15 sep Drie snelle texmex tapas om te wrappen
Oké daar komt weer zo’n toen verhaaltje. Toen ik nog in Haarlem woonde en ik veel vaker naar Amsterdam ging, ging ik ook vaak borrelen of dineren bij één van mijn favoriete TexMex restaurantjes. Eigenlijk gingen we meer snacken met cocktails op vrijdag of op zaterdag voor we naar het theater gingen of de bioscoop. Waarom of wat maakt eigenlijk niet zo heel veel uit, maar de hapjes waren altijd wel de ultieme texmex snacks bij een borreltje. Wat ik altijd wel dacht? Deze snelle texmex tapas maak je ook heel snel zelf en zijn ideaal comfort food voor thuis of bij een feestje en cocktail. Ik ben een beetje met de smaken en simpele ingrediënten aan het werk gegaan in de keuken en deze drie recepten die je zo de oven in schuift zijn het resultaat.
Drie snelle texmex tapas
Tips voor de bereiding van de Texmex tapas
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: tapasschaaltjes die ook de oven in kunnen, lepel, snijplank, mes, lepel, hakmolen
Standaard nodig: 8 wraps voor 4 personen en verwarm de oven voor op 190 graden.
Tapa 1: Chorizo con queso
Benodigdheden: halve chorizoworst, 3 plakjes cheddarkaas, 100 gram oude geraspte kaas, snufje paprikapoeder
Recept voor de chorizo con queso: Snijd de chorizo in kleine stukjes en verdeel deze over het tapasschaaltje. Snijd de plakjes cheddar in strookjes en plaats deze over de chorizo. Strooi vervolgens de geraspte kaas er overheen. Maak het af met de paprikapoeder. Plaats in de oven op 190 graden voor 10 minuten en grill nog 3 minuten. Maak je alle drie tapas plaats ze dan met elkaar in de oven.
Een tapa die natuurlijk altijd populair blijft is het recept gevulde champignons
Tapa 2: Geitenkaas met honing
Benodigdheden: 4 kleine geitenkaasjes, 1 eetlepel pijnboompitjes, 1 eetlepel honing, snufje peper
Recept voor de geitenkaas met honing: Verdeel de geitenkaas over het tapasschaaltje, strooi de pijnboompitjes er overheen en strooi de geitenkaas eroverheen. Een snufje peper en plaats in de oven op 190 graden. Vervolgens nog drie minuten grillen.
Tapa 3: Romige warme tonijnsalade
Benodigdheden: 1 blikje tonijn, 2 eetlepels creme fraiche, 1 bosuitje, 1 gedroogd tomaatje, snuf peper, 1 eetlepel geraspte kaas
Recept voor de smeuïge tonijnsalade: Lek de tonijn uit, snijd het bosuitje grof. Meng in de hakmolen de bosui, het tomaatje en de creme fraiche. Meng in het tapasbakje de tonijn, kaas, peper en het creme fraiche mengsel. Plaats ook deze tapa 10 minuten in de oven op 190 graden. Het is niet nodig om deze ook te grillen. Alleen verwarmen.
Alle snelle texmex tapas eet je tussen een wrap of lauw warme tortilla. Maak mini tortilla’s en snijd ze voor het tapa effect in vier puntjes. Snacken maar!
Meer TexMex recepten van Foodblog Foodinista
Vaker variëren met TexMex recepten, maak dan ook eens deze confettirijst met chorizo, avocado en kikkererwten. Ook lekker wanneer je de tapas compleet wilt maken als maaltijd. Maak anders ook eens variant op chili con carne en maak je chili con carne met witte bonen.
Meer blogs en recepten volgen en ontvangen van Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Mariska
Geplaatst op 17:17h, 11 oktoberChorizo en kaas, heerlijke combinatie!