11 jan Ciabatta caprese
Heerlijk als ontbijt in het weekend, lunch of snij ze in stukjes en je hebt heerlijke partyhapjes! Deze ciabatta caprese met heerlijke mozarella en tomaat. Het broodje is heel snel gemaakt en heerlijk vers.
Benodigdheden voor 2 personen of 10 hapjes ciabatta caprese:
1 bol mozarella
1 ciabatta brood
6 cherry tomaatjes of kleine roma tomaatjes
5 basilicum blaadjes
2 eetlepels groene pesto
1 eetlepel olijfolie
snufje peper
Recept voor ciabatta caprese
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het ciabattabrood in de lengte open en deel het in twee stukken. Smeer het vervolgens in met de olijfolie (dit kan makkelijk met een kwastje anders met de achterkant van een lepel) en verdeel vervolgens de groene pesto over het brood. Deze maak ik altijd zelf.
Laat het brood vervolgens 5 minuten grillen in de oven (als het een vers is) Is het een afbakbrood dan 10 minuten.
Snij ondertussen de tomaten in plakjes en doe dit ook met de mozarella.
Als de ciabatta uit de oven is, zet dan de oven terug naar 150 graden.
Verdeel de mozarella en tomaatjes over de ciabatta. En plaats deze 10 minuten terug in de oven op 150 graden.
Knip de basilicum fijn en als de broodjes uit de oven komen verspreid deze er overheen!
Voor een maaltijd verdeel de twee delen op aparte borden en als partyhapje? Snijd ze in stukjes van 2,5 cm breed. En je hebt je eigen home made pizza hapjes!
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's