
20 apr Favoriete Marokkaanse kookboeken tips Foodblog Foodinista
Bij Foodinista houden we wel van de Marokkaanse keuken en ook van vakantie in Marokko. Zijn we thuis dan kunnen we koken uit Marokkaanse kookboeken wel waarderen. We verzamelen de favoriete Marokkaanse kookboeken die wij hebben ontdekt. Marokkaanse gebruiken, koken met een tajine, heerlijke couscous recepten of wat zijn de gebruiken tijdens de ramadan. Interessant, heerlijke en leerzame Marokkaanse kookboeken komen voorbij in dit overzicht met Marokkaanse kookboeken.
Marokko is een prachtig kleurrijk land en dit zie je ook terug in de Marrokaans keuken. We hebben de neiging om zelf snel iets te rommelen en om daarmee een soort van Marokkaanse recepten te creëren, maar de echte Marokkaanse keuken bestaat natuurlijk echt. Zelf heb ik die nijging ook. De Marokkaanse keuken willen benaderen, maar voor de echte Marokkaanse keuken zijn er chefs die mooie kookboeken hebben uitgebracht, noem het maar receptenbijbels met handleidingen voor mooie Marokkaanse recepten, tips voor het gebruiken van een tajine en welke kruiden en ingrediënten er worden gebruikt in de Marokkaanse keuken.
Auteurs van Marokkaanse kookboeken zijn bijvoorbeeld Mounir Toub en Soumia Aataoui. Deze kookboekenschrijvers nemen je graag mee op reis naar Marokka via de culinaire heerlijkheden uit Marokko. Waar kun je aan denken bij de Marokkaanse keuken? Tajines, dadels, zoete koekjes, olijven, kruiden uit Marokko zoals saffraan, kip recepten en verrassende recepten met wortel waar je nooit aan had gedacht. Meer weten en leren over de Marokkaanse keuken of een mooi Marokkaans kookboek cadeau geven? Lees mee met de Marokkaanse kookboeken tips.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Favoriete Marokkaanse kookboeken
Abdelkader Benali
Voor ik naar Marokko ging zag ik bij de NPO2 al de geweldige tv-serie van Benali, Chez Benali. Dan spreken we al over heel wat jaren terug en mijn eerste of tweede Marokko reis. Dus minimaal acht jaar terug. Abdelkader Benali maakte samen met zijn vrouw en kleine dochtertje een rondreis door Marokko. Terug naar de roots of de roots die hij eigenlijk zelf ook niet kende in Marokko. Het land Marokko bleek voor hem zelf evenveel verrassingen te bewaren als voor iedere toerist. Voor iemand van Marokkaanse afkomst is dit emotioneel en verrassend en dit was een prachtige documentaire om te zien. Zelf hebben wij deze droom nog voor Indonesië. Een land waar voor ons een rijke familiegeschiedenis ligt. En na alle verhalen die Abdel heeft geschreven zie je toch ook dat liefde door mag gaat. Zo verscheen zijn eerste kookboek Casa Benali waar nu de zoveelste druk van is uitgebracht en een herziene versie. Na velen jaar blijft het een aanrader. Een bundel of een verzameling van persoonlijke verhalen, waarmee je de basis Marokkaanse keuken uit alle windstreken leert kennen. Dit kookboek is een aanrader wanneer je meer wilt weten over de Marokkaanse keuken.

Kookboek: Casa Benali
Auteur: Abdelkader Benali en Saida Nadi-Benali
Pagina’s: 240
Recepten: 80
Inspiratie voor 500 tajinegerechten
Leren koken met een tajine. Waar begin je en hoe werkt een tajine eigenlijk? Dan heb je een prachtige tajine in je keuken staan. Dan komt de vraag: Wat ga je maken in de tajine? In het kookboek 500 tajine recepten staan 500 recepten voor koken met de tajine. Heb je nog geen tajine? Wil je de Marokkaanse smaken wil op tafel zetten? Dan kun je deze gerechten ook eventueel maken in een stoofpan of in een slowcooker.

Kookboek: 500 tajine gerechten
Auteur: Valentina Harris
Pagina’s: 288
Recepten variaties: 500
Van tajine tot havermout van Jamila Wood
De Marokkaanse keuken met een moderne en gezonde twist. Jamila Winwood is health en lifestyleblogger en verwerkt haar advies en ideeën in de moderne Marokkaanse keuken. Dit doet Jamila niet zomaar. Jamila haar roots bevinden zich in Marokko. Met het kookboek van tajine tot havermout brengt Jamila een ode aan het roots en brengt ze haar familierecepten samen met de moderne kookkunsten, zodat jij deze ook kunt maken in je eigen keuken. Vroeger ging ze naar haar opa en oma in Marokko en daar kijkt ze met plezier naar terug, maar ook de Marokkaanse keuken heeft ze daar leren beheersen en deze 60 recepten deelt ze samen met persoonlijke verhalen in het kookboek van tajine tot havermout met jou.

Kookboek: Van Tajine tot Havermout
Auteur: Jamila Winwood
Pagina’s: 197
Recepten: 60
Het ramadan kookboek Mounir Toub
We horen het en we zien het gebeuren. De ramadan, maar wat weten we er eigenlijk van? Fasten, de moskou, overdag niet eten en na zonsondergang wel en natuurlijk het suikerfeest. Alleen er zijn veel meer rituelen aan verbonden en misschien ben je, zoals ik, ook wel heel nieuwsgierig. Je bent dan niet de enige. Mounir Toub heeft een kookboek uitgebracht met ramadan recepten, ramadan gebruiken en een soort handleiding voor de ramadan, want hoe werkt het nu eigenlijk? In het boek worden de meest heerlijke en voedzame maaltijden gedeeld waarmee de ramadan een mooiere periode wordt. Lees mee in het ramadan boek van Mounir Toub.
Kookboek: het ramadan kookboek
Auteur: Mounir Toub
Pagina’s: 208 pagina’s
Recepten: 115
Lees verder bij de Marokkaanse geïnspireerde recepten van Foodblog Foodinista
Na mijn favoriete Marokkaanse kookboeken alvast een beetje voorproeven met mijn twist op de Marokkaanse keuken? Maak dan eens de zomerse zoete stoofschotel of mijn twist op een Marokkaanse tajine.
Meer kookboeken tips? Kijk bij de leukste kookboeken op de blog.
Meer foodblogs met de leukste en nieuwe kookboeken ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg de blog op Instagram, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Mariska
Geplaatst op 13:56h, 14 oktoberFijne tips! Voor van Tajine tot Havermout spreekt mij erg aan.