Zalm couscous salade met pulled salmon recept foodblog Foodinista

Zalm couscous salade

Deel deze post

Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit recept maakte toen ik echt helemaal niet wist maat ik moest gaan koken en de voorraad van mijn koelkast ook een beetje aan het einde van het verhaal was, maar soms maak je dan echt de meest heerlijke gerechten! Uit de vriezer haalde ik een zalmmoot die nog helemaal bevroren was en deze heb ik als een langzame pulled salmon bereid en verder heb ik er een hele snelle en heerlijke couscous salade bij gemaakt. Het gerecht is een topper ook voor als je koelkast helemaal vol ligt. Hoe je de zalm couscous salade met pulled salmon helemaal maakt en dat het ontzettend simpel is, dat ga ik je nu laten zien.

Zalm couscous recept met pulled salmon receptblog Foodinista

Ingrediënten voor de pulled salmon couscous salade voor 2 personen

Voor de Pulled salmon

  • 1 zalmmoot van 150 gram
  • 100 ml olijfolie
  • 1 theelepel zeezout

Voor de couscous salade

  • 100 gram gedroogde couscous
  • 1 komkommer
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 5 gedroogde tomaatjes
  • 1 handje rozijnen
  • snufje zoete gerookte paprikapoeder
  • handje zwarte olijven
  • snufje gedroogde rode peper
  • Extra verse munt of koriander voor de garnering

Tips voor de bereiding van de zalm couscous salade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 50 minuten
Benodigdheden: aardewerk ovenschaal, pan, snijplank, grillpan, barbecuetang, knoflookpers, mes, lepel, vork, serveerschaal

8 flessen + 4 glazen voor € 49,99
Zalm couscous salade met pulled salmon recept foodblog Foodinista

Recept voor de zalm couscous salade met pulled salmon

Verwarm de oven voor op 90 graden. Plaats de zalm een aardewerk oven schaal en giet de olijfolie er overheen en strooi het zeezout er overheen. Aardewerk is belangrijk, dan gaat de olijfolie niet bakken en blijft ook vochtig. Plaats de zalm voor 35 minuten op 90 graden in de oven. Als de zalm bereid is haal deze dan uit de ovenschaal en scheur deze zacht met de lepel en vork uit elkaar.

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Smeer de grillpan in met olijfolie en verhit deze. Grill de komkommer voor vijf minuten in de grillpan en knijp de knoflook er boven uit. Als de komkommer klaar is bewaar deze dan even apart. Snijd ondertussen de geroosterde tomaatjes in kleine stukjes.

Bereid ondertussen de couscous, zoals op de verpakking. Als de couscous klaar is meng er dan de paprikapoeder, peper en rozijnen doorheen. Schep de couscous op de serveer schaal. Meng er de komkommer, olijven en gedroogde tomaatjes doorheen. De zalm is vettig dus alles gaat nu aardig plakken, maar verdeel ook deze door de salade. Maak de zalm couscous salade af met de kruiden en klaar is de couscoussalade.

Meer couscoussalades maken? Maak ook eens de snelle couscoussalade met geitenkaas en chorizo.

Meer blogs en zomerse recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie