25 jan Orzo tomaten risotto met paprika en burrata
We maken weer een risotto met orzo. Gewoon omdat het heel erg lekker is. Met orzo kun je tenslotte eindeloos variëren! Op de blog heb ik al verschillende recepten met orzo en deze keer maakte ik een risotto van orzo met kruidige tomatensaus, paprika en burrata. Burrata is een heerlijke romige kaas, eigenlijk lijkt deze op een soort mozzarella, alleen de binnenkant is veel romiger, waardoor je ook je orzo tomaten risotto romig maakt. Heerlijk! De burrata gebruiken we alleen als topping dus laten we eerste de risotto van orzo met tomoaat en paprika maar eens maken ook wel een orzotto. Een orzo recept wat doet lijken op risotto, maar met een pasta bite. Komt orzo je niet direct bekend voor denk dan ook aan riso onder deze naam kun je de kleine pasta ook vinden in de winkel en meestal is een pak riso ook voordeliger dan een klein pakje ‘orzo’ van een duurder merk. Een beetje divers en verwarrend. De pasta kook je namelijk in dit geval een beetje als een risotto en de orzo of riso neemt het vocht op en zet daarna uit. Geen doorsnee pasta, maar ook geen risotto. Het zit er tussenin. Door een volger uit Italië heb ik mij ook laten vertellen dat deze orzotto heel veel gegeten wordt in Noord Italië in de regio bij Genua en Turijn. Daar kan het in de winter ook goed koud worden en dan is een verwarmend bord orzo ook echt heerlijk! Al is orzo ook een zomer een aanrader hoor, lekker zout in de hitte. Denk dan bijvoorbeeld ook eens aan deze orzotto bolognese. Deze keer ging ik voor een vegetarische orzo tomaten risotto met paprika en burrata. Waarvoor ik nu het recept met je ga delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Orzo tomaten risotto met paprika en burrata voor 4 personen
- 240 gram orzo of riso
- 1 rode en 1 gele paprika
- 400 gram cherry tomaatjes
- 2 knoflookteentjes
- 1 ui
- handje verse organo
- 200 ml Heinz frito
- 500 ml groente bouillon
- handje geraspte Parmezaan
- 2 bollen burrata
- snufje peper en zout
- klontje roomboter
- 2 eetlepels olijfolie
Tips voor de bereiding van de orzo met tomaat, paprika en burrata
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten + groente grillen
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, grillplaat, pan, spatel, maatbeker
Recept Orzo risotto met tomaat, paprika en burrata
Verwarm de oven voor 200 graden. Snijd de paprika’s in kleinere stukken, halveer de cherry tomaatjes en snipper de ui en verspreid de paprika en ui over de bakplaat. Druppel 1 eetlepel olijfolie over de paprika, cherry tomaatjes en ui met een snuf zout. Knijp de knoflook uit over de paprika, tomaatjes en ui en strooi de oregano over de groente. Grill de groente 20 minuten in de oven op 200 graden.
Zet de groente bouillon klaar voor het maken van orzo risotto.
Orzo risotto maken met tomaat
Start met het maken van de risotto met orzo. Verhit de olijfolie in de pan. De orzo kan in de pan. Laat even twee minuutjes bakken en de zetmelen komen los. Blus af met de Tomato frito en 100 ml bouillon. De eerste groentebouillon zal snel worden opgenomen door de orzo. Blus dus na 3 minuten weer af met 250 ml bouillon. Laat de orzo pruttelen, totdat de orzo bijna is droog gekookt. Herhaal dit nog één keer met de laatste groente bouillon.
Orzo met tomaat, paprika en burrata bereiden
Giet voor de laatste keer 250 ml bouillon bij de orzo en laat de orzo bijna droogkoken. Haal ondertussen de geroosterde paprika uit de oven. De groente zet je apart. De orzo risotto mag nog een beetje nat zijn. Meng de boter en de Parmezaan door de orzotto en breng op smaak met een een snuf peper. Meng nu ook de blokjes geroosterde paprika, tomaat, ui en oregano door de risotto van orzo en roer nog een keer goed door. Verdeel de risotto van orzo over de borden en breek buratta over de risotto. Meng voor een romig effect de burrata door de risotto wanneer je eet. Eet smakelijk!
Gevarieerd koken met orzo
Dan heb ik meer recepten voor je op de blog staan. Maak bijvoorbeeld ook eens één van de volgende recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de orzo risotto met pompoen en burrata? Orzo is ook een mooi bijgerecht voor bij stoofvlees, zoals bij deze Griekse stifado.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's