24 sep Gevulde champignons met kruidenroomkaas
Onlangs plaatste ik al een artikel met drie snelle texmex tapas. Een leuke variatie op tapas die je heel snel op tafel kunt zetten. Deze recepten kun je zelfs maken wanneer je weinig in je koelkast hebt staan. Een andere variatie, die je wellicht kent zijn zijn gevulde champignons. Perfect op een herfst borrelplank. Ik moet toegeven ik maak ze vaak. Een voordeel champignons heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Gevulde champignons met kruidenroomkaas zijn simpel om te maken en vallen ook altijd goed in de smaak. Zelf maken? Lees mee en dan staan deze gevulde champignons met kruidenroomkaas ook snel bij jou op tafel.
Ingrediënten gevulde champignons met kruidenroomkaas
- 1 doosje champignons (het liefst grotere champignons)
- 1 bakje roomkaas
- handje bieslook
- handje peterselie
- 1 teentje knoflook
- snufje zwarte peper
- snufje zout
- handje geraspte jonge kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel paneermeel
Tips voor de bereiding van de gevulde champignons
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: tapasschaaltje voor de oven of ovenschaaltje, handrasp, snijplank, mes, mengschaal, lepel of spuitzak, oven
Recept gevulde champignons met kruidenroomkaas
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Champignons schoonmaken
Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes uit de champignons. Plaats de champignons in het tapasbakje of de ovenschaal. Dit mag best krap of net passen. De champignons krimpen in de oven. Strooi in de champignons het paneermeel. Deze nemen het vocht op uit de champignons.
Kruidenroomkaas maken
Maak de vulling voor de champignons. Snijd de kruiden fijn en rasp de kaas. Meng in een schaaltje de roomkaas, kruiden, olijfolie, peper, zout en de helft van de kaas. Vul vervolgens de champignons met dit mengsel. Wil je het netjes doen dan met een spuitzak het is ideaal en zorgt voor weinig rommel. Anders kan het ook perfect met een dessertlepel. Gratineer de gevulde champignons af met de tweede helft van de kaas.
Plaats de champignons voor 15 minuten in de oven en eet smakelijk.
TIP! OOK DEZE BRUSCHETTA MET TOMAAT EN KRUIDENCREME ZET JE SNEL OP TAFEL
Meer paddenstoelen recepten van Foodblog Foodinista
Meer recepten als deze of variëren met paddenstoelen? Favorieten van mij zijn deze gevulde portobello’s, maar je kunt er ook champignons mee vullen.
Meer blogs en recepten volgen en ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Mariëlle Markgraaff
Geplaatst op 16:02h, 17 oktoberIk maak het echt te weinig, ik vind het zo heerlijk <3