Airfryer recept Drumsticks met cacao en limoen marinade recept van Foodblog Foodinista

Mexicaanse drumsticks met cacao en limoen uit de airfryer

Deel deze post

Veel te lang heb ik gewacht met in huis halen van een airfryer. Ik had daarvoor geen frituse. Qua frituren miste ik dan eigenlijk weer helemaal niks. De airfryer is bij mij in huis meer een toevoeging. Maar ja ik ben er dus heel erg blij mee, want ik had een waslijst aan recepten die ik nog eens wilde maken die allemaal gefrituurd moeten worden. Het nadeel; dan denk ik direct aan vet eten. Dat is dan weer jammer en het is natuurlijk helemaal niet nodig. Een leuke uitdaging is om deze recepten op een magerdere en gezondere manier te maken en dus airfryer proof. Zo stond er bij mij al heel lang op het wensenlijstje fried Mexicanaase drumstricks met cacao en limoen. Een mond vol, maar alle ingrediënten klinken heel erg goed. Alleen al als ik er over nadenk moet deze marinade alle smaken en geuren bevatten Mexicaans spicy, zoet van de cacao, een zuurtje van de limoen en dan dat knapperige fried laagje. Inderdaad, je begrijpt het misschien wel. En in Mexico kopen ze graag met cacao en chocolade ook de hartige gerechten dus ging ik een variant mee maken en dan de kip in de airfryer. Niet de eerste keer, want voor het eerst wilde ik de normale kip eens frituren, zodat ik dit gefrituurde kiprecept met je kan delen. Dat is gelukt en hier komen de Mexicaanse drumsticks met cacao en limoen uit de airfryer aan!

Ingrediënten drumsticks met cacao en limoen

  • 1 kilo drumsticks
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • snufje zout

Tips voor de bereiding van de drumsticks met cacao

Moeilijkheid 1-5; 1
Tijdsduur: Marineren 4 uur en frituren in de airfryer 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mesje, knoflookpers, lepel, theelepel, bewaarbak met deksel, airfryer

Dry rubs kopen
Airfryer recept Drumsticks met cacao en limoen marinade recept van Foodblog Foodinista

Recept drumsticks met cacao en limoen uit de airfryer

Maak als eerste de marinade voor de drumsticks. Meng in de bewaarbak de olijfolie, tomatenpuree, azijn, cacao, limoensap, paprikapoeder en een snufje zout. Knijp vervolgens de knoflook uit en snijd de rode peper fijn zonder de zaadlijsten. Meng dit alles goed door elkaar. Verdeel de drumsticks in de marinade en smeer de drumsticks goed in met de marinade. Sluit de doos af en laat de drumsticks voor vier uur marineren in de koelkast.

Verwarm na minimaal vier uur de airfryer voor op 200 graden. Frituur vervolgens eerst de drumsticks voor tien minuten op 200 graden. Laat vervolgens de airfryer afkoelen naar 160 graden en laat de drumsticks nog twintig minuten frituren op 160 graden.

Zo snel zijn de drumsticks klaar. Maak er voor de variatie een frisse mangokomkommersalade bij.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie