Ovenschotel recept gevulde courgette met tonijn van Foodblog Foodinista

Gevulde courgette met tonijn – ovenschotel

Deel deze post

Een gezonde, snelle en simpele maaltijd op tafel zetten? De gevulde courgette met tonijn ovenschotel is een heerlijk snel en simpel recept. Het vullen van groente is altijd een goed gezond idee. Je kunt er ook nog heel goed mee variëren, de gevulde courgette recepten bedoel ik, zoals de groente recepten voor gevulde courgettes met een carbonara vulling en gevulde courgette kip kerrie. Het zijn een aantal ideeën voor gevulde courgette ovenschotel recepten. Dit recept is er ook weer een idee voor een gezonde doordeweekse maaltijd. Dit recept is gevulde courgette ovenschotel met tonijn in tomatensaus en voor een beet een klein beetje pasta, dit is een extra en niet persé verplicht. Zo op tafel en een perfecte gevarieerde ovenschotel voor een doordeweekse avond.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor de gevulde courgette met tonijn voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 1 blikje tonijn
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 100 gram mini pasta
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • snufje zoete gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • snufje zout en peper
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • theelepel olijfolie

 Tips voor de bereiding van de gevulde courgette met tonijn

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbeeiding 20 minuten en oven 30 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • mes of hakmolen
  • lepel
  • pan
  • ovenschaal
  • knoflookpers
  • mengschaal
Ovenschotel recept gevulde courgette met tonijn van Foodblog Foodinista

Gevulde courgette recept met tonijn in tomatensaus

Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de pasta met een beetje olijfolie en snufje zout beetgaar. De pasta gaart straks nog verder in de oven.

Courgettes voorbereiden

Snijd de courgettes door de helft en lepel het vruchtvlees uit de courgettes bewaar het vruchtvlees in de mengschaal. Giet de tonijn af en meng deze door de courgette, net als de tomatenblokjes. Snipper de ui en de knoflook. Breng het tonijnmengsel op smaak met de paprikapoeder, oregano en een snufje peper en zout. Meng dit alles door elkaar. Giet de pasta af en meng ook deze door de tonijnsaus.

Courgette ovenschotel bereiden

Vul de courgettes met de tonijnmix. Gratineer de courgettes met de kaas. Plaats de courgettes voor dertig minuten in de oven op 190 graden.

Groente recepten met heerlijke vullingen

Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie