Ovenschotel recept gevulde courgette met tonijn van Foodblog Foodinista

Ovenschotel: Gevulde courgette met tonijn

Deel deze post

Een gezonde, snelle en simpele maaltijd op tafel zetten? Dan vind ik het vullen van groente ideaal. Je kunt er ook nog heel goed mee variëren zo maakte ik bijvoorbeeld al eerder gevulde paprika’s met couscous of de gevulde courgettes met een carbonara vulling. Het zijn maar ideeën. Dit recept is er ook weer één voor een gezonde doordeweekse maaltijd. Deze keer maakte ik een ovenschotel met gevulde courgette met tonijn in tomatensaus en voor een beet een klein beetje pasta. Zo op tafel en een perfecte gevarieerde ovenschotel voor een doordeweekse avond.

Ingrediënten voor de gevulde courgette met tonijn voor 2 personen

2 courgettes
1 blikje tonijn
1 blik tomatenblokjes
100 gram mini pasta
1 ui
1 knoflookteen
snufje zoete gerookte paprikapoeder
1 theelepel oregano
snufje zout en peper
75 gram geraspte kaas
theelepel olijfolie

 Tips voor de bereiding van de gevulde courgette met tonijn

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbeeiding 20 minuten en oven 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes of hakmolen, lepel, pan, ovenschaal, knoflookpers en mengschaal

Ovenschotel recept gevulde courgette met tonijn van Foodblog Foodinista

Gevulde courgette met tonijn recept

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Kook de pasta met een beetje olijfolie en snufje zout beetgaar. De pasta gaart straks nog verder in de oven.

Snijd de courgettes door de helft en lepel het vruchtvlees uit de courgettes bewaar het vruchtvlees in de mengschaal. Giet de tonijn af en meng deze door de courgette, net als de tomatenblokjes. Snipper de ui en de knoflook. Breng het tonijnmengsel op smaak met de paprikapoeder, oregano en een snufje peper en zout. Meng dit alles door elkaar.

Giet de pasta af en meng ook deze door de tonijnsaus.

Vul de courgettes met de tonijnmix. Gratineer de courgettes met de kaas. Plaats de courgettes voor dertig minuten in de oven op 190 graden.

Meer recepten met groentes met heerlijke vullingen?

Maak ook eens gevulde paprika’s met tonijn of gevulde paprika’s met chorizo.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie