Van tajine tot Havermout Marokkaanse kookboeken tips foodblog Foodinista

Favoriete Marokkaanse kookboeken

Deel deze post

Ik reis twee weken door Marokko en ik vind het geweldig om weer terug te zijn in het kleurrijke Marokko. Dat is alleen niet het enige ook de keuken van Marokko vind ik geweldig. Het liefst zou ik je ook alle tips meenemen naar huis, maar een echt goed kookboek kan ik er niet vinden, wat makkelijk te lezen is en met kruiden die we ook snel en makkelijk in Nederland kunnen shoppen. Dan ook nog in de juiste verhoudingen. Een Engelstalig boek vind ik hoe dan ook niet zo fijn en Duits leest niet zo fijn. Ik heb alvast wel saffraan meegenomen. Gewoon proberen. Je kunt miskoop meenemen, nou ja dat is dan jammer. Alleen de kookboeken. Ik heb mijn favorieten uitgezocht. Een tijdje terug schreef ik al over het kookboek van Mounir Toub en Mijn Arabische keuken daarin gaat hij ook terug naar Marokko een absolute aanrader, maar nu ga ik specifiek naar Marokko voor de beste tajines en andere vlees en visgerechten in mijn favoriete Marokkaanse kookboeken van Nederlandse bodem. Klassiek, modern en met een twist, zodat je zelf veel kunt variëren.

In Marrakech gingen wij mee op een foodtour door Marrakech op de blog lees je onze ervaringen en ontdekkingen

3x Favoriete Marokkaanse kookboeken

Casa Benali van Abdelkader Benali

Voor ik naar Marokko ging zag ik bij de NPO2 al de geweldige tv-serie van Benali, Chez Benali. Hij maakte samen met zijn vrouw en kleine dochtertje een rondreis door Marokko. Wij waren er nog niet uit of we naar Marokko zouden gaan en of we überhaupt op vakantie konden dit najaar, doordat mijn vriend van baan wisselden. Wel dachten we dat Marokko misschien wel een goed idee was een september; goede temperaturen, gastvriendelijk en mooie hotels in Marokko. Zijn reis bevestigde het. Het mooie land om doorheen te reizen met de auto, gastvriendelijkheid en de focus natuurlijk op de keuken van Marokko, alleen ook de passie die hij heeft voor Marokko haalde mij voor de tweede keer weer over en deze keer met onze peuter van twee jaar. Marokko heeft zo veel te bieden. Niet alleen in de keuken, maar ook het land zelf. In dit kookboek, Casa Benali, deelt hij ook de passie, doormiddel van eten. Een musthave als je van de Marokkaanse keuken houdt en er meer over zou willen weten.

Favoriete Marokkaanse kookboeken casa Benali foodblog Foodinista

Kookboek: Casa Benali
Auteur: Abdelkader Benali en Saida Nadi-Benali
Pagina’s: 240
Recepten: 80

Inspiratie voor 500 tajinegerechten

Mixen en matchen met de tajine. Alleen waar begin je? Dan heb je een prachtige tajine, alleen wat ga je er in maken? Dat is soms een beetje de vraag! In dit kookboek staan 500 mix en match recepten voor volop inspiratie om te gaan met de tajine en mocht je deze niet hebben. Ga dan koken met de ingrediënten en oké dit heb ik niet gezegd, maar in een stoofpan komt het ook echt wel goed.

kookboek tip 500 tajinegerechten van foodblog Foodinista Marokkaanse kookboeken

Kookboek: 500 tajine gerechten
Auteur: Valentina Harris
Pagina’s: 288
Recepten variaties: 500

In Marrakech volgde ik in een echte Riad een Marokkaanse kookworkshop en maakte ik natuurlijk een tajine op de blog lees je hoe dit was.

Van tajine tot havermout van Jamila Wood

De Marokkaanse keuken met een moderne en gezonde twist. Jamila wood is health en lifestyleblogger en verwerkt haar advies en ideeën in de moderne Marokkaanse keuken. Niet zomaar. Nee Jamila haar roots bevinden zich zeker in Marokko. Vroeger ging ze naar haar opa en oma en Marokko en daar kijkt ze met plezier naar terug, maar ook de Marokkaanse keuken heeft ze daar leren beheersen en deze 60 recepten deelt ze samen met persoonlijke verhalen met jou.

Van tajine tot Havermout Marokkaanse kookboeken tips foodblog Foodinista

Kookboek: Van Tajine tot Havermout
Auteur: Jamila Winwood
Pagina’s: 197
Recepten: 60

Trek gekregen? Marokkaanse geïnspireerde recepten van Foodblog Foodinista

Na mijn favoriete Marokkaanse kookboeken alvast een beetje voorproeven met mijn twist op de Marokkaanse keuken? Maak dan eens de zomerse zoete stoofschotel of mijn twist op een Marokkaanse tajine.

Meer kookboeken tips? Kijk bij de leukste kookboeken op de blog.

Meer foodblogs  met de leukste en nieuwe kookboeken ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg de blog  op InstagramTwitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Mariska
    Geplaatst op 13:56h, 14 oktober

    Fijne tips! Voor van Tajine tot Havermout spreekt mij erg aan.

Geef een reactie