Parelcouscous salade met gegrilde courgette recept foodblog Foodinista

Parelcouscous salade met geroosterde courgette

Deel deze post

Eigenlijk is couscous nog niet heel lang een favoriet van mij. Op dit gebied loop ik een beetje achter. In Marokko at ik altijd wel couscous, alleen couscous zelf maken en gebruiken in salades stelde ik altijd uit. Stom, want het is echt één van de meest simpele gerechten om te maken en het is zo makkelijk om couscous en parelcouscous te combineren met een diversiteit aan heerlijke ingrediënten. Nu het voorjaar is vind ik couscous weer één van de favoriete bites in een salade of gerecht. Niet alleen normale couscous, dan bedoel ik de fijne korrelige couscous, maar ook de mooie parelcouscous die een beetje naar een pasta structuur nijgt, maar toch anders is en je even makkelijk kunt bereiden als de normale couscous, alleen wel een beetje anders.

Bereiden van couscous en parelcouscous

Laat je de normale couscous weken in warm water of bijvoorbeeld bouillon of water met kruiden voor meer smaak, de parelcouscous kook je als een pasta. Ik kan er lang over kletsen of eigenlijk bloggen, maar uiteindelijk gaat het over dit recept voor de parelcouscous salade met geroosterde courgette en verse kruiden om de parelcouscous salade extra veel smaak te geven. Zin een recept voor parelcouscous salade? Laten we dan deze parelcouscous salade met courgette, ei, rozijnen en veel verse kruiden maken, want zo simpel kan een heerlijke en verse maaltijd zijn.

Parelcouscous salade met geroosterde courgette van foodblog Foodinista

Ingrediënten Parelcouscous salade met geroosterde courgette voor 4 personen

200 gram parelcouscous
3 eetlepels olijfolie
1 hand vol fijn gesneden verse munt
2 gekookte eieren
1 hand rozijnen
2 courgettes
2 teentjes knoflook
snufje gemalen gedroogde rode peper
snufje gerookte paprika poeder
snuf zout en peper naar smaak

Tips voor de bereiding van de paralcouscous salade met courgette

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, pan, grillpan, kookkwast, spatel of barbecuetang, mes, mengschaal, serveerschaal, lepel, knoflookpers, eiersnijder.

Recept voor Parelcouscous salade met geroosterde courgette

Heb je de eieren nog niet gekookt, begin hier dan maak en maak vervolgens ook de parelcouscous, zoals op de verpakking.
Om de parelcouscous niet te plakkerig te maken, schep er een eetlepel olijfolie door als de parelcouscous klaar is. Bewaar de parelcouscous in de mengschaal.

Als de parelcouscous en de eieren staan te koken:

Snij de courgettes in plakjes van halve maantjes. Verhit de grillpan en smeer de grillpan in met de 2 eetlepels olijfolie. Strooi over de courgette een snufje zout. Als de grillpan heet genoeg is grill dan de courgettemaantjes aan beiden kanten. Pers ook de knoflooktenen uit boven de courgette en grill deze steeds even mee. Bewaar de courgette op de snijplank, want niet alles past in één keer in de pan. Ben je klaar maak dan de salade.

De parelcouscous salade op smaak brengen

Breng de parelcouscous salade op smaak in de mengschaal. Snij de munt fijn en meng deze door de couscous, samen met de paprikapoeder, peper, zout, rozijnen en courgette. Verdeel alles over de schaal. Maak van de eieren plakjes ei en verdeel deze over de salade.

Couscous en parelcouscous recepten van Foodblog Foodinista

Nog een salade maken met couscous? Maak dan ook eens een van de volgende couscous recepten van Foodblog Foodinista en maak bijvoorbeeld parelcouscous met courgette, kip en feta in saffraan of maak de parelcouscous met merguezworstjes en ook heel lekker is de couscoussalade met geitenkaas en chorizo.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie