20 apr Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 16
Balen! Het mooie lenteweer, bijna zomers, gaat volgende week verdwijnen! Vervanging: regen en normale temperaturen voor april, dat dan weer wel. We blijven natuurlijk gewoon in een lentesfeer qua eten en wellicht kan in het weekend de barbecue wel weer aan. Daar is dit weekmenu op gebaseerd iets stevigere lentemaaltijden om niet direct weer allemaal ziek te worden door de temperatuurschommeling, want daar zit niemand op te wachten. Wat gaan we maken of welke recepten zijn mijn tips? Wat dacht je van de groentewraps met asperges, bloemkoolsoep met truffel of voor als de barbecue aan gaat drumsticks met cacaomarinade en die kunnen natuurlijk ook heel goed in de oven gegrild worden. Maar met deze recepten en meer maken we weer een compleet gevarieerd en makkelijk weekmenu. Welk recept is jouw favoriet? Dat vind ik natuurlijk erg leuk om terug te lezen.
Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 16
Maandag – Bloemkoolsoep met truffel
We starten de week licht, maar ook chique met een romige bloemkoolsoep met truffel. Heb je bloemkool over of heb je meer bloemkool nodig? Deze week eten we nog een keer bloemkool met de geroosterde bloemkool salade met parel couscous.
Dinsdag – Gevulde courgette met tonijn in tomatensaus
Lekker veel groente! Dat kunnen we altijd wel gebruiken en ook met dit recept voor gevulde courgette met tonijn in tomatensaus.
Woensdag – Rode biet wraps met asperges
De woensdag doen we makkelijk, maar asperges mogen natuurlijk in de lente niet ontbreken. Maak de wraps voor een lichte en snelle avondmaaltijd om neem ze mee voor de lunch. De groentewraps met asperges zijn van Culinea en zien ze er niet mooi uit?
Donderdag – Geroosterde bloemkoolsalade met gehakt en parelcouscous
Bloemkool met een hele andere bereiding dan op maandag. Van bloemkoolsoep gaan we naar een gekruide bloemkoolsalade met gehakt en parelcouscous.
Vrijdag – Ravioli uit de airfryer en tomatendip
Nee niet als diner, maar een hartige Italiaanse snack voor tijdens de vrijdagmiddagborrel. Zo snel en simpel zet je namelijk iets origineels op tafel met de ravioli uit de airfryer.
Zaterdag – Drumsticks in cacaomarinade
We gaan er gewoon voor dat de barbecue aan kan! En dat betekent het recept voor deze glanzende drumsticks in cacaomarinade. Een absolute aanrader! Valt het weer toch een beetje tegen? Dan maak je de drumsticks in de airfryer, zoals in het recept omschreven.
Zondag – Frittata met tomaat en mozzarella
Zondag! Niet te veel zin om uitgebreid te koken, maar wel iets lekkers en gezonds op tafel zetten? Dan zeg ik frittata! En deze Italiaanse frittata met mozzarella en tomaat past toch echt wel perfect bij de lente. Of het nu voor de lunch of het diner is.
Meer recepten en een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's