09 aug Ossobuco recept van De Zilveren Lepel Vlees
Ossobuco een klassieker uit de Italiaanse en Milanese keuken. Ossobuco eten met brood en soppen in de rijke tomatensaus of kalfsschenkel eten met een saffraanrisotto een risotto Milanese het kan beiden. Wat in de basis belangrijk blijft is het Ossobuco recept hoe ga je ossobuco zelf maken. Dankzij een ossobuco recept uit De Zilveren Lepel Vlees de kookbijbels met Italiaanse recepten gaan we het bereiken. Uit dit kookboek deel ik één recept met je en wat voor één. Dan weet je direct dat dit een geweldig kookboek is voor de liefhebbers van de Itaiaanse keuken en voor diegene die een mooi vleesrecept wel kunnen waarderen.
Liefhebbers van de Italiaanse keuken
Een favoriet van mij is de Italiaanse keuken en één van mijn favoriete stoofschotels is dan ook de Italiaanse rundvleesstoofschotel in een rijke tomatensaus met rode wijn. Dit is niet alleen een favoriet recept van mij, maar al sinds dit recept op de blog is gepubliceerd weten jullie het recept heel goed te vinden en waarderen. Wat natuurlijk heel erg leuk is! Mijn enthousiasme voor stoofschotels en mooie vleesgerechten is opgevallen en onlangs ontving ik het nieuwe kookboek van De Zilveren Lepel kookboeken. Een gevarieerd kookboek met diverse Italiaanse vleesgerechten en vooral klassiekers uit de Italiaanse keuken. Een recept in het kookboek Zilveren Lepel Vlees is Ossobuco en dit recept ga ik met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Ossobuco Milanese voor 2 personen
- 2 schijven kalfsschenkel van 5 centimenter dik
- 1 eetlepel bloem
- 25 gram roomboter
- 1 ui
- 100 ml witte Italiaanse wijn
- 200 ml rundvleesbouillon
- 1 stengel bleekselderij
- 1 wortel
- 100 ml passata
- snuf zout en peper
- schil van citroen
- 1 takje peterselie
Het is heerlijk om de ossobuco te eten met bijvoorbeeld ciabatta dan kun je ondertussen de saus dippen.
OF EET DE OSSOBUCO MET RISOTTO MILANESE, ZOALS IN MILAAN.
RECEPT BASIS SAFFRAANRISOTTO (DENK DE VIS WEG)
Extra toppings
- Parmezaanse kaas
- Zwarte peper vers gemalen
- Oregano gedroogd
Tips voor de bereiding van de Ossobuco Milanese
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: half uur voorbereiding en 2 uur stoven
Benodigdheden in de keuken voor de bereiding van de OSSOBUCO MILANESE
- snijplank
- mes
- stoofpan
- spatel
- vleestang
- maatbeker
- vergiet
Recept Ossobuco met kalfsschenkel
Basis voor de ossobuco bereiden
Bestuif het vlees met de bloem, leg het vlees in een vergiet en schut de overtollige bloem eraf en zet even apart. Snipper de ui. Verhit ondertussen de boter in de pan. Fruit de ui in de pan. Leg het vlees in de pan en bak het op hoog vuur om en om bruin, maar niet door en door. Bestrooi het vlees ondertussen met zout en peper. Voeg de wijn toe en laat deze ondertussen verdampen. De verhitting mag lager worden gezet.
Ossobuco stoven
Snijd ondertussen de bleekselderij fijn en doe hetzelfde met de wortel. Als de wijn bijna is verdampt keer het vlees dan nog een keer om. Giet 150ml bouillon, bleekselderij en wortel erbij in de pan. De deksel mag op de pan voor 1,5 uur en zet de verhitting laag. Controleer af en toe het vlees en giet als het nodig is extra bouillon bij het vlees. Na 1,5 uur. Verdun de tomatenpuree met 1 eetlepel heet water en giet deze bij het vlees in de pan. Laat alles nog een half uur stoven.
Gremolata maken
Maak de garnering, de gremolata, meng een theelepel olijfolie met fijngesneden peterselie en geraspte citroenschil.
Ossobuco opdienen
Haal de ossobuco uit de pan en verdeel op een diep bord en verdeel de gremolata over de ossobuco. Serveer vervolgens brood of saffraanrisotto bij de ossobuco.
De Zilveren Lepel Vlees
DIT OSSOBUCO RECEPT KOMT UIT Kookboek: De Zilveren Lepel Vlees DIT KOOKBOEK STAAT VOL MET ITALIAANSE VLEES KLASSIEKERS EN IS EEN MUSTHAVE IN DE KEUKEN VOOR IEDERE LIEFHEBBER VAN DE ITALIAANSE KEUKEN.
Stoofschotel recepten van Foodblog Foodinista
Ook de Italiaanse stoofschotel en het recept voor mijn zuurvlees al gezien?
Meer kookboeken en favorieten van Foodinista bekijken? Kijk dan verder bij de musthaves op de blog
Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Esther Maas
Geplaatst op 16:56h, 02 aprilIk heb dit nu al een paar keer gemaakt, en het is heerlijk!
Snap alleen niet hoe je het vlees op hoog vuur kunt aanbraden terwijl de ui nog in de pan zit. En de stooftijd is bij mij toch zeker 2,5 uur.
Maar zeker de moeite waard om het te maken!
admin
Geplaatst op 20:31h, 02 aprilHoi Esther,
Leuk om te lezen dat je het al vaak hebt gemaakt. Ja het gaat goed. Maar de ui is ook wel heel fijn bij mij. Prima natuurlijk om het er even uit te halen. Het gaat we om-en-om in in een roux. Maar ik denk dat het bij jou ook prima lukt zo. 2,5 uur kan prima hoor. Soms is het ook maar even afhankelijk van het vlees.
Groetjes,
Daphne