28 apr Flammkuchen met witte asperges en ham
Flammkuchen de oplossing voor een simpel en snel diner. Lekker met een salade. Je kunt het flammkuchendeeg zelf maken, maar daar kiezen we niet voor. We delen leuke topping tips, zoals dit lente idee. De flammkuchen met witte asperges en ham. Heerlijk met een frisse salade en binnen 20 minuten staat er een heerlijke lunch of een diner op tafel. Simpel en lekker met veel groente. Wist je dat de flammkuchenbodem minder zwaar is dan een pizzabodem? Een aanrader dus en het valt niet zo zwaar op de maag. Het zelf versieren en decoreren is natuurlijk ook heel leuk. Ook met de kids.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten flammkuchen met witte asperges en ham voor 2 personen
- 1 rol flammkuchendeeg
- 150 ml creme Fraiche
- 250 gram witte asperges
- 75 gram hamblokjes
- 75 gram extra belegen kaas
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- handje verse peterselie
- handje verse bieslook
- eetlepel olijfolie
- snufje peper en zout
- handje Parmezaanse kaas
TIP! Voor recepten waar asperges niet heel worden bereid, koop ik bij de aspergeboer aspergepuntjes. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs en ze zijn ook makkelijk in de bereiding. Zoals het koken in een steelpan.
Tips voor de bereiding van de flammkuchen met witte asperges
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten
Klaarzetten in de keuken voor het bereiden van flammkuchen
- pan
- snijplank
- dunschiller
- mes
- kaasrasp
- bakpapier (meestal al in de flammkuchen verpakking)
- knoflookpers
Recept flammkuchen met witte asperges met ham
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Asperges bereiden
Kook het water voor de asperges met een snufje zout, waar je zometeen de asperges in gaat koken. Schil de asperges met de dunschiller en snijd de kontjes van de asperges af. De asperges kun je koken in een kleinere pan, want de asperges gaan in kleinere stukjes op de flammkuchen. Snijd de asperges dan ook in kleinere stukjes. Verdeel de asperges in drie stukken. Kook de asperges voor drie minuten. De asperges garen vervolgens nog verder in de oven.
Topping voor de flammkuchen
Rol de bodem voor de flammkuchen uit op de ovenplaat. Maak het sausje voor de flammkuchen bodem. Meng de cremefraiche met een snufje zout, fijngesneden peterselie en bieslook. Bewaar ook kruiden voor de garnering. En knijp de knoflook uit. Meng ook deze door het sausje. Smeer de saus uit over de flammkuchen bodem.
Flammkuchen de oven in
Snijd de rode uit in ringen. Verdeel vervolgens de rode ui, witte asperges en de ham over de flammkuchen. Maak de flammkuchen af met de geraspte kaas en druppel er een beetje olijfolie overheen. Plaats de flammkuchen voor vijftien tot twintig minuten in de oven op 200 graden. Dit is even afhankelijk van de je eigen oven.
Eet de flammkuchen met witte asperges als diner of deel de flammkuchen uit als een lente feesthapje!
Meer aspergerecepten vinden op foodblog Foodinista?
Denk dan ook eens aan de volgende aspergerecepten:
- Wat dacht je van een risotto met witte asperges en oude Hollandse kaas.
- Pasta met groene asperges en geitenkaassaus.
- Of een ovenschotel met asperges, kabeljauw en garnalen.
Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.
Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's