Gevulde champignons met kruidenroomkaas recept van foodblog Foodinista

Gevulde champignons met kruidenroomkaas

Deel deze post

Onlangs plaatste ik al een blog met drie snelle texmex tapas. Een leuke variatie op tapas die je heel snel op tafel kunt zetten zelfs, wanneer je ze onverwacht wilt maken. Een andere variatie, die je wellicht kent zijn zijn gevulde champignons. Ik moet toegeven ik maak ze vaak. Een voordeel champignons heb ik eigenlijk altijd wel in huis een leuke vulling voor de champignons ook wel, maar mijn favoriet blijven toch wel de gevulde champignons met kruidenroomkaas en dan gegratineerd de oven in. De kruidenroomkaas kun je natuurlijk kant en klaar kopen, maar nee dat doen we niet. Dan maak je de gevulde champignons ook niet volgens mijn recept. Ik kan je ook zeggen de gevulde champignons smaken echt goed het is alleen even iets meer werk. Wij gaan de champignons gewoon snel en heel simpel als volgt vullen.

Gevulde champignons met kruidenroomkaas recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten gevulde champignons met kruidenroomkaas

  • 1 doosje champignons (het liefst grotere champignons)
  • 1 bakje roomkaas
  • handje bieslook
  • handje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zwarte peper
  • snufje zout
  • handje geraspte jonge kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel paneermeel

Tips voor de bereiding van de gevulde champignons

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: tapasschaaltje voor de oven of ovenschaaltje, handrasp, snijplank, mes, mengschaal, lepel of spuitzak, oven

Recept gevulde champignons met kruidenroomkaas

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes uit de champignons. Plaats de champignons in het tapasbakje of de ovenschaal. Dit mag best krap of net passen. De champignons krimpen in de oven. Strooi in de champignons het paneermeel. Deze nemen het vocht op uit de champignons.

Maak de vulling voor de champignons. Snijd de kruiden fijn en rasp de kaas. Meng in een schaaltje de roomkaas, kruiden, olijfolie, peper, zout en de helft van de kaas. Vul vervolgens de champignons met dit mengsel. Wil je het netjes doen dan met een spuitzak het is ideaal en zorgt voor weinig rommel. Anders kan het ook perfect met een dessertlepel. Gratineer de gevulde champignons af met de tweede helft van de kaas.

Plaats de champignons voor 15 minuten in de oven.

Meer paddenstoelen recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten als deze of variëren met paddenstoelen? Favorieten van mij zijn deze gevulde portobello’s, maar je kunt er ook champignons mee vullen.

Meer blogs en recepten volgen en ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Mariëlle Markgraaff
    Geplaatst op 16:02h, 17 oktober

    Ik maak het echt te weinig, ik vind het zo heerlijk <3

Geef een reactie