Marokkaanse pasta recept van foodblog Foodinista

Marokkaanse pasta

Deel deze post

Met een beetje heimwee naar onze heerlijke vakantie in Marokko, het zomerse weer en een snel pastagerecht met een beetje een andere smaak, maakte ik heel snel, maar vooral heel lekker, een Marokkaanse pasta, waarmee het vakantiegevoel een beetje terug kwam. Ik kan je alvast zeggen deze pasta zal je in Italië niet terug zien door de kruiden die ik voor de Marokkaanse paste heb gebruikt en in Marokko niet terug zien in de keuken, doordat het gewoon weg en pastarecept is. Kortom in beiden keukens zal het niet matchen. In mijn keuken matcht het wel en wij hebben met z’n drietjes gewoon heel de schaal leeg gegeten. Lekker en het is weer eens iets anders. De pasta penne gaat er op dit moment bij de peuter het beste in, simpelweg; penne eet het makkelijkst met de handen en prik je het makkelijkst aan een vork. Penne lijkt ook op frietjes. Win, win, en nog veel meer win, want pasta is geen favoriet van de peuter, maar zo eten papa en mama ook een beetje gevarieerd en ontdekt hij diverse kruiden. Hoe je deze Marokkaanse pasta variatie maakt vertel ik je nu.

Ingrediënten Marokkaanse pasta voor 2 personen

200 gram penne
1 ui
2 teentjes knoflook
1 puntpaprika
150 gram rundergehakt
1 eetlepel ras el hanout kruiden
snufje peper
1 eetlepel olijfolie

Extra: Geen pasta zonder kaas? Eet er dan geitenkaas of feta bij in plaats van Italiaanse kaas. Kaas maakt alles tenslotte nog lekkerder, maar geef dan wel een extra Oosters tintje aan je pasta.

Tips voor de bereiding van de Marokkaanse pasta met ras el hanout

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes en eventueel een hakmolen, pan, vergiet, wok, lepel, spatel

Meer recepten uit de Marokkaanse keuken? Wat dacht je van deze Marokkaanse zoete stoofschotel?

Recept voor Marokkaanse pasta foodblog Foodinista

Recept Marokkaanse pasta met paprika

Kook als eerste de pasta volgens de verpakking met en beetje olijfolie.
Snijd of hak de ui, paprika en knoflook fijn. Dit kan met een scherp mes, maar gaat extra snel en simpel in een hakmolen. Verhit in de wok olijfolie en rul het gehakt. Wok vervolgens de groente mee, totdat deze zacht zijn. Meng de ras el hanout kruiden door groente met gehakt met een snufje peper. Als de pasta beetgaar is wok je de pasta één minuut mee, zodat alles goed kan verspreiden en de smaak van de kruiden kunnen intrekken. Klaar is je Marokkaanse pasta en eet smakelijk!

Meer pastarecepten maken van Foodblog Foodinista? Laat je inspireren!

Meer recepten met een Marokkaanse touch maken? Wat dacht je van de volgende recept inspiratie?
* Maak een zoete stoofschotel met parelcouscous.
* Of en couscoussalade met gegrilde courgette.
* Even iets heel anders? Een couscous salade met zachte romige zalm.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Jo's Daughter
    Geplaatst op 16:46h, 26 januari

    Ben gek op pasta & benieuwd naar deze versie :)

  • Foodinista
    Geplaatst op 20:42h, 26 januari

    Ja, voor mij is pasta ook altijd en goed idee! Maar en keer iets anders is ook leuk.

Geef een reactie