Groene asperge salade met ei recept van Foodblog Foodinista

Groene asperge salade met ei

Deel deze post

Eerlijk, bij ons thuis worden veel meer witte asperges gegeten dan groene asperges. In Brabant haal je de witte asperges bij de boer en kunnen je kiezen uit zo veel soorten dat groen asperges het eigenlijk niet zo heel populair zijn. Groene asperges kun je sowieso het hele jaar eten, maar zijn uiteindelijk niet minder lekker. Ze hebben tenslotte een hele andere smaak en bite. Het is meer een gevoel. Toch heb ik mij laten verleiden om van die mooie groene asperges mee te pakken toen ik boodschappen ging doen. Wat ik dacht? Ik combineer ze met witte asperges in een recept, het kleurt zo mooi. Een beetje fris. Het kwam er alleen niet van. Toen lagen deze groene asperges in de koelkast op mij te wachten voor een groene asperge salade met ei. Ik was een avond alleen thuis en ik had alleen maar trek in gewoon een lichte maaltijd. Voìla een healthy aspergesalade voor mij. Super simpel. Asperges, ei en een aantal favorieten met kaas. Het gezegde luidt niet voor niks; kaas maakt alles lekker. Natuurlijk is het ook een mooi bijgerecht voor bij bijvoorbeeld een beenham of gegrilde zalm.

Groene asperge salade met ei recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Groene asperge salade met ei voor 1 persoon

300 gram groene asperges
2 eieren
20 gram geraspte pecorino
1 eetlepel verse pesto
1 eetlepel ricotta
eetlepel olijfolie
theelepel vloeibare boter
snufje zout

Tips voor de bereiding van de groene aspergesalade

Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, koekenpan, mes, snijplank
Moeilijkheid 1-5: 1

Recept voor groene asperge salade met ei

Kook de asperges met een snufje zout beetgaar.
Bak ondertussen de eieren met hele dooier in gemengd olijfolie en boter voor een goede smaak.
Als de asperges gekookt zijn, verdeel ze dan over het bord.
Eerst de ricotta op de asperges, dan de eieren en dan bij de eieren een beetje pesto.
Maak af met de pecorino en eventueel een snufje peper.

Eet de groene asperge salade eventueel met brood en de eierdooier is een smakelijke dressing en dip.

Meer aspergerecepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten en salades met asperges? Dan is deze salade met asperges en aardbeien ook een goed idee of maak eens de ovenschotel met asperges en kabeljauw.

Voor meer aspergerecepten kijk bij de seizoensrecepten van foodblog Foodinista.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • MAris
    Geplaatst op 22:02h, 23 mei

    Grappig, bij ons thuis wordt juist de groene asperge veel vaker gegeten dan de witte. Die eten wij eigenlijk alleen buiten de deur.

  • Foodinista
    Geplaatst op 07:26h, 24 mei

    Dat kan heel goed! In Haarlem kocht ik de groene asperges ook veel sneller zelf. De witte asperges bracht familie mee of aten we buiten deur. Wij konden ze ook altijd pas zo laat in het seizoen kopen.

Geef een reactie