Zoete drumsticks marinade ovenrecept foodblog foodinista

Zoete drumsticks uit de oven

Deel deze post

Drumsticks vind ik op veel momenten lekker, maar nu ben ik even in de snacksfeer met koningsdag in de agenda, want er kom een fantastische feestdag aan en dan zijn een aantal lekkere snackjes altijd fijn voor bij de borrel of voor op de barbecue, zoals deze zoete drumsticks die je kunt voorbereiden voor de barbecue of kunt grillen in de oven en ook lekker koud kunt eten bij een wijntje of biertje. Lekker snacken van de zoete drumsticks. Natuurlijk zijn drumsticks ook nog steeds heel erg lekker bij het avondeten met een frisse salade, eet ze zoals jij wilt, maar dan wel met deze zoete marinade.

Benodigdheden zoete drumsticks 8 stuks

8 drumsticks
2 eetlepels honing
3 eetlepels sojasaus
halve theelepel sesamolie
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel palmsuiker, kokosbloesemsuiker of bruine suiker
1 teentje knoflook
snufje peper
snufje zout

Tips voor de bereiding van de zoete drumsticks

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten, marineren 2 uur en oven 45 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, folie, knoflookpers, lepel, theelepel, braadslede, mesje, snijplank

Recept zoete drumsticks

Marineer de drumsticks minimaal twee uur vooraf dan is de zoete marinade goed ingetrokken in de drumsticks wat veel lekkerder is.

Marineren van de zoete drumsticks

De drumsticks kunnen in de braadslede. Het is het makkelijkst, wanneer je deze braadslede ook op fornuis kunt gebruiken en daarna direct in de oven kunt gebruiken dit voorkomt veel rotzooi. Pers in een apart kommetje de knoflook uit en meng deze met de suiker, honing, olie, peper, zout, sojasaus, sesamolie, zonnebloemolie. Giet vervolgens de marinade over de drumsticks en smeer deze goed in de drumsticks met je handen. Laat de drumsticks minimaal twee uur marineren.

De drumsticks grillen

Verwarm de oven voor op 160 graden. Braad eerste de drumsticks vijf minuten aan in de braadslede, zodat de buitenkant al mooi een gouden gloed krijgt. Plaat de drumsticks vervolgens nog 45 minuten in de oven op 160 graden, zodat de binnenkant mals en gaar kan worden. Diner of snacktijd!

Meer kiprecepten maken? Wat dacht je van de volgende recepten op de blog:

– Variëer met kip drumsticks en marineer de drumsticks in Coca Cola.
– Stoven met kip in Belgisch bier.
– Of grill en hele kip op de barbecue.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.

2 Reactie's

Geef een reactie