Lente bokkenpootjes tiramisu met advocaat - Toetje recept voor Pasen -Foodblog Foodinista

Lente bokkenpootjes tiramisu met advocaat – Toetje recept voor Pasen

Deel deze post

Een lekker toetje na een maaltijd, waarbij je zeker wel wat ruimte mag over houden of gewoon bij de koffie wanneer er iets te vieren valt, zoals tijdens de Paasdagen. Dan wil je deze Lente bokkenpootjes tiramisu met advocaat.

Tijdens de Paasdagen komen we weer bij elkaar voor extra gezelligheid of willen we meestal iets lekkers op tafel zetten. Deze lente bokkenpootjes tiramisu met advocaat is dan een leuk en lekker idee. Wij kennen tiramisu natuurlijk als het Italiaanse recept en de echte klassieker. Maar ondertussen weten we ook dat we met tiramisu kunnen spelen en bijvoorbeeld onze Nederlandse smaken kunnen toevoegen.

Tiramisu recepten

Andere recepten op Foodblog Foodinista zijn bijvoorbeeld een tiramisu met speculaas, stoofpeertjes en amaretto voor de kerstdagen en Schrobbelèr tiramisu voor carnaval. De tiramisu recepten hebben iets gemeen: Nederlandse smaakmakers en alcohol. De Nederlandse ingrediënten zorgen natuurlijk voor leuke en lekkere variaties, maar ook kinderen, bij mij thuis in ieder geval, vinden tiramisu erg lekker. Dan is alcohol geen goed idee helaas. Daar ging ik over nadenken en ik wilde een kindvriendelijke tiramisu op tafel zetten. Al eerder maakte ik de super populaire Bokkenpootjes tiramisu zonder alcohol, maar nu voor de Paasdagen kwam ik deze gele lente bokkenpootjes tegen met advocaat chocolade smaak en wilde ik toch ook een volwassen versie maken voor de Paasdagen met deze lente bokkenpootjes en advocaat.

Toetjes recepten voor een grote groep

Ben je tijdens de paasdagen met een grote groep? Maak dan een alcohol vrije versie met de bokkenpootjes tiramisu en vervang dan in het bokkenpootjes tiramisu recept de bokkenpootjes door de gele bokkenpootjes en maak ‘voor de grote mensen’ deze bokkenpootjes tiramisu met advocaat. Zo is iedereen tevreden en kan er lekker gesnoept worden tijdens de Paasdagen. Daarbij heb je direct een tafel vol gezelligheid.

Toetje met bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn natuurlijk hele lekkere koekjes en met bokkenpootjes kun je heel goed een tiramisu maken. Het kruimelige, de amandelen en dan de chocolade die samen smelt! Heerlijk! Een goede basis voor een tiramisu en de bokkenpootjes koekjes zelf geven al heel veel smaak aan de tiramisu. Dit zorgt er voor dat je de tiramisu ook nog heel snel kunt maken en met weinig ingrediënten. Zo zet je een leuk feestelijk toetje op tafel of een heel lekker feestelijk recept, want wanneer je geen taartenbakker bent kun je alsnog feestelijk verrassen. Maar hoe maak je de Paastiramisu met bokkenpootjes en advocaat? Ik ga het bokkenpootjes tiramisu recept met advocaat nu met je delen!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Lente bokkenpootjes tiramisu met advocaat - Toetje recept voor Pasen -Foodblog Foodinista

Ingrediënten Pasen Bokkenpootjes tiramisu met advocaat voor 10 personen

  • 1 bak mascarpone 500 gram
  • 2 eieren
  • 5 kopjes espresso (cafeïne vrij) het is voor de smaak
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels advocaat
  • 2 eetlepels koffielikeur
  • 400 gram lente bokkenpootjes
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 5 paaseitjes (naar smaak)

Nog een leuk toetje voor de Paasdagen? Bekijk hier de frisse tiramisu triffle met advocaat en abrikozen.

Lente bokkenpootjes tiramisu met advocaat - Toetje recept voor Pasen -Foodblog Foodinista
Verblijf_lente_2023

Tips voor het bereiden van de bokkenpootjes tiramisu

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, garde, staafmixer, lepel, hakmolen, theelepel, pannenlikker, schaaltje, koekenpan, strooibusje

De Paastafel gezellig maken? Bekijk hier leuke tips voor een gezellige Paastafel.

De tiramisu is gemaakt in deze schaal en past perfect

Recept lente bokkenpootjes tiramisu met advocaat

Zelf bokkenpootjes tiramisu maken is niet moeilijk. Volg de volgende stappen en de lente bokkenpootjes tiramisu is klaar voor je het weet.

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de bokkenpootjes er in soppen. Breng de koffie op smaak met de koffie likeur.

Tiramisu room kloppen

Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. De dooiers en de eiwitten bewaar je in een aparte schaal. Klop de dooiers los met één eetlepel suiker. De helft van de mascarpone mag er bij. Klop de eiwitten met de suiker tot witte strakke koppen. Klop de andere helft van de mascarpone door de eiwitten met een garde. Breng beiden schalen mascarpone ieder op smaak met twee eetlepels advocaat. Zet even apart.

Heel veel leuks voor de paastafel.

Bodem maken voor de Bokkenpootjes tiramisu

Sop de bokkenpootjes in de koffie en plaats de bokkenpootjes in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Bewaar de koffie nog, want je gaat nog een laag bedekken. Voor de eerste laag heb je bijna één pak nodig, gemiddeld gaat er 200 gram in laag bokkenpootjes. Uiteindelijk willen we voor de versiering drie bokkenpootjes over houden. Houd daar rekening mee. Schep de helft van de mascaroneroom met eierdooiers over de bokkenpootjes. Herhaal de bokkenpootjes nog een keer. Bedek met de mascarpone met met de eiwitten, je merkt dat deze structuur anders is, de bokkenpootjes. Bestrooi de mascarpone met cacaopoeder. Dip de laatste bokkenpootjes in de koffie en verdeel deze over de toplaag. Plaats de bokkenpootjes tiramisu in de koelkast voor minimaal 2 uur, maar het liefst een hele nacht. Dan kan de tiramisu zacht worden en één geheel.

Lente bokkenpootjes tiramisu met advocaat - Toetje recept voor Pasen -Foodblog Foodinista

Lente bokkenpootjes tiramisu versieren

Wanneer je de tiramisu gaat op dienen dan maak je de bokkenpootjes tiramisu nog even af. Druppel advocaat over de tiramisu en snijd een aantal paaseitjes door de helft. Steek de paaseitjes in de advocaat. Vervolgens: Eet smakelijk!

Psssssst Wordt jij ook zo blij van onze recepten die wij kostenloos met jou delen. Scheelt toch weer een kookboek of e-book. Dit doen wij met liefde. Wil jij ons een keer trakteren op koffie, een croissantje of bijdragen in de boodschappen dan vinden we dit erg leuk! Blijven wij al die leuke tips verzamelen.

Toetjes recepten van foodblog Foodinista?

Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas of maak zelf simpel chocolademousse met limoncello.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie