Keuken ideeën kookeiland en onze tips voor jouw droomkeuken

Keuken ideeën kookeiland en onze tips voor jouw droomkeuken

Deel deze post

Bij een nieuwe keuken dromen veel mensen van een kookeiland. In onze nieuwe keuken is er ruimte voor een kookeiland en wij gaan deze droom werkelijkheid maken. Een kookeiland in onze nieuwe keuken. Een keukeneiland geeft luxe keukens de finishing touche en dit willen wij ook bereiken. Daarnaast vind ik een kookeiland ook heel praktisch. Een droomkeuken ontwerpen is nog helemaal niet zo makkelijk. Je moet aan veel dingen denken bij het ontwerpen van je droomkeuken met kookeiland. Lees mee met onze tips voor het ontwerpen van je eigen droomkeuken met kookeiland.

Verbouwen en je eigen droomkeuken ontwerpen

Nu we zijn verhuisd en onze verbouwing is begonnen is het uitzoeken van de nieuwe keuken ook gestart. Het hele keukenproject gaat nog wel wat tijd innemen, want onze keuken komt grotendeels in onze nieuwe uitbouw staan en eerst moet deze aangebouwd worden. De aanbouw dient niet volledig te staan, maar de tekeningen van de architect dienen wel klaar te zijn. Tijdens de bouw kan een keukenbouwer komen inmeten. Ondertussen werken wij onze ideeën uit voor onze design keuken. Dit zorgt er voor dat we veel ideeën hebben voor onze droomkeuken met kookeiland en vooral hoe ons kookeiland eruit komt te zien, maar natuurlijk zijn er ook uitdagingen en vragen we ons af of alles wel nodig is. Met vallen en opstaan zijn wij al tot een aantal conclusies gekomen en onze tips delen we graag met je.

Keuken ideeën kookeiland en onze tips voor jouw droomkeuken

5 Tips ontwerpen droomkeuken met kookeiland

  • Houd vast aan je eigen stijl. In de keukenwereld zijn er veel trends. Wanneer je een keukenshowroom inloopt dan wordt je overvallen door diverse keukens, waarvan de ene keuken nog mooier is dan de andere keuken. Maak vooraf een plan. Welke kleuren, hoe wil je dat je huis eruit komt te zien? Nee niet je keuken, maar het grote plaatje. Je keuken, vooral met eiland staat meestal midden in je huis en is bepalend voor het design van je huis. Laat je niet opeens overvallen door trendkleuren of design. Leuk op het moment, maar denk goed na of die roze keuken of het aqua groene marmer over vijf jaar ook nog zo geweldig is. Bij een kookeiland kun je wel spelen met kleur. Maak bijvoorbeeld de kastenwand in een opvallende kleur en het eiland neutraal, wanneer je er toch voor keur. Eén wand over vijf jaar een keer overnieuw coaten is budgetvriendelijker bijvoorbeeld.
  • Ben je zover dat je de keuken gaat laten ontwerpen? Leuk! Dit is een mooi moment. Wat ons vooral opvalt is er dat er heel veel kastjes worden ingetekend bij iedere keukenwinkel, steeds weer. Hier hadden wij een ander idee over. Ik wil geen hoge kasten. Thuis ben ik al gaan rekenen hoeveel lades en kastjes ik nodig heb. Voor het servies hebben we een vitrinekast van familie gekregen. Hoeveel lades zijn er dan nog echt nodig pannen? Voorraad, bestek etc. Bedenk dit eerst zelf. Lades en kasten zijn prijzig. Op deze manier kun je ook al nadenken over hoe je zelf wilt dat je keuken er uit komt te zien en hoeveel je eigenlijk echt nodig hebt. Neem anders ook foto’s mee. Een visie doet wonderen!
  • Apparatuur is de eerste vraag bij het ontwerpen van je nieuwe keuken. Denk daar ook thuis over na. Kook je veel of weinig, ben je een professional of meer een soep opwarmer en bakjes opwarmer. Wordt de keuken vooral tijdens de feestdagen gebruikt en voor borrelen? Dit zijn belangrijke vragen voor jezelf. Je kunt nadenken over de kwaliteit van de apparatuur en wat je echt nodig hebt. Ook waar je je apparatuur wilt hebben.
  • De gouden driehoek. Bij een keukeneiland verandert je gouden driehoek. Zorg er wel altijd voor dat je kookplaat, water en koelkast makkelijk te bereiken zijn binnen één meter afstand. Persoonlijk vind ik dat je ook tijdens het koken makkelijk in je lade met spatels en messen moet kunnen en de oven ook dichtbijt de kookplaat en watervoorziening geplaatst moet zijn. Je begrijpt zelf denk ik wel waarom?
  • Als laatste. Denk na over elektriciteitspunten en waterpunten in de keuken. Doe dit in een vroeg statdium en het ontwerpen van de keuken. Een keuken ontwerpen is leuk, maar wordt de keuken ook logisch neergezet of moet het gehele huis opengebroken worden? Met een complete verbouwing is dit bij ons niet een heel groot probleem, maar ook daarbij kun je het budgetvriendelijk houden of logisch opbouwen. Ook kun je vooraf al nadenken over waar je de keukenmachine gaat plaatsen en is er wel plaats op het aanrecht? Wil je een barretje en kun je daar zitten met een laptop en is er een stopcontact? Het draait hier om de uiteindelijke functionaliteit van de keuken. Wanneer de keuken éénmaal geplaatst is dan kan het ook niet meer makkelijk veranderd worden. Een verlengsnoer is ook zo zonde en lelijk.

Ik hoop dat de tips voor nuttig zijn voor jouw verbouwing en het kiezen en plaatsen van jouw nieuwe keuken. Heb je nog tips voor ons? Dan lees ik ze heel graag!

Geen reactie's

Geef een reactie