Groentespiraaltaartjes recept van foodblog Foodinista

Groentespiraaltaartjes met kaas

Deel deze post

De groente spiraaltaart zag ik al regelmatig online voorbij komen. Een blikvanger vind ik het en zelf heb ik deze nog niet gemaakt. Te veel recepten en te weinig tijd kunnen we eigenlijk wel zeggen. Een ander idee wat ik ook al lange tijd had was een andere versie van de groente spiraaltaart dat zijn kleine groentespiraaltaartjes. Groentespiraaltjes met kaas erbij voor bij de borrel, de lunchbox of gewoon omdat ze lekker zijn als verassend bijgerechtje, maar in ieder geval een éénpersoons versie. Dat is weer eens iets anders en ze zijn eigenlijk ook heel simpel en leuk te maken. Daarbij ook kidsproof en een leuk projectje om samen met je kindje in de keuken te maken. Rollen maar is eigenlijk het idee! Rollen met bladerdeeg en je favoriete groente. Stiekem vind ik het een soort heerlijke en verantwoorde variant van het saucijzenbroodje. Het begint nu allemaal wel heel erg lekker te worden, maar ik ben nog al enthousiast over het recept van deze groentespiraaltaartjes met kaas. Hier komt het recept dan ook.

Groentespiraaltaartjes met kaas recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor 10 groentespiraaltaartjes

10 vellen bladerdeeg
1 courgette
1 wortel
150 gram jong belegen kaas (van een blok kaas)
1 ei
1 theelepel oregano
2 eetlepels Parrano strooikaas
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de groentespiraaltjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: bereiding 30 minuten en oven 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, dunschiller, mandoline, kaasschaaf, garde, schaaltje, kookkwast, lepel, schaal, muffinplaat

Tip: Natuurlijk kun je de ingrediënten voor de groentespiraaltjes ook wisselen. Gebruik bijvoorbeeld aubergine of serranoham.

Groentespiraaltaartjes met kaas recept van foodblog Foodinista

Recept voor de groentespiraaltaartjes met kaas

Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 210 graden.

Schil de wortel en snijd de wortel op de mandoline in stroken. Kijk bij alles op de mandoline altijd uit voor je vingers. Herhaal het stroken snijden met de courgette. Zowel de stroken van de wortel als de courgette zijn te lang dus snijd deze allemaal door de helft. Bewaar deze apart.

Schaaf de kaas in plakjes.

Nu gaat het rollen beginnen. Snijd bij het rollen steeds een plakje bladerdeeg door de helft. Stapel vervolgens als eerste een plakje bladerdeeg, strookje wortel, courgette, kaas, bladerdeeg, courgette, kaas, bladerdeeg en rol dit strak op. Plaats het groente spiraaltje in de muffinvorm. Dit kan een beetje loslaten. Dat is geen probleem. De kaas gaat bij het bakken smelten en zal alles weer binden.

Herhaal dit nog negen keer. Heb je uiteindelijk meer wortel dan courgette wissel dit dan een beetje af.

Kluts het ei met een snufje peper en zout. Smeer de groentespiraaltjes in met ongeveer de helft van het ei, zodat de groentespiraaltjes mooi goud bruin worden. Strooi vervolgens de strooikaas en de organo over de groentetaartjes.

Plaats de groentetaartjes in de oven voor 20 minuten op 210 graden. Haal deze even uit de oven en laat de oven afkoelen naar 180 graden. Laat de taartjes dan nog verder garen voor 10 minuten op 180 graden.

Recepten voor hartige snacks en taarten van Foodblog Foodinista

Meer recepten en inspiratie voor hartige taarten? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
– Of maak een hartige tonijntaart.
– Of ga voor de pompoentaart.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie