Thuis werken en de voordelen Foodinista

Thuiswerken: Hoe doe ik dat en wat zijn de voordelen?

Deel deze post

Regelmatig krijg ik de vraag wat een foodblogger op een dag doet en of het niet vervelend is om thuis te werken. Daar heb ik een aantal gedachten bij. Na er lang over nagedacht te hebben, heb ik toch besloten om er een keer een blog over te schrijven. Even afstappen van de recepten, restaurants en meerdere vaste items op de blog. Ik pak het even persoonlijk aan. Een vraag moet je tenslotte beantwoorden en ik denk dat dit ook wel leuk is om te lezen. In dit blog deel ik meer over mijn beslissing voor thuiswerken en hoe ik dat doe. Zoals bijvoorbeeld mijn planning, combineren met het gezinsleven en verzekeringen die extra belangrijk zijn geworden.

Thuiswerken en foodblogger zijn

Eigenlijk is het voor mij vanzelf gegaan. Foodinista.nl startte toen ik nog in loondienst was, maar niet echt gelukkig. Om het leuker te maken en ook meer te leren over online marketing, websites en daarin mijn eigen heerlijkheden te verwerken ben ik gestart met mijn foodblog. Langzaamaan en al snel heel erg tijdrovend. Tijdrovend, daar kom ik op terug. Dan kom je namelijk ook bij de vraag: Wat doe je op een dag. Toen mijn zwangerschap was begonnen kreeg ik meer tijd om te bloggen en daarmee begon mijn blog ook te groeien. Toentertijd woonden wij nog in Haarlem en was ik uit vaste loondienst. Wel vol ideeën en passie die ik kwijt kon in mijn blog. En ik kan je zeggen met veel plezier en nog meer ideeën gaat een dag thuiswerken ontzettend snel. Regelmatig ook te snel.

Wat doe je tijdens een dag thuiswerken

Veel! De blog zou niet bestaan zonder website onderhoud, social media bijhouden op diverse kanalen, koken, fotografie, foto’s bewerken, de artikelen uitschrijven en daarbij dien ik als zzp-er een administratie bij te houden. Naast de leuke en enthousiaste blogs met recepten mag ik ook samenwerken met leuke opdrachtgevers. Dat brengt een administratie met zich mee. Laat staan de mail die ik mag beantwoorden. Ja eerlijk, mijn foodblog is het leukste bedrijf dat ik ooit kon beginnen. Daarbij ben ik jullie dankbaar dat ik mij in die gelegenheid mag bevinden. Naast mijn eigen blog schrijf ik ook op reisblog Reischick en schrijf ik voor externe opdrachtgevers. Een reguliere werkdag is zo gevuld. Daarbij helpt een goede kop koffie natuurlijk heel goed.

De keuze voor zzp-er zijn

Toen mijn zoontje drie maanden was, werd ons huis in Haarlem eindelijk verkocht! Haarlem mis ik wel een beetje en de regio Amsterdam, want naar alle eerlijkheid is dat een ideale leefomgeving voor bloggers. Ja ik kom ook regelmatig onder de mensen, werk samen met andere bloggers en bezoek evenementen. Absoluut niet saai en het verbreekt het ritme van het thuiswerken. Naast thuiswerken ben ik dan ook veel tijd kwijt aan reizen vanuit Brabant, persreisjes en de heerlijke diners en lunches waaraan ik mag deelnemen. Toen onze verhuizing van Haarlem naar Brabant een feit werd maakte ik de keuze tussen een vaste baan vinden of mijn hart volgen als ZZP-er. De laatste keuze werd definitief. Waar ik nog geen spijt van heb, geen dag eerlijk gezegd. Thuiswerken, flexibel zijn, voor de kinderen beschikbaar, diverse opdrachten kunnen aannemen en zo zijn er meer redenen.

Maatregelen voor thuiswerken

Dan ga je echt definitief en veel thuiswerken. De blog wordt serieuzer al veranderde er eigenlijk niet veel. Behalve dat ik zelf meer ging leren. Fotografie, social media en het onderhoud van de website zijn een aantal van die werkzaamheden waar ik beter in werd. Daarbij hoe meer je werkt, blogt, hoe groter het bereik en hoe meer samenwerkingen. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Ons nieuwe huis werd zowel voor leven en genieten gebruikt als een kantoor aan huis. Geen bijzonder kantoor aan huis, maar gewoon de tafel in de woonkamer of de keukentafel. Geen probleem, want vooral de laatste is mijn domein. Daarbij zijn er ook meer bezittingen aanwezig met waarde. Wat mijn moeder al zei toen ik op kamers ging; hoe groot of klein je huis ook is zorg dat je goed verzekerd bent. Het bleek ook dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen bezittingen of je nu huurt of koopt. Met de bezittingen en het compleet gerenoveerde huis zijn een opstalverzekering en inboedelverzekering dan ook onvermijdelijk en het geeft rust. Ik maak me zorgen over mijn bezittingen, zowel privé als zakelijk, dus ik ben op zoek gegaan naar de mogelijkheden om me daar tegen te verzekeren. Ik kwam terecht bij de opstalverzekering via ING. Fijn dat deze verzekering ook ongelukjes in huis dekt! Dat is weer een zorg minder. Ik kook meer dan gemiddeld, heb laptops thuis, fotocamera’s. Maar ook de ongelukjes die kunnen gebeuren, zoals tomatenvlekken op je witte muur of stel je voor brand. Wat mij in één van mijn woningen in Haarlem bijna is overkomen. Daarbij heb ik een uitgebreid to-do-rooster om gefocust te blijven. Met in mijn to-do-rooster: dagelijkse activiteiten, recepten die ik nog wil maken, blogs die prioriteit hebben en een planning met de blogs die ik online wil. Zo kom ik er wel uit en kan ik gerust aan mijn eigen blog werken en een ontspannen ZZP-er zijn.

Werk jij ook als blogger en/of ZZP-er? Hoe plan jij je dag in? Vind jij thuis werken fijn?

Meer zakelijke inspiratie van Foodblog Foodinista

Lees dan ook eens hoe ik aan kijk tegen de volgende zakelijke uitdagingen en ideeën die kijken bij het ZZP leven.

Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie