Gehaktbrood met ei, kaas en gevulde ham recept van Foodblog Foodinista

Gehaktbrood met ei, kaas en rauwe ham – Gehaktbrood recept

Deel deze post

Ham, kaas en eieren en dat gaan we samenbrengen in een een mooi gehaktbrood recept met ham, kaas en ei. Gehaktbrood maken is niet moeilijk. Je bak vaardigheden, zijn eigenlijk niet nodig. Een gehaktbrood bakken in een cakevorm is niet niet moeilijk. De kunst bestaat vooral uit het gehakt goed op smaak brengen.

Recept hemels gehaktbrood

De kunst voor het maken van een goed gehaktbrood deele ik een tijdje terug al met je toen ik het direct populaire recept Italiaans gehaktbrood. Wauw de reacties! Niet alleen op de blog en op social media, maar ook thuis werd het heel goed ontvangen. Eigenlijk wel logisch, want zo’n gehaktbrood is ideaal voor het verstoppen van groente, want ook dat gaat er in en daarbij is het bijzonder smaakvol. Je bent even druk in de keuken, maar wanneer je eenmaal wilt gaan eten dan kun je ook snel aan tafel. Dus het hele gezin was wel enthousiast. Van de kleintjes tot de grote eters en ik vertel je ook dat komt bij ons niet vaak voor.

Met deze reden ging ik de keuken in voor nog een lekkere variatie voor de Paasdagen een lekker en origineel Paas recept, wanneer we weer met het gezin aan tafel gaan zitten. Kortom een gehaktbrood variatie die daar dus perfect bij past en natuurlijk op andere dagen ook heel lekker is. Het gehaktbrood met ei, kaas en rauwe ham. Gevarieerd op het Italiaans gehaktbrood recept, maar een beetje anders. Het gehaktbrood is onder andere gevuld met hele eieren en kaas en omwikkeld met rauwe ham. Nog een recept voor gehaktbrood ei? Bekijk dan ook het Indonesisch gehaktbrood.

Dit gehaktbrood recept met ham, kaas en ei is een echt Nederlands gehaktbrood recept en lees hier hoe je het gehaktbrood zelf maakt.

Volg Foodblog Foodinista op Facebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

Alvast een tip: Bewaren gehaktbrood

Het gehaktbrood is groot en krijgt de grote van een kleine cake of brood. Het gehaktbrood kun je zowel warm eten bij de avondmaaltijd, maar is tot 3 dagen na bereiding nog heel lekker. Eet het nog een keer bij de avondmaaltijd of als lunch op een broodje. Invriezen is i.v.m. de kaas en het ei geen aanrader ook de ham zal dan slap worden.

Gehaktbrood met ei, kaas en gevulde ham recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Gehaktbrood met ei, kaas en rauwe ham voor 12 porties

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 300 gram kippengehakt
  • 2 handjes geraspte extra belegen kaas
  • 200 gram plakken rauwe ham
  • 3 harde gekookte eieren
  • 1 rauw ei
  • 1 wortel
  • handje verse bieslook
  • handje verse peterselie
  • 2 eetlepels tomatenblokjes
  • 2 eetlepel paneermeel
  • 1 ui
  • snuf peper en zout
Gehaktbrood met ei en rauwe ham - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van het gehaktbrood met ei, kaas en rauwe ham

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en oven tijd 80 minuten plus een keer kantelen
Benodigdheden: snijplank, mengschaal, hakmolen is makkelijk, mes, cakevorm van formaat 16 cm lang (geen grote vorm, dan breekt gehaktbrood makkelijk), ovenplaat, bakpapier, 2 spatels

Waar eet je gehaktbrood bij?

Eet tips: Ook lekker met aardappelpuree en geroosterde groene asperges of met sperzieboontjes. Het gehaktbrood is ook heel lekker op brood.

Gehaktbrood met ei, kaas en gevulde ham recept van Foodblog Foodinista

Recept Gehaktbrood met ei, kaas en rauwe ham

Kook de eieren hard. Laat de eieren afkoelen in de koelkast.

Vulling maken voor het gehaktbrood

We starten met het maken van de vulling voor het gehaktbrood. Snipper de ui, wortel, peterselie en bieslook. Meng deze in een schaal met de paneermeel en een snuf peper en zout. Breek het ei en meng de tomatenblokjes door de vulling van het gehaktbrood. Rasp de kaas door de gehaktvulling. Nu is het tijd om het gehakt er door heen te kneden. Kneed zowel het rundergehakt als kipgehakt door de basis voor het gehaktbrood. Zorg dat de vulling goed verspreid is door het hele gehakt. Zet het gehakt even apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden en pel de eieren.

Gehaktbrood in het bakblik

Bekleed het bakblik en zorg dat er rauwe ham over het blik heen hangt, zodat je het gehaktbrood dicht kunt vouwen. Invetten is niet nodig, want de rauwe ham is vet genoeg. Druk het gehakt in het bakblik, ongeveer 1/3 deel. Druk de eieren langwerpig en achter elkaar in het bakblik en herhaal vervolgens met het gehaktmengsel in het bakblik. Bekleed het gehaktbrood met de rauwe ham. Plaats het gehaktbrood in de oven voor 45 minuten op 180 graden.

Gehaktbrood kantelen

Zet een snijplank neer en leg dat bakpapier op, dan kun je het vet opvangen

Het gehaktbrood is nu grotendeels in de oven gebraden en heeft een vaste vorm gekregen. De rauwe ham bakt alleen niet zo als spek. Dus we gaan nog even door. Haal het bakblik met het gehaktbrood met ei, kaas en rauwe ham uit de oven. Keer het gehaktbrood voorzichtig om op een kunststof snijplank bekleed met bakpapier. Uit het bakblik komt veel vet dit kun je alvast even afdeppen en opvangen. Verplaats het gehaktbrood zonder dat het breekt met behulp van de spatels naar de bakplaat met bakpapier. Strooi rondom nog twee eetlepels paneermeel. Dit vangt het vet op en eventueel kaas wat weg loopt, zodat het niet over de hele bakplaat uitloopt. Laat het in de oven nog even verder grillen voor 25 minuten op 200 graden, zodat het gehaktbrood rondom mooi knapperig gegrild is.

Meer ovenschotel recepten van Foodinista?

Laat je dan ook inspireren door één van de volgende recepten.

  • Ook heel smakelijk is de andijviestamppot ovenschotel met appel en brie, waarvoor je het recept hier kunt vinden
  • Iets anders, maar heel lekker! Maak dan ook eens deze ovenschotel met kabeljauw en asperges
  • Een echte favoriet met vis? Dat is de ovenschotel voor gevulde courgettes met tonijn, waarvoor je het recept hier gaat vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie