05 apr Parelcouscous salade met geroosterde courgette
Met parelcouscous kun je heerlijk variëren. Als bijgerecht bij een Marokkaans stoofpotje, parelcouscous is een vervanger voor pasta en je kunt een parelcouscous salade maken. Met dit parelcouscous recept gaan we dit doen. We maken een parelcouscous salade met geroosterde courgette, ei en frisse en verse kruiden. Een vegetarisch hoofdgerecht, maar de parelcouscous salade is ook een lekker bijgerecht bij de barbecue.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Bereiden van couscous en parelcouscous
Laat je de normale couscous weken in warm water of bijvoorbeeld bouillon of water met kruiden voor meer smaak, de parelcouscous kook je als een pasta even kort en laat je dan weken. Ik kan er lang over schrijven of eigenlijk bloggen, maar uiteindelijk gaat het over dit recept voor de parelcouscous salade met geroosterde courgette en verse kruiden om de parelcouscous salade extra veel smaak te geven. Zin een recept voor parelcouscous salade? Laten we dan deze parelcouscous salade met courgette, ei, rozijnen en veel verse kruiden maken, want zo simpel kan een heerlijke en verse maaltijd zijn met de smaken van Marokko.

Ingrediënten Parelcouscous salade met geroosterde courgette voor 4 personen
- 200 gram parelcouscous
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 hand vol fijn gesneden verse munt
- 2 gekookte eieren
- 1 hand rozijnen
- 2 courgettes
- 2 teentjes knoflook
- snufje gemalen gedroogde rode peper
- snufje gerookte paprikapoeder
- snuf zout en peper naar smaak
Tips voor de bereiding van de paralcouscous salade met courgette
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- pan
- grillpan
- kookkwast
- spatel of barbecuetang
- mes
- mengschaal
- serveerschaal
- lepel
- knoflookpers
- eiersnijder
Recept voor Parelcouscous salade met geroosterde courgette
Heb je de eieren nog niet gekookt, begin hier dan maak en maak vervolgens ook de parelcouscous, zoals op de verpakking.
Om de parelcouscous niet te plakkerig te maken, schep er een eetlepel olijfolie door als de parelcouscous klaar is. Bewaar de parelcouscous in de mengschaal.
Als de parelcouscous en de eieren staan te koken:
Snijd de courgettes in plakjes van halve maantjes. Verhit de grillpan of barbecue en smeer de grillpan in met de 2 eetlepels olijfolie. Strooi over de courgette een snufje zout. Als de grillpan heet genoeg is grill dan de courgettemaantjes aan beiden kanten. Pers ook de knoflooktenen uit boven de courgette en grill deze steeds even mee. Bewaar de courgette op de snijplank, want niet alles past in één keer in de pan. Ben je klaar maak dan de salade.
De parelcouscous salade op smaak brengen
Breng de parelcouscoussalade op smaak in de mengschaal. Snij de munt fijn en meng deze door de couscous, samen met de paprikapoeder, peper, zout, rozijnen en courgette. Verdeel de salade met parelcouscous, courgette en rozijnen over de schaal. Maak van de eieren plakjes ei en verdeel deze over de salade.
Couscous en parelcouscous recepten van Foodblog Foodinista
Nog een salade maken met couscous? Maak dan ook eens een van de volgende couscous recepten van Foodblog Foodinista en maak bijvoorbeeld parelcouscous met courgette, kip en feta in saffraan of maak de parelcouscous met merguezworstjes en ook heel lekker is de couscoussalade met geitenkaas en chorizo.
Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's