26 jan Marokkaanse pasta met gehakt en ras el hanout
In Marokko wordt pasta gegeten, maar een beetje anders. Op smaak gebracht met Ras el Hanout kruiden en met gehakt of kip. Een heerlijke kruidige pasta en een snelle maaltijd. Deze Marokkaanse pasta is een macaroni variant met andere smaken die je snel op tafel zet en waarbij je toch weer even iets anders eet. Hoe je deze Marokkaanse pasta variatie maakt vertel ik je nu.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Marokkaanse pasta voor 2 personen
- 200 gram penne
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 puntpaprika
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel ras el hanout kruiden
- snufje peper
- 1 eetlepel olijfolie
Extra ingrediënten kaas topping keuze, varieer eens met de volgende kaas soorten:
- Geraspte geitenkaas
- Geraspte feta
- Halloumi raspen (even kort opbakken)
- Geraspte Parmezaanse kaas
Tips voor de bereiding van de Marokkaanse pasta met ras el hanout
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes en eventueel een hakmolen, pan, vergiet, wok, lepel, spatel
Meer recepten uit de Marokkaanse keuken? Wat dacht je van deze Marokkaanse zoete stoofschotel?
Recept Marokkaanse pasta met ras el hanout kruiden, paprika en gehakt
Kook als eerste de pasta volgens de verpakking met en beetje zout en olijfolie.
Ingrediënten Marokkaanse pasta
Snijd of hak de ui, paprika en knoflook fijn. Dit kan met een scherp mes, maar gaat extra snel en simpel in een hakmolen. Verhit in de wok olijfolie en rul het gehakt. Wok de groente mee, totdat deze zacht zijn. Meng de ras el hanout kruiden door groente met gehakt met een snufje peper. Als de pasta beetgaar is wok je de pasta één minuut mee met twee eetlepels kookvocht van de pasta, zodat alles goed kan verspreiden en de smaak van de kruiden kunnen intrekken. Klaar is je Marokkaanse pasta en eet smakelijk!
Meer pastarecepten maken van Foodblog Foodinista? Laat je inspireren!
Meer recepten met een Marokkaanse touch maken? Wat dacht je van de volgende recept inspiratie?
- Maak een zoete stoofschotel met parelcouscous.
- Of en couscoussalade met gegrilde courgette.
- Even iets heel anders? Een couscous salade met zachte romige zalm.
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Jo's Daughter
Geplaatst op 16:46h, 26 januariBen gek op pasta & benieuwd naar deze versie :)
Foodinista
Geplaatst op 20:42h, 26 januariJa, voor mij is pasta ook altijd en goed idee! Maar en keer iets anders is ook leuk.