Risotto recept met pesto, doperwten, scampi en ricotta - Foodblog Foodinista

Risotto recept met pesto, doperwten, scampi en ricotta

Deel deze post

We maken weer een nieuw risotto recept op de foodblog. Wanneer de zon schijnt dan vind ik heerlijk om met risotto te variëren. Zoals het recept voor risotto met pesto, doperwten, scampi en ricotta een fris risotto recept. Ook kreeg ik een nieuwe Primecook pannenset en ik stond de popelen om deze uit te proberen.

Koken met Primecook pannen

Bij deze Primecook pannenset kreeg ik ook een Primecook stoofpan die perfect zou zijn voor risotto en een nieuwe Primecook koekenpan dus daarbij bedacht ik direct een recept. Eigenlijk is het niet zo raar dat deze pannen aansluiten op de Italiaans keuken, want Primecook is een Italiaans merk en dit zie je ook wel terug in het mooie design.

Risotto bereiden in Primecook pannen

Kortom het werd een risotto recept met pesto, doperwten, scampi en ricotta. Geen klassieker uit de Italiaanse keuken, maar wel risotto met een knipoog naar de lente. Ik ga je dus iets meer vertellen over deze pannen in frisse lentekleur en natuurlijk het risotto recept met je delen. Misschien denk je wat veel smaakmakers en ingrediënten, maar de ricotta gebruiken we alleen als topping en deze zorgt voor een extra romige smaak. Deze keer geen boter en extra veel Parmezaan. Dus een vervanging en weer eens iets anders. Dus laten we vooral gaan lezen hoe je dit deze pesto risotto met doperwtjes, scampi en ricotta zelf op tafel kunt zetten.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Risotto recept met pesto, doperwten, scampi en ricotta - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Risotto recept met pesto, doperwten, scampi en ricotta voor 4 personen

 • 200 gram risotto rijst
 • 500 ml visbouillon
 • 50 ml witte wijn
 • 400 gram doperwten
 • 400 gram scampi’s
 • 1/4 limoen voor de schil
 • 3 eetlepels groene pesto
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • geraspte Parmezaanse kaas
 • snufje peper
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 25 gram roomboter
 • 1 ricotta kaas
Risotto recepten zelf maken - Risotto recept met pesto, doperwten, scampi en ricotta - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de pesto risotto met scampi, doperwten en ricotta

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: stoofpan, koekenpan, snijplank, mes, spatel

Campingvakanties bij Venetië

Recept Risotto met garnalen, pesto, doperwten en ricotta

Zet de visbouillon klaar, zodat je bij het bereiden van de risotto direct kunt beginnen. Kook een beetje water in bijvoorbeeld de waterkoker. Zet de ricotta alvast klaar en druppel daar een beetje pesto overheen.

Risotto maken met doperwten en pesto

Start met het bereiden van de risotto. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in de stoofpan en smoor eerst de ui en knoflook voor één minuut. Dan mogen vervolgens de risotto en doperwten erbij. Meng alles goed door elkaar en blus af met de eerste 200 ml visbouillon. Laat de risotto pruttelen, totdat deze bijna is droog gekookt. Giet nog een keer 200 ml visbouillon bij de risotto en herhaal het bovenstaande. Rasp alvast een beetje schil van de limoen door de risotto. De laatste keer visbouillon mag bij de risotto en de witte wijn. De verhitting mag omlaag. De visbouillon en de wijn verdampen nu langzamer. en maak de risotto romig met de roomboter. Dit geeft tijd voor het bakken van de scampi’s.

Scampi’s bakken

Verhit olijfolie in de koekenpan en bak de scampi’s kort, todat de scampi’s roze zijn. Bewaar de scampi’s in een apart schaaltje.

Risotto op smaak brengen en de borden opmaken

Maak de risotto op smaak met de pesto en een snufje peper. Serveer de risotto op de borden. Verdeel de scampi’s over de risotto en maak de risotto af met de ricotta en een beetje Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Risotto recepten van Foodinista?

Kijk dan ook eens naar de volgende risottorecepten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie