotel met parelcouscous
In het najaar heb ik een, al zeg ik het zelf, heel lekker recept voor een Marokkaanse Zoete stoofschotel op de blog geplaatst. Meer met een beetje een herfsttint. Veel wortels en goed gevuld. Eerlijk, ik zou ook die stoofschotel wel het hele jaar door kunnen eten. Toch heb ik ook een recept gemaakt met meer zomerse smaken en een parelcouscous met spicy kruiden. Zoet en pittig gaan tenslotte heel goed samen! De zomerse stoofschotel met parelcouscous is niet gestoofd in wijn of bier, maar in appelsap en dus ook helemaal kidsproof.
Ingrediënten voor de zomerse stoofschotel met parelcouscous voor 6 personen
- 800 gram rundvlees stoofvlees
- 2 courgettes
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 10 dadels zonder pit
- 500 ml appelsap
- 200 ml water
- 2 eetlepels Ras el Hanout kruiden
- 200 gram parelcouscous
- 2 plakken ontbijtkoek
- handje fijngesneden peterselie, munt en bieslook
- snuf gedroogde peper
- 1 limoen
- 2 eetlepels olijfolie
Tips voor de bereiding van de Marokkaanse stoofschotel met parel couscous
Tijdsduur: Voorbereiding 45 minuten en drie uur stoven.
Moeilijkheid 1-5: 2
Benodigdheden: 2 Snijplanken, 2 messen, stoofpan, pan, vergiet, kruidenschaar
Recept voor de zomerse stoofschotel met parelcouscous
Start met het snipperen van de uien en de knoflook en verhit 1 el olijfolie in de stoofpan. Fruit de uien en de knoflook op laag vuur.
Snijd ondertussen het vlees in grove stukken en doe het vlees erbij. De verhitting mag omhoog en zorg dat het vlees aan alle kanten bruin bakt. Meng ook de ras el hanout kruiden er doorheen.
Blus het vlees na ongeveer vijf minuten af met de appelsap en het water en laat ongeveer 2,5 uur stoven op laag vuur.
Als het vlees 2 uur stooft start dan met voorbereiden van de andere details voor het gerecht, vooral wanneer je direct gaat eten. Snijd de courgette in blokjes en de dadels in ringetjes. Deze mogen na de 2,5 uur nog een half uurtjes mee stoven op een iets hoger vuur, zodat de stoofschotel ook en beetje inkookt en plaats de twee plakken ontbijtkoek bovenop, deze zorgt voor binding. Na drie uur is alles mals en ingebonden.
Maak ook de parelcouscous, zoals op de verpakking. Meng er één lepel olijfolie doorheen om de parelcouscous losser te maken en vervolgens de kruiden. Rasp er op het laatst een beetje fijne schil van de limoen door voor een zuurtje. De rest van de limoen kun je natuurlijk gewoon bewaren.
Verdeel het gerecht in een schaal en klaar is de zomerse stoofschotel met parelcouscous. De zoete Marokkaanse stoofschotel met appel is klaar om gegeten te worden. Je kunt deze stoofschotel natuurlijk ook gewoon eten met brood of aardappel.
Marokkaanse recepten en stoofschotels van Foodblog Foodinista
Meer couscous salades of stoofschotels maken? Dan zijn deze recepten ook iets voor jou:
* Maak eens een couscoussalade met geitenkaas en chorizo
* Wat dat je van deze Marokkaanse stoofschotel?
* Nog een zomerse stoofschotel, maar dan een stoofschotel met Italiaanse smaken.
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's