Coca Cola kipfluifjes barbecuerecept Foodblog Foodinista

Kippenpootjes in Coca Cola van de barbecue

Deel deze post

Ik ben denk ik niet de enige die vind dat dit barbecueseizoen een beetje langzaam op gang komt? Daarom stonden er bij mij aardig wat recepten al een tijdje op het verlanglijstje om te maken deze zomer, maar simpelweg kwam het er gewoon niet van. Zo heb ik al wel een bierkip gegrild, dessertbananen gemaakt en ben ik al druk geweest met schol op de barbecue, maar ook kippenpootjes in coca cola stonden op het receptenlijstje. Het zijn van die dingetjes die afwisselend zijn en moeten gebeuren. Zo maakte ik deze kippenpootjes in Coca Cola eigenlijk best wel onverwacht en had ik alleen cola light in huis. Even spannend dus of de smaak van de Cola ook zou proeven, want de suiker is toch heel anders. Normale Cola drink ik eigenlijk niet thuis, vandaar. Maar de Cola smaak kon je heel goed proeven en natuurlijk bouw je een mooie marinade rond de Cola. Hoe ik mijn Kippenpootjes in Coca Cola maakte? Lees het nu in het recept, maak vandaag de marinade en leg ze morgen op de grill.

Kippenpootjes in Coca Cola van de barbecue Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor 10 kipkluifjes

10 kipkluifjes
1 theelepel gerookte paprikapoeder
2 eetlepels barbecuesaus
200 ml Coca cola light
1 theelepel honing
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel pittige mosterd
2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van de kippenpootjes in Coca Cola op de barbecue

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijd: Marineren 20 minuten, marineren 12 uur en barbecue 30 minuten. Ook in de oven smaken ze natuurlijk heel goed!
Benodigdheden: maatlepels of lepels, garde, 2 mengschalen, barbecuetang, barbecue, ovenschaal, folie

Recept voor de Coca Cola kippenpootjes in Cola light

Marineer de kippenpootjes 12 uur voor de bereiding van de kippenpootjes. Maak als eerste de marinade. Meng in de mengschaal de paprikapoeder, barbecuesaus, cola, honing, ketchup, mosterd en olijfolie. Klop deze met de garde tot een gladde marinade, zodat in ieder geval alle sausjes gemengd saus. Het is een hele dunne marinade. Verdeel de kippenpootjes in een andere schaal en giet de marinade er overheen. Dek de kip af met de folie en laat de kip in de koelkast 12 uur marineren.

Grill de kippenpootjes om en om op de barbecue gaar in ongeveer 30 minuten of in 40 minuten in de oven op 190 graden in een ovenschaal met een beetje marinade in de ovenschaal.

Meer barbecue recepten van Foodblog Foodinista

Gaat de barbecue aan? Variëer dan met deze halloumispiesjes, garnalenspiesjes en maak er een frisse mangokomkommersalade bij.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Maris
    Geplaatst op 13:22h, 20 juli

    oehhh lekker! Kip en cola is een goddelijke combinatie

Geef een reactie