Samenwerken met Foodblog Foodinista

Eten is tegenwoordig zoveel meer dan een snelle bereiding en even eten. Natuurlijk zijn deze avonden er ook en dat is helemaal goed. Daarvoor creëren we op Foodblog Foodinista de snelle en simpele twintig minuten recepten. Als het op de beleving aankomt is er zo veel meer. Eten speelt tegenwoordig, en eigenlijk altijd al, een belangrijke verbindende rol in ons sociale leven. Bij een verjaardagen eten we taart, met oudjaarsavond drinken we champagne, voor Sinterklaas delen we chocoladeletters uit, maar simpeler gezien we eten seizoengerechten en op reis genieten we van lokale gerechten. Kiezen we onze reisbestemming tegenwoordig tenslotte niet uit op basis van de beste tapas? Franse kaasjes? of mooiste baaitjes bij de Griekse eilanden waar je geweldig kunt eten. Juist ja. En dan willen we het ook nog leuk hebben met de kinderen. Ook bij pretparken kun je tegenwoordig geweldig eten en vergeet de festivals niet. Dit delen we bij Foodinista. En wil je samenwerken? Neem contact op met ons blog en de social media accounts die het enthousiasme voor jou laten werken. 

Bij Foodblog Foodinista ligt de focus dan ook op het de foodlifestyle. Het verbinden, doormiddel van eten, genieten door en met eten. Koken met de nieuwste producten, hoe laat je je kind meegenieten door leuk servies, ontdek vakantielanden door de lokale keuken en kook in het seizoen met streekproducten en seizoenproducten. Dit laten we zien door een thousiaste informerende schrijfstijl en niets verhullende fotograferende met sfeerbeelden en eigen ervaringen. 

De doelgroep die Foodinista bereikt bestaat uit 70% vrouwen en 30% mannen tussen de 25-55 jaar, op zoek naar recepten om te bereiden, reistips (met het gezin, met partner en natuurlijk goed eten en leuke uitjes!) of willen een avond uit eten in de regio waar ze wonen of waar ze een weekendje naartoe gaan. Daarbij zijn zij regelmatig op zoek naar de leukste cadeautjes en producten om te gebruiken in de keuken om de eet en kookbeleving leuker te maken. Foodinista wordt met grote regelmaat een inspiratie genoemd door lezers en volgers. 

Inhoudsopgave Mogelijkheden en Samenwerken met Foodblog Foodinista

 1. Adverteren
 2. Samenwerken met Foodinista en wat zijn de mogelijkheden op de website en social media
 3. Barter deal
 4. Uitnodigingen blogtrips, restaurants, evenementen, reizen
 5. Eerdere samenwerkingen
 6. Meer informatie

Adverteren 

Er zijn diverse mogelijkheden voor samenwerkingen op met Foodinista. Deze zijn afhankelijk van de samenwerking wensen en de mogelijkheden. Tarieven hiervoor zijn in overleg en worden toegestuurd na een persoonlijk contact. Bij meerdere afnames, vooraf besproken in een planning, is een staffelkorting mogelijk. Een ander verzoek dan hetgene dat ik hieronder aanbied? Dan verneem ik het graag.

Maandelijks unieke bezoekers: 50.000+ Sessies: 75.000+ Pageviews: 175.000 (Analytics December 2022)

Facebook: 6300Twitter: 2000 Instagram: 9500 Pinterest: 4 6500 Nieuwsbrief: 3000 leden

Vrouwen: 75% Mannen: 25% Leeftijd: 25-55 Woonachtig: 85% Nederland 14% België

Samenwerken in een artikel en totaal social media pakket

Een productpromotie biedt de mogelijkheid om meer leads te genereren op je website en een grotere naamsbekendheid te genereren voor je product. Wij testen graag je product uit en creëren een eerlijke evaluatie over jou. Wij creëren content over jouw product, dienst, website, restaurant, festival over wellicht iets anders. Een verhaal dat geloofwaardig is voor onze lezers en bestaat uit tekst en foto’s. Samen bepalen we vooraf wat de insteek zal zijn. Passend voor jou en voor ons. Eventueel kan dit na het testen afwijken, maar dan verneem je dit ook. Dit artikel zal SEO technisch worden geschreven en worden gedeeld op social media Facebook, Pinterest en Instagram (een totale samenwerking). Er zijn ook mogelijkheden voor Instagramacties (9550+ volgers) en mogelijkheden voor winacties op diverse kanalen. Afhankelijk van het beste te verwachten resultaat.

Er zijn mogelijkheden voor barter deals. Dit is afhankelijk of het aanbod past bij de doelgroep, de waarde van het product versus de eventuele promotiewensen. Voor productpromotie zijn veel aanvragen. Is er spoed bij, dan is er daarvoor een kleine vergoeding. Is het product naar veel bloggers gestuurd, wat begrijpelijk is, maar verwacht dan ook dat het eventueel langer kan duren eer het product online komt voor een originele insteek. Ook wanneer een product getest, geproefd moet worden. Dit doen wij echt! En wij schrijven dus een oprecht verhaal. Wij creëren meestal een recept en er wordt serieus tijd ingestoken. Schrijven, fotograferen etc. kost tijd.

Meer promotie voor een product:

 • Artikel zelf aanleveren (vraag naar de mogelijkheden).
 • Wil je een week bovenaan de homepage blijven staan?
 • Extra publiciteit genereren op Facebook of Instagram?
 • Getagd worden op Instagram, Facebook, Pinterest of andere social media?
 • Receptontwikkelingen met producten dat is de specialiteit bij Foodblog Foodinista, neem hiervoor contact op. We denken graag mee! Ook brengen we een locatie graag culinair in beeld. Ja we schrijven graag over restaurants, maar denk ook aan een culinaire reisbeleving, want is heerlijk eten niet een heel belangrijk onderdeel van iedere reis?
 • Kidsproof reizen, ontdekken en hoe maken we het leuk voor papa en mama en de kinderen? Dit delen we met liefde. Meer weten? Een samenwerking in gedachte? Wil je dit door ons laten zien? Neem contact op.
 • Een fotografie samenwerking of weten hoe dit werkt? Neem contact op.
 • Out of the box samenwerking, een website en social media zorgt voor veel aandacht. Denkt niet alleen eten, restaurants en reizen. Maar bij Foodinista zijn ook mogelijkheden voor mode, reisproducten en productne in de keuken. De mogelijkheden? Neem contact op en we kijken wat we kunnen doen.

Barterdeal

Maandelijks publiceert Foodinista thema artikelen. Happy Musthaves. Hier met een link in opgenomen worden? Neem contact op.

Een wens voor een ander artikel op Foodinista.nl mail naar daphne@foodinista.nl en we bekijken de mogelijkheden.

Uitnodigingen blogtrips, restaurants, evenementen, reizen 

Foodinista uitnodigen? Leuk! Graag zelfs. Het allerbeste kunnen we een restaurant, evenement of reisbestemming ervaren en beleven door er zelf naartoe te gaan. Alleen, met partner of het gezin. Vervolgens delen we dit even enthousiast op de blog en social media (Instagram, Facebook, Pinterest). Uitnodigingen ontvangen we graag.

Afhankelijk van de ervaringen, activiteiten, grootte van de perstrip besteden we hier één tot meerdere blogs aan in overleg en diverse social media activiteiten op Facebook, Instagram en Pinterest. In overleg zal er een videoverslag worden gemaakt in opdracht voor de opdrachtgever of voor op de website. Belangrijk is dat de blogtrip aanpast bij het thema food, gezinsleven en reizen. De thema’s van Foodinista. Verder is er veel mogelijk: gezin, workshops, evenementen, restaurants, reizen, wijn, bier en in overleg maken wij de afspraken en kunnen we plannen.

Een fotografie samenwerking? Ook deze kunnen we bespreken.

Eerdere samenwerkingen

Bij Foodinista zijn er diverse mogelijkheden voor samenwerkingen diverse partners, media buro’s, pr en reisbestemmingen zijn je voor gegaan. Kijk rond op de website en mijn Instagram en bekijk de mogelijkheden.

Neem voor vragen en de mogelijkheden contact op met Daphne en mail naar daphne@foodinista.nl

Meer informatie over samenwerken met Foodblog Foodinista

Mail voor meer informatie naar daphne@foodinista.nl en wil je direct iets opsturen, dit mag natuurlijk! Een mailtje vooruit is altijd even fijn.

Foodinista
Daphne van Aken
Willem de Zwijgerlaan 7
5171 EW Kaatsheuvel

Meer mogelijkheden

Dankzij mijn studie en werkervaring binnen de marketing en event organisatie heb ik uitgebreide organisatie opgedaan over websitebouw, website onderhoud, SEO, social media, schrijven van teksten, productpromotie en online en offline promotie. Een evenement organiseren? Super goed idee! Een reis organiseren? Neem contact met mij op! Wil je daar eens met mij over praten en de eventuele mogelijkheden voor jouw bedrijf bespreken en de kansen voor samenwerking die er zijn. Aarzel ook dan niet om contact met mij op te nemen. Er is een grote kans dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen op on en offline gebied.

Foodblog Foodinista blijven volgen. Blijf up to date en volg op op TwitterFacebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.