Geroosterde bloemkool salade met parel couscous recept van foodblog Foodinista

Geroosterde bloemkool salade met parelcouscous

Deel deze post

Met bloemkool heb ik een beetje een haat liefde verhouding. Ik weet wel zeker dat ik niet de enige ben. Bloemkool moet je voor mij altijd een beetje lekker maken. Natuurlijk moet je al het eten lekker maken of in ieder geval lekker eten, maar met bloemkool heb ik dat. Dat kan natuurlijk met een kaassausje of in een andere bloemkool ovenschotel. Dat vind ik een sowieso een heel goed idee. Alleen de meest gezonde recepten zijn. Dat moet ook anders kunnen bloemkool. Dat betekent niet dat ik de ovenschotels niet meer maak. Maar er is meer mogelijk. Zo ging ik de bloemkool roosteren met favoriete kruiden en er een lekker pittig gerecht van maken en dat was een goed idee. Zelf heb ik er nog een beetje gehakt bij geroerbakt, maar het is even goed mogelijk om er een vegetarische geroosterde bloemkool salade van te maken met parelcouscous. Het hele bloemkoolrecept deel ik met je in dit receptblog.

Ingrediënten voor de geroosterde bloemkool salade met parel couscous voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 1 rode ui
  • 1 knoflook teen
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 gram parelcouscous
  • 2 eetlepels ras el hanout kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van de geroosterde bloemkool salade met ras el hanout

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, grillpan, snijplank, mes of hakmolen, knoflookpers, spatel

Geroosterde bloemkool salade met parel couscous recept van foodblog Foodinista

Recept voor de geroosterde bloemkool salade met parel couscous

Kook het water met het bouillonblokje voor de parelcouscous en kook de parelcouscous volgens de verpakking in de bouillon voor meer smaak.

Snijd de bloemkool fijn en smeer de grillpan in met olijfolie en grill de bloemkool op een lage verhitting om en om voor 10 minuten.

Snijd of hak ondertussen de rode ui fijn. Als je hakt in de hakmolen dan kan de knoflook er ook bij. Verhit de olijfolie in de wok. Wok het gehakt in de wok. Wok de rode ui en de knoflook mee voor vijf minuten. Meng de ras el hanout kruiden door de groente en het gehakt. Meng ook de bloemkool door het gehakt en de ui.

Verdeel vervolgens de parelcouscous over de borden en verdeel de geroosterde bloemkool mix over de parel couscous.

Bloemkoolrecepten van Foodblog Foodinista

Meer bloemkoolrecepten maken? Maak dan ook eens de bloemkoolsoep met truffel of probeer voor de afwisseling eens de bloemkoolpizza bodem met een verrassend topping!

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie