Verse aardappelpuree, een goede side dish

Verse aardappelpuree

Deel deze post

Verse aardappelpuree, zo klassiek dat het heerlijke hip is. Hoe maak je deze verse klassieker als mooie sidedish.

Zo lekker bij stoofschotels aardappelpuree vooral lekker met verschillende kruiden. Aardappelpuree wordt tegenwoordig al in heel veel varianten aangeboden, vooral in pakjes. Maar het resultaat van pakjes is toch snel veel zout en andere onbekende stoffen en het gevoel in de mond is een beetje korrelig of zanderig. Dus hoe maak je het zelf? Heel simpel en snel. Lees verder en doe het zelf.

Ingrediënten voor verse aardappelpuree voor 4 personen

8 kleine of 5 grote aardappels (kruimig erg belangrijk)
30 gram boter
100 ml halfvolle melk
1 liter water
snufje zout
snufje peper
1 handje verse bieslook

Tips voor de verse aardappelpuree

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 50 minuten
Benodigdheden: pan, vergiet, aardappelstamper of zeef, garneerring, lepel, spatel, mes

Recept Verse aardappelpuree van Foodblog Foodinista

Voor het maken van de aardappelpuree begin je met schillen van de aardappels. Zorg ook dat de lelijke stukken weg zijn van de aardappels, want hoe gladder hoe mooier. Zorg ondertussen alvast dat je liter water staat te koken met het snufje zout er in (zodat je aardappelpuree niet te flauw wordt).
Laat de aardappels verder heel.
Wanneer het water kookt (met bubbels en al) voeg de aardappels toe aan het water en laat ze circa 20 minuten koken, zodat ze echt goed zacht worden. Giet de aardappels af en zorg dat ze goed droog worden.
Stamp de aardappels fijn met de aardappelstamper (ook voor stamppot) wil je aardappels echt fijn hebben haal ze dan door een zeef. Anders prakken, prakken, prakken en haal de echt harde stukken eruit. Meng er de boter (hiervoor is het fijn als je aardappels nog warm zijn dan smelt het goed) er door en ook de melk. Prak het er door en voor een pittig smaak en mooie kleurrijke structuur snij de bieslook fijn en meng deze er door heen.

Meer variatie voor aardappelpuree

Wil je bijvoorbeeld een chique variant voor de kerst? Wat dacht je van truffel erg lekker!

Opmaak van de aardappelpuree

En voor de opmaak. Een paar mooie garneer ringen en een stamper zorgen voor een mooi effect op het bord. Heb je deze niet? Geen zorgen. Je kunt ook een klein kommetje vullen. Maak deze een klein beetje vochtig. Stamp het aan en keer het om op het bord. Het werkt, maar het is moeilijker en toch minder netjes.

Succes en eet smakelijk.

Inspiratie voor stoofpotjes recepten

Klik op de stoofschotels om ze terug te vinden: Belgische stoofschotel en De Italiaanse stoofschotel

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie