Groentespiraaltaartjes recept van foodblog Foodinista

Groentespiraaltaartjes met kaas

Deel deze post

Met dit recept maak je mini versies van de groentespiraaltaart. Groentespiraaltjes in bladerdeeg uit het vuistjes. Deze mini groentespiraaltaartjes zijn lekker uit het vuistje, als bijgerecht of leuk voor in de lunchbox. Groentespiraaltjes met kaas erbij voor bij de borrelplank met kaas of gewoon omdat ze lekker zijn als verassend bijgerechtje, maar in ieder geval zijn deze groentespiraaltaartjes een éénpersoons versie.

Dat is weer eens iets anders en ze zijn eigenlijk ook heel simpel en leuk te maken. Daarbij ook kidsproof en een leuk projectje om samen met je kindje in de keuken te maken. Rollen maar is eigenlijk het idee! Rollen met bladerdeeg en je favoriete groente. Stiekem vind ik het een soort heerlijke en verantwoorde variant van het saucijzenbroodje. Het begint nu allemaal wel heel erg lekker te worden, maar ik ben nog al enthousiast over het recept van deze groentespiraaltaartjes met kaas. Hier komt het recept dan ook.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Groentespiraaltaartjes met kaas recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor 10 groentespiraaltaartjes

  • 10 vellen bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 150 gram jong belegen kaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de groentespiraaltjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: bereiding 30 minuten en oven 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, dunschiller, mandoline, kaasschaaf, garde, schaaltje, kookkwast, lepel, schaal, muffinplaat

Tip: Natuurlijk kun je de ingrediënten voor de groentespiraaltjes ook wisselen. Gebruik bijvoorbeeld aubergine of serranoham.

Groentespiraaltaartjes met kaas recept van foodblog Foodinista

Recept groentespiraaltaartjes met kaas

Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 210 graden.

Groente bereiden voor groentespiraaltjes in bladerdeeg

Schil de wortel en snijd de wortel op de mandoline in stroken. Kijk bij alles op de mandoline altijd uit voor je vingers. Herhaal het stroken snijden met de courgette. Zowel de stroken van de wortel als de courgette zijn te lang dus snijd deze allemaal door de helft. Bewaar deze apart. Schaaf de kaas in plakjes dit kan met de kaasschaaf.

Bladerdeeg groentespiraaltjes maken

Nu gaat het rollen beginnen. Snijd bij het rollen steeds een plakje bladerdeeg door de helft. Stapel als eerste een plakje bladerdeeg, strookje wortel, courgette, kaas, bladerdeeg, courgette, kaas, bladerdeeg en rol dit strak op. Plaats het groente spiraaltje in de muffinvorm. Dit kan een beetje loslaten. Dat is geen probleem. De kaas gaat bij het bakken smelten en zal de bladerdeeg groente spiraaltjes weer binden.

Herhaal dit nog negen keer. Heb je uiteindelijk meer wortel dan courgette wissel dit dan een beetje af.

Groentespiraaltjes bakken

Kluts het ei met een snufje peper en zout. Smeer de groentespiraaltjes in met ongeveer de helft van het ei, zodat de groentespiraaltjes mooi goud bruin worden. Strooi vervolgens de strooikaas en de organo over de groentetaartjes. Plaats de groentetaartjes in de oven voor 20 minuten op 210 graden. Haal deze even uit de oven en laat de oven afkoelen naar 180 graden. Laat de taartjes dan nog verder garen voor 10 minuten op 180 graden.

Recepten voor hartige snacks en taarten van Foodblog Foodinista

Meer recepten en inspiratie voor hartige taarten? Wat dacht je van de volgende recepten:

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie