Tomatenrisotto recept Foodblog Foodinista

Tomatenrisotto – Simpel risotto recept met tomaten

Deel deze post

Al tijden zoek ik naar een benadering van de tomatenrijst die je altijd bij de Griekse restaurants krijgt bij je gerechten. Stiekem vind ik dat bij de Griekse restaurants in Nederland één van de lekkerste bijgerechten. Wanneer ik dit niet krijg ben ik altijd een beetje teleurgesteld of ik stel mijn gerechtkeuze er op af, zodat ik zeker weet dat ‘de rijst’ erbij geserveerd wordt. Ik ben er alleen thuis al lang achter die je die smeuïge beet niet krijgt, wanneer je gewone rijst eet. Overigens heb ik de tomatenrijst nog nooit in Griekenland gekregen, ik denk dat het zelfs alleen op de Nederlandse menukaart. Ach dat maakt het niet minder smaakvol. Maar oké met risotto bereik je dus wel die beet van de rijst, zelfs nog romiger. Orzo zou ook een mogelijkheid zijn, maar Orzo is iets groter dan risotto en gaat meer richting de pasta. Wel weer lekker. Maar het meest lijkt de Griekse tomatenrijst voor mij op de deze tomatenrisotto. Fris en een volle romige tomatensmaak.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tomatenrisotto recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten tomatenrisotto voor 4 personen

 • 300 gram risottorijst
 • 400 ml Heinz Frito
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 250 gram cherry tomaatjes
 • 1 ui
 • 1 knoflookteen
 • handje verse peterselie
 • 1 klont roomboter
 • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • snufje peper
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 500 ml groentebouillon
 • 100 ml witte wijn

Tips voor bereiding van tomatenrisotto

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, maatbeker, pan, knoflookpers en/of hakmolen

Maak ook eens tomaten orzotto – risotto van orzo – met spinazie en mozzarella worstjes

or
Tomatenrisotto recept Foodblog Foodinista

Recept voor tomatenrisotto

Zorg er allereerst voor dat de groentebouillon klaar staat om straks af te kunnen blussen. Snipper de ui en de knoflook, ik doe dit zelf in een hakmolen. Simpel, snel en geen traanogen. Verhit de olijfolie in de pan. Fruit de ui en de knoflook en de risotto mag erbij, zodat het zetmeel los komt. Blus vervolgens af met de helft van de bouillon. Laat dit geheel stoven op midden hoge verhitting, totdat de bouillon bijna is verdampt. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft en snijd de peterselie fijn. Blus af met de tweede helft van de bouillon. Laat ook deze weer bijna droogkoken. De tomatenpuree, tomatenblokjes, snufje peper en de wijn mogen bij de tomatenrisotto. Laat dit drie minuten sudderen en meng de tomatenrisotto goed door elkaar. Als de risotto goed smeuïg is schep dan de cherrytomaatjes, de helft van de peterselie, de boter en 75 gram van de geraspte parmezaan door de risotto. Meng dit al spatelend door de risotto, zodat alle smaken goed opnemen. Na drie minuten op middelhoog vuur en met de spatel mengen is de risotto klaar om opgediend te worden. Maak de tomatenrisotto af met de parmezaanse kaas en de peterselie.

Meer risotto recepten?

Ook dol op risotto alleen al omdat het goed smaakt en omdat het een éénpans wonder gerecht is? Dan heb ik nog meer risottorecepten voor je klaar staan op de blog.
– Maak eens een verrassende risotto met rucola en kabeljauw
– Of maak in het aspergeseizoen de risotto met witte asperges en Reypenaer kaas.

Meer recepten ontvangen van Foodinista en Foodblog Foodinista blijven volgen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie