Samenwerken met Foodblog Foodinista

Eten is tegenwoordig zoveel meer dan een snelle bereiding en even eten. Natuurlijk zijn deze avonden er ook en dat is helemaal goed. Daarvoor creëren we op Foodblog Foodinista de snelle en simpele twintig minuten recepten. Als het op de beleving aankomt is er zo veel meer. Eten speelt tegenwoordig, en eigenlijk altijd al, een belangrijke verbindende rol in ons sociale leven. Bij een verjaardagen eten we taart, met oudjaarsavond drinken we champagne, voor Sinterklaas delen we chocoladeletters uit, maar simpeler gezien we eten seizoengerechten en op reis genieten we van lokale gerechten.  

Bij Foodblog Foodinista ligt de focus dan ook op het de foodlifestyle. Het verbinden, doormiddel van eten, genieten door en met eten. Koken met de nieuwste producten, hoe laat je je kind meegenieten door leuk servies, ontdek vakantielanden door de lokale keuken en kook in het seizoen met streekproducten en seizoenproducten.

De doelgroep van Foodinista zijn grotendeels vrouwen 70% tussen de 25-55 jaar, zij zijn op zoek naar recepten om te bereiden, gaan op reis of willen een avond uit eten in de regio waar ze wonen of waar ze een weekendje naartoe gaan. Daarbij zijn zij regelmatig op zoek naar de leukste cadeautjes en producten om te gebruiken in de keuken om de eet en kookbeleving leuker te maken.

Inhoudsopgave Mogelijkheden en Samenwerken met Foodblog Foodinista

 1. Adverteren
 2. Sponsored Story
 3. Productpromotie
 4. Barter deal
 5. Uitnodigingen blogtrips, restaurants, evenementen, reizen
 6. Eerdere samenwerkingen
 7. Meer informatie

Adverteren 

Er zijn diverse mogelijkheden voor samenwerkingen op met Foodinista. Deze zijn afhankelijk van de samenwerking wensen en de mogelijkheden. Tarieven hiervoor zijn in overleg en worden toegestuurd na een persoonlijk contact. Bij meerdere afnames, vooraf besproken in een planning, is een staffelkorting mogelijk. Een ander verzoek dan hetgene dat ik hieronder aanbied? Dan verneem ik het graag.

Maandelijks unieke bezoekers: 40.000+ Sessies: 60.000+ Pageviews: 135.000 (Analytics November 2020)

Facebook: 5500Twitter: 2000 Instagram: 7300 Pinterest: 4000 Nieuwsbrief: 1500 leden

Vrouwen: 85% Mannen: 15% Leeftijd: 25-55 Woonachtig: 85% Nederland 14% België

Adverteren in een blog artikel

Een sponsored blog is een eigen blog artikel op Foodblog Foodinista.nl. Als we het eens zijn over het onderwerp, schrijft Foodinista een blog waarin jouw organisatie in één alinea nadrukkelijk in the picture gezet zal worden met een link naar je website. Ook mag er een link geplaatst worden in de eerste alinea van de tekst van de blog. Bij het kiezen voor een Sponsored Blog kies je voor een goede reden voor de lezers om het artikel te lezen, te verdiepen in het product en om door te linken naar jouw website. Daarbij versterk je de naamsbekendheid bewust en onbewust en creëer je meer bekendheid voor het aan te bieden product. Naast dat de blog op Foodinista geplaatst zal worden wordt de blog ook gedeeld op social media (Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en bij zelfgemaakte foto’s op Instagram). Taggen op social media behoort ook tot de mogelijkheden. Dan blijft een artikel langer naar voren komen op social media. Dit kan ook worden herhaald. Als je de blog deelt op eigen social media zal dat gewaardeerd worden. Een sponsored story blijft op de blog staan en de sponsored blog zal SEO technisch geschreven worden, waardoor deze ook op google vindbaar zal zijn voor langere tijd.

 • Lever je de blog zelf aan dan is daar een korting aan verbonden.
 • Wil je een week bovenaan de homepage blijven staan dan is er een meerprijs aan verbonden.
 • Extra publiciteit genereren op Facebook? Dat kan voor een meerprijs in overleg.

Productpromotie

Een productpromotie biedt de mogelijkheid om meer leads te genereren op je website en een grotere naamsbekendheid te genereren voor je product. Wij testen graag je product uit en creëren een eerlijke evaluatie over jouw product. Wij creëren content over jouw product, dienst, website, restaurant, festival over wellicht iets anders. Een verhaal dat geloofwaardig is voor onze lezers en bestaat uit tekst en foto’s. Samen bepalen we vooraf wat de insteek zal zijn voor de productpromotie eventueel kan dit na het testen afwijken, maar dan verneem je dit ook. Dit artikel zal worden SEO technisch worden geschreven en worden gedeeld op social media (Facebook, Twitter, Google+, Pinterest). Er zijn ook mogelijkheden voor Instagramacties (3800+ volgers) en mogelijkheden voor winacties op diverse kanalen. Afhankelijk van het beste te verwachten resultaat.

Er zijn mogelijkheden voor barter deals. Dit is afhankelijk of het product bij de doelgroep past, de waarde van het product versus de eventuele promotiewensen. Voor productpromotie zijn veel aanvragen. Is er spoed bij, dan is er daarvoor een kleine vergoeding. Is het product naar veel bloggers gestuurd, wat begrijpelijk is, maar verwacht dan ook dat het eventueel langer kan duren eer het product online komt voor een originele insteek. Ook wanneer een product getest, geproefd moet worden. Dit doen wij echt! En wij schrijven dus een oprecht review.

Meer promotie voor een product:

 • Lever je de blog zelf aan dan is daar een korting aan verbonden.
 • Wil je een week bovenaan de homepage blijven staan dan is er een meerprijs.
 • Extra publiciteit genereren op Facebook of Instagram? Dat kan in overleg.
 • Getagd worden op Facebook of andere social media? Dat kan in overleg.
 • Receptontwikkelingen met producten dat is de specialiteit bij Foodblog Foodinista, neem hiervoor contact op. We denken graag mee! Ook brengen we een locatie graag culinair in beeld. Ja we schrijven graag over restaurants, maar denk ook aan een culinaire reisbeleving, want is heerlijk eten niet een heel belangrijk onderdeel van iedere reis?

Barterdeal

Maandelijks publiceert Foodinista de Happy Musthaves, Dress to Impress en een maandelijks Dagboek met daarin shop favorieten en wat ik maandelijks beleef. Wil je daarin worden opgenomen? Dat kan!

 • Lever je het artikel zelf aan dan is daar een korting aan verbonden.
 • Wil je een week bovenaan de homepage blijven staan dan is er een meerprijs.
 • Extra publiciteit genereren op Facebook of Instagram? Dat kan in overleg.
 • Getagd worden op Facebook of andere social media? Dat kan in overleg.
 • Jouw product alleen en exclusief product op social media neem daarvoor contact op.
 • Receptontwikkelingen met producten zijn mogelijk, neem hiervoor contact op.

Uitnodigingen blogtrips, restaurants, evenementen, reizen 

Leuk! Graag zelfs. Het allerbeste kunnen we een restaurant, evenement of reisbestemming ervaren en beleven door er zelf geweest te zijn. Vervolgens delen we dit even enthousiast op de blog en social media. Voor uitnodigingen staan we dan ook zeker open.

Afhankelijk van de ervaringen, activiteiten, grootte van de perstrip besteden we hier één tot meerdere blogs aan in overleg en diverse social media activiteiten op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google+ en Blogsociety. In overleg zal er een videoverslag worden gemaakt in opdracht voor de opdrachtgever of voor op de website. Belangrijk is dat de blogtrip aanpast bij het thema food. Verder is er veel mogelijk: gezin, workshops, evenementen, restaurants, reizen, wijn, bier en in overleg maken wij de afspraken en kunnen we plannen.

Eerdere samenwerkingen

Bij Foodinista zijn er diverse mogelijkheden voor samenwerkingen een greep uit de partners die je zijn voor gegaan.

Kookproducten: Rosti Mepal – Superjuicer – Coolblue -Sodastream
Restaurants: Bar Spark – Restaurant Bistro Noord – Restaurant Salt and Tasty – Hotel de Hallen – East 57 – Café Goos – Jamie’s Italian – Cantina023 – Opporto Restaurant – De Waag – Hard Rock Cafe – Restaurant De Fuik – Restaurant Bij Kees en meer restaurants
Reizen: Leeuwarden Stad – Maritim Hotels – Walking Mallorca – OAD – DisHotel Maastricht – Twente – Visit Frankfurt – Visit Menorca – Bilderberg De Keizerskroon – Visit Greece – VisitFlanders – VisitSalzburg – VisitMayrhofen – VisitFriesland – JustjeSoars – StayOkay – Visit Antwerpen – Maasvallei Limburg – Visit France en meer bestemmingen
Festivals: ProefPark Haarlem – Yelp en meer evenementen – Smaakmeesters
Eten en drinken: Beer in a Box – Beukenhorst – De lekkerste Kaas – Foodelicious – Bites We Love – Honig – Hello Fresh – Asian Food Lovers – John West – TeaTag – MSC Keurmerk – Sodastream
Boeken: Aerial uitgeverij – Spectrum Uitgeverij en meer
Lifestyle: Cookinglife – Jumbo – 24Kitchen – Tasty Club Dinerkaarten – With Locals thuis dineren – Marktplaats – Horecava – WijnSpijs Wandeling – Groupon – Radbag – AirD’nD – Dinercheque – ING – NewFysic – Hello Fresh – NewFysic

Meer informatie over samenwerken met Foodblog Foodinista

Mail voor meer informatie naar daphne@foodinista.nl en wil je direct iets opsturen, dat kan conform de voorwaarden en neem altijd per mail even contact op. Het adres is:

Foodinista
Daphne van Aken
Willem de Zwijgerlaan 7
5171 EW Kaatsheuvel

Meer mogelijkheden

Dankzij de werkzaamheden en eerdere werkzaamheden binnen de marketing en event organisatie heb ik uitgebreide organisatie opgedaan over websitebouw, website onderhoud, SEO, social media, schrijven van teksten, productiepromotie en online en offline promotie. Wil je daar eens mij mij over praten en de eventuele mogelijkheden voor jouw bedrijf bespreken en de mogelijkheden die er zijn. Aarzel ook dan niet om contact met mij op te nemen. Er is een grote kans dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen op on en offline gebied.

Foodblog Foodinista blijven volgen. Blijf up to date en volg op op TwitterFacebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.