Flammkuchen met witte asperges recept Foodblog Foodinista

Flammkuchen met witte asperges en ham

Deel deze post

Ik ben gewoon dol op de flammkuchen, eerlijk toen de flammkuchen net werd geïntroduceerd moest ik een beetje wennen. Het is toch heel anders dan een pizza en dan is de dunnere bodem echt even wennen. Sowieso was mijn eerste Flammkuchen op Taste of Amsterdam een echte misser. De flammkuchenn was toen zo super hip en trendy dat je een half uur moest wachten op je flammkuchen. Daar kwam je natuurlijk pas achter toen je éénmaal had besteld en doordat het zo ontzettend druk was konden ze de vraag sowieso volgens mij niet echt aan. Sowieso was ik al aardig hoog zwanger en had ik onwijze honger, heel de dag, dus miste mijn eerste flammkuchen echt compleet de boot. De topping was droog en het deeg een beetje het zelfde. Het heeft bij mij dan ook een tijdje geduurd eer de eerste flammkuchen werd gegeten. Een keer spontaan bij een etentje. Toen vond ik het heerlijk! En in de supermarkt kwam ik het flammkuchendeeg tegen kwam van Tante Fanny. Supersimpel en leuk om je eigen Flammkuchen te maken. Een veel lichtere pizza eigenlijk die je makkelijker kunt verteren. Bij dit soort past natuurlijk een echte flammkuchen met witte asperges en ham. Al is de hype al een beetje voorbij, ik blijf fan!

Recept voor flammkuchen met witte asperges van Foodblog Foodinista

Ingrediënten flammkuchen met witte asperges en ham voor 2 personen

1 rol flammkuchendeeg van tante Fanny
150 ml creme Fraiche
250 gram witte asperges*
75 gram hamblokjes
75 gram geraspte jonge kaas
1 rode ui
1 teentje knoflook
handje verse peterselie
handje verse bieslook
eetlepel olijfolie
snufje peper en zout

*Voor recepten waar asperges niet heel worden bereid, koop ik bij de aspergeboer aspergepuntjes. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs en ze zijn ook makkelijk in de bereiding. Zoals het koken in een steelpan.

Tips voor de bereiding van de flammkuchen met witte asperges

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, dunschiller, mes, kaasrasp, bakpapier, knoflookpers

Recept flammkuchen met witte asperges met ham

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook het water voor de asperges met een snufje zout, waar je zometeen de asperges in gaat koken. Schil de asperges met de dunschiller en snijd de kontjes van de asperges af. De asperges kun je koken in een kleinere pan, want de asperges gaan in kleinere stukjes op de flammkuchen. Snijd de asperges dan ook in kleinere stukjes. Verdeel de asperges in drie stukken. Kook de asperges voor drie minuten. De asperges garen vervolgens nog verder in de oven.

Rol de bodem voor de flammkuchen uit op de ovenplaat. Maak het sausje voor de flammkuchen bodem. Meng de cremefraiche met een snufje zout, fijngesneden peterselie en bieslook. Bewaar ook kruiden voor de garnering. En knijp de knoflook uit. Meng ook deze door het sausje. Smeer de saus uit over de flammkuchen bodem.

Snijd de rode uit in ringen. Verdeel vervolgens de rode ui, witte asperges en de ham over de flammkuchen. Maak de flammkuchen af met de geraspte kaas en druppel er een beetje olijfolie overheen. Plaats de flammkuchen voor vijftien tot twintig minuten in de oven op 200 graden. Dit is even afhankelijk van de je eigen oven.

Eet de flammkuchen met witte asperges als diner of deel de flammkuchen uit als een lente feesthapje!

Meer aspergerecepten vinden op foodblog Foodinista?

Denk dan ook eens aan de volgende aspergerecepten:
– Wat dacht je van een risotto met witte asperges en oude Hollandse kaas.
Pasta met groene asperges en geitenkaassaus.
– of een ovenschotel met asperges, kabeljauw en garnalen.

Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie