16 mei Groene asperge salade met ei
Groene asperges kun je het hele jaar door eten. Dit koolhydraatarme groene aspergerechtje is dan ook het hele jaar door een aanrader op de barbecue bereiden, in een grillpan als bijgerecht of als snelle gezonde koolhydraatarme salade met een eitje. Voor een groene asperge salade met ei is het altijd wel tijd. Je kunt het aspergegerecht ook makkelijk maken als éénpersoonsmaaltijd. Voìla een healthy aspergesalade voor jezelf. Simpel. Asperges, ei en een aantal favorieten met Italiaanse kaas, zoals de ricotta en Parmezaanse kaas. Het gezegde luidt niet voor niks; kaas maakt alles lekker en de groene asperges dus ook.
Natuurlijk is het ook een mooi bijgerecht voor bij bijvoorbeeld een beenham of bij gravad lax.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten Groene asperge salade met ei voor 1 persoon
- 300 gram groene asperges
- 2 eieren
- 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 eetlepel ricotta
- eetlepel olijfolie
- theelepel vloeibare boter
- snufje zout
Tips voor de bereiding van de groene aspergesalade
Tijdsduur: 20 minuten
Moeilijkheid 1-5: 1
Benodigdheden in de keuken voor de groene aspergesalade bereiden
- grillpan
- koekenpan
- mes
- snijplank
- spatel
Recept voor groene asperge salade met ei en groene pesto
Kook de asperges met een snufje zout beetgaar. Bak ondertussen de eieren met hele dooier in gemengd olijfolie en boter voor een goede smaak. Als de asperges gekookt zijn, verdeel ze dan over het bord.
Eerst de ricotta op de asperges, dan de eieren en dan bij de eieren een beetje pesto. Maak af met de Parmezaanse kaas en eventueel een snufje peper.
Eet de groene asperge salade eventueel met brood en de eierdooier is een smakelijke dressing en dip of serveer als bijgerecht bij gravad lax of beenham.
Meer aspergerecepten van Foodblog Foodinista
Meer recepten en salades met asperges? Dan is deze salade met asperges en aardbeien ook een goed idee of maak eens de ovenschotel met asperges en kabeljauw.
Voor meer aspergerecepten kijk bij de seizoensrecepten van foodblog Foodinista.
Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
MAris
Geplaatst op 22:02h, 23 meiGrappig, bij ons thuis wordt juist de groene asperge veel vaker gegeten dan de witte. Die eten wij eigenlijk alleen buiten de deur.
Foodinista
Geplaatst op 07:26h, 24 meiDat kan heel goed! In Haarlem kocht ik de groene asperges ook veel sneller zelf. De witte asperges bracht familie mee of aten we buiten deur. Wij konden ze ook altijd pas zo laat in het seizoen kopen.