Gevarieerd en makkelijk weekmenu Foodblog Foodinista

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 15

Deel deze post

Vrijdag de 13e? Daar doen we toch niet aan. We kijken gewoon vooruit naar weer een gevarieerd en makkelijk weekmenu met daarin een variatie aan recept waarmee je de week wel door komt. Waar kijk je de aankomende week erg naar uit? Dat is voor mij diverse, sowieso gaat het wel 24 graden worden en veel zon dus laat de barbecue maar aan staan en laten we ons verder richten op heerlijke lenterecepten die we hopelijk na een werkdag in het zonnetje in de tuin kunnen eten. Goed idee denk ik zo?

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 15

Maandag – Italiaanse tomatensoep met cannellinibonen

Tomatensoep met cannellinibonen gevarieerd en makkelijk weekmenu foodblog Foodinista

Zoals iedere week starten we de week weer met een gezonde soep. Deze keer een lentesoep. Een goede gevulde tomatensoep met cannellinibonen. Dit zijn grotere witte bonen met een stevige bite die deze vegetarische soep een goede en stevige vulling geeft.

Dinsdag – Marokkaanse zoete stoofschotel

Zomerse stoofschotel met parelcouscous en courgette recept van foodblog Foodinista

Deze stoofschotel kun je wellicht al in het weekend maken of op maandag voorbereiden, waarmee je op dinsdag een heerlijk geurende en zachte Marokkaanse stoofschotel in rap tempo op tafel hebt staan. Mijn tips, maar direct een grotere hoeveelheid, want je wilt deze stoofschotel toch nog wel een andere keer eten.

Woensdag – Pasta met frisse cherry tomaatjes

Pasta met frisse cherrytomaatjes recept van receptblog Foodinista

Woensdag is regelmatig een drukke dag met sportclubs en andere activiteiten. Een snelle en voedzame maaltijd zet je op tafel met deze pasta met cherrytomaatjes in kruidensaus.

Donderdag – Flammkuchen met witte asperges en ham

Recept voor flammkuchen met witte asperges van Foodblog Foodinista

Het is pizzatijd! En de asperges mogen dit seizoen natuurlijk niet ontbreken dus we maken en eten een flammkuchen met asperges en ham.

Vrijdag – Kippenpootjes in Coca Cola Marinade

Kippenpootjes in Coca Cola van de barbecue Foodblog Foodinista

Weekend en mooi weer dus de barbecue kan aan! Varieer met kippenpootjes en marineer de kippenpootjes in een frisse en zoete coca cola marinade. En valt het lenteweer tegen? Dan zijn deze kippenpootjes heerlijk met frietjes en snijboontjes en bereid je ze gewoon in de oven. Het is tenslotte weekend!

Zaterdag – Borrelsalades met zalm en forel

Zalmsalade en forelsalade zelf maken receptblog Foodinista

Weekend en dat betekend? Tijd om te borrelen. Je salades en smeerseltjes maak je zelf snel en simpel. Mijn tip maak eens zelf je vissalade, zoals deze salades met zalm en forel.

Zondag – Wentelteefjes met gekarameliseerd banaan

Bananen wentelteefjes ontbijt recept foodblog Foodinista

Zondag en tijd voor rust. Je kunt de zondagochtend niet beter beginnen met een goed ontbijt en wat tijd voor je zelf. Maak je wentelteefjes een keer anders en bereid deze in de oven met gekarameliseerde banaan.

Meer recepten en een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Stan
    Geplaatst op 23:19h, 14 april

    Lekker weekmenu, super bedankt! Ga de wentelteefjes zeker proberen, echt iets lekkers voor op de zondag

  • admin
    Geplaatst op 09:45h, 16 april

    Leuk! En graag gedaan. Extra leuk als je even laat weten hoe de wentelteefjes bij jou zijn geworden!

Geef een reactie